به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، انتشارات «هنر دفاع» در ادامه سلسله فعالیتهای خود در زمینه نشر نمایشنامههای دفاع مقدسی، نمایشنامه «سه کاج» را روانه بازار کتاب کرده است.
این نمایشنامه داستان زن و شوهری به نام مالک و پرستو را روایت میکند. مالک یک جانباز است که باید هر چه زودتر عمل کند تا ترکشی را از نخاعش خارج کند. او بعد از عمل صاحب پسری میشود که به یاد دوست شهیدش نام او را احمد میگذرد تا نام یاد آن شهید را زنده نگه دارد.
اما بر خلاف انتظار پسرش با آرمانهایی که او برای آن جنگیده فاصله دارد. نه تنها فرزندش که همسرش پرستو که روزگاری از آرمانهای او دفاع میکرده راه دیگری میرود. رفته رفته مالک تنها میماند و اطرافیانش او را تنها میگذارند.
«سه کاج» داستان سرراستی از روزهای پس از جنگ و امروز را بیان میکند. این متن با نگاهی مینیمالیستی به جنگ و آدمهایش داستانی را تعریف میکند که بارها در حال اتفاق افتادن است.
مساله اختلاف نسلها که در این «سه کاج» مطرح میشود بسیار تراژیکتر از چیزی است که میتوان تصور کرد. چرا که مساله مورد اختلاف بسیار ارزشی و گره خورده با مفاهیم دینی و اعتقادی است که این اختلاف و رشد و بزرگ شدن آن میتواند به زخمی ناسور تبدیل شود.
نویسنده «سه کاج» تا حدی توانسته این مساله را در متن نمایشی خود طرح کند.
قسمتی از متن کتاب:
«صدای مالک: دنیا یه روز بیشتر نیس ... همین یه روزه که همیشه تکرار میشه ... صبح اون رو به ما میدن، شب اونو از ما میگیرن، امروز صبح وقتی دنیا و بهم دادن، به شرطی قبول کردم که شب منم با دنیا بگیرن ... ولی قبول نکردن [مکث] البته، شب قبول نکرد ... فهمیدم که باید با شب بجنگم ... من خلع سلاح شدم ... ولی میجنگم. نه با دشمنائی که مقابلم بودن ... با بعضی از اونائی که دوش به دوش من بودن ... خط مقدم دیگه شلمچه و دست عباس و مجنون نیس ... خط مقدم همین جاس ... خونه خودم [مکث] پسرم وقتی اسمت رو گذاشتم احمد همیشه آرزوم بو احمد باشی [مکث] پرستو بال و پر من ... هیچ وقت از کارائی که نکردم پشیمون نیستم. ولی کاش ... کاش میشد سرنوشت را از سرنوشت.»
«سه کاج» در 56 صفحه به قلم «سیروس همتی» تالیف و توسط نشر «هنر دفاع»، وابسته به سازمان هنری و امور سینمایی دفاع مقدس در 2000 نسخه منتشر شده است.
انتهای پیام/ 161