مسوول دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران عنوان کرد

320 میلیارد دلار درآمد تبهکاران از قاچاق و فروش مواد مخدر

مسوول دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران، درآمد سالانه تبهکاران بین المللی از قاچاق و فروش مواد مخدر را افزون بر 320 میلیارد دلار امریکا عنوان کرد.
کد خبر: ۲۷۰۲۷
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۹ - 03September 2014

320 میلیارد دلار درآمد تبهکاران از قاچاق و فروش مواد مخدر

به گزارش دفاع پرس، "لیک بون وات" نماینده سازمان ملل در حوزه مبارزه با جرایم سازمان یافته و مواد مخدر روز چهارشنبه در کارگاه آموزشی همکاری های قضایی بین المللی و معاضدت قضایی که به میزبانی دادگستری کل کرمانشاه در هتل پارسیان برگزار شد، با استناد به گزارش های منتشره از سوی دفتر مقابله با مواد مخدر سازمان ملل، گفت: در سال 2013 سطح زیرکشت خشخاش در افغانستان 36 درصد افزایش یافته (209 هزار هکتار) و تولید مواد افیونی نیز با رشد 49 درصد همراه بوده است.

 وی، افزایش جرایم سازمان یافته و فراملی را چالش هایی نوین برای بیشتر کشورهای جهان عنوان کرد.
 
 به گفته نماینده سازمان ملل در کشورمان، با همه تلاش هایی که از سوی جامعه جهانی به عمل آمده اما تداوم ارتکاب چنین جرائمی باعث ایجاد نگرانی های عمیق و تحمیل هزینه های مالی قابل توجهی بر کشورها شده است.
وی ادامه داد: امروزه در بسیاری از کشورهای دنیا جرائم سازمان یافته به تهدیدی جدی برای ثبات، حاکمیت قانون و حقوق بشر تبدیل شده است.
 
 بون وات با بیان اینکه جرایم سازمان یافته فراملی دارای ماهیتی بین المللی هستند، مقابله با این جرایم را در گرو اتخاذ راه حل های فراملی و ورود حوزه های قضایی دانست و تاکید کرد که کشورها به تنهایی قادر به مقابله با جرایم سازمان یافته فراملی نخواهند بود.
 
وی در مورد همکاری های قضایی بین المللی، گفت: معاضدت قضایی یکی از مهمترین ابزارها برای کشورهاست تا از آن در برابر چنین جرائمی بهره بگیرند.
 
 وی افزود: در سال های اخیر به دلیل رشد قابل ملاحظه تهدیدات جهانی، استفاده از رویکرد معاضدت قضایی افزایش چشمگیری داشته است.
 
 نماینده دفتر مقابله با جرائم سازمان یافته ملل متحد در کشورمان با تاکید بر اهمیت نقش و تلاش های نظام های قضایی و افسران نیروهای انتظامی در مبارزه با این جرائم سازمان یافته، گفت: امروزه تحقیقات، دادرسی و کنترل موارد ارتکاب جرائم را نمی توان در قالب مرزهای ملی محدود کرد و به تعاملی فراملی نیاز است.
 
وی گفت: دفتر مقابله با مواد مخدر و جرائم سازمان یافته ملل متحد بعنوان متولی کنوانسیون های این سازمان در مورد مواد مخدر و جرم، به حمایت از کشورهایی که با جرایم سازمان یافته مبارزه می کنند، پرداخته و کمک های فنی برای اجرای مفاد کنوانسیون های ملل متحد و نیز همکاری های قضایی و مکانیزم های مرتبط را ارایه می کند.
 
بون وات البته هشدار داد که صرف وجود توافق نامه های معاضدت قضایی موجب تضمین دستیابی به اهداف مورد نظر نیست زیرا باید در عمل مواردی مانند تاخیر در رویه های اجرایی، عدم آموزش در خصوص نحوه ارائه درخواست های موثر برای همکاری و نیز مشکلات ناشی از اختلاف های موجود در رویه های قضایی بر اثرگذاری درخواست کمک های حقوقی و معاضدت قضایی تاثیر منفی می گذارد و نیاز به همکاری و کمک جایگزین و غیررسمی را آشکار می کند.
 
نماینده سازمان ملل در حوزه مبارزه با جرایم سازمان یافته و مواد مخدر در ایران اهداف اصلی از برگزاری این کارگاه های آموزشی که ششمین جلسه آن در کرمانشاه در حال برگزاری است را فراهم نمودن فضای بحث و تبادل نظر و نیز آشنایی بیشتر دادستان ها، قضات و ضابطین انتظامی استان های مرزی با مفاهیم همکاری های بین المللی و معاضدت قضایی در مسایل مرتبط با جرایم سازمان یافته و مواد مخدر عنوان کرد.
 
این کارگاه آموزشی از امروز آغاز و تا فردا سیزدهم شهریور به مدت دو روز ادامه دارد.
 
استان مرزی کرمانشاه با داشتن 360 کیلومتر مرز مشترک با کشورعراق و مبادی متعدد مرزی، یکی از مسیرهای ترانزیتی مواد مخدر به شمار می رود.

انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار