به گزارش خبرنگار دفاع پرس از شیراز، سرهنگ پاسدار «حمیدرضا گرامی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان فارس در جلسه شورای راهبردی زنان، از دیده نشدن نقش زنان در این حماسه مردمی اظهار داشت: گلایهها درست و بهجا است و اگر ما در گفتمان سازی از ابتدا باصداقت و بر اساس یک راهبرد کارها را پیش برده بودیم در چنین فضایی از سلب اعتماد سخن گفته نمیشد.
وی افزود: فراموشی باعث شده است که افراد دارای نقش در شکلگیری و پیروزی دفاع مقدس در سردرگمی و کارهای تبلیغاتی به سر ببرند و دچار سرخوردگی بشوند که این موضوع نگرانکننده است.
گرامی گفت:، اما آنچه مهم است این اینکه قصورها بهجز در سطح مقام معظم رهبری که با آیندهنگری راهبری می کنند، در بیشتر موارد وجود دارد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارس اظهار داشت: شورای راهبردی زنان یک شورای اجرایی نیست، ولی در مرحله اول بر اساس اطلاعات جامعه ایثارگری در حوزه زنان برای حفظ و نشر آثار آنان برنامهریزی میکند.
وی گفت: با استفاده از ظرفیت دستگاههای اجرایی و به ویژه آموزشوپرورش که نیمی از افراد آن را بانوان تشکیل میدهند در این راستا میکوشیم.
گرامی تصریح کرد: موضوع دیگر موردبحث در این شورا، بحث تاریخ شفاهی دوران دفاع مقدس است که چنان چه ۳۰ سال پیش در این زمینه اقدام میکردیم شفافتر به این مسئله پرداخته میشد.
این رزمنده دوران دفاع مقدس یاد آور شد: تعدد و موازی کاری در دستگاههای مختلف وجود دارد و برخی به دنبال ارائه آمار و ارقام هستند، ولی ما به دنبال چنین مسئلهای نیستیم.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارس گفت: به اعتقاد من نقش بانوان در همه عرصهها محوری بوده و است و در مرحله اول تلاش میکنیم که با تشکیل بانک اطلاعاتی از بانوان فعال انقلاب و بعدازآن، شناساندن آنان به نسلهای بعدی، الگویی از کسانی که در تمام زمینهها باتربیت فرزندان، حفظ خانواده ... در کنار مردان خود حضور داشتند را معرفی کنیم.
گرامی افزود: درزمینهٔ این کار بزرگ نیازمند همراهی بانوان فعال در این عرصه هستیم و امیدواریم که با حضور شما این کار به سرانجام برسد.
مسئول مشارکت زنان در دفاع مقدس این اداره کل نیز اظهار داشت: در این جلسات موضوعاتی مانند تاریخپژوهی نقش بانوان فارس و چگونگی نمایش این نقش در موزه دفاع مقدس استان و همچنین تلاش برای رسانهای کردن فعالیتهای تلاشگران زن این عرصه به بحث گذاشته میشود.
«ساجده تقی زاده» افزود: باوجود ۱۵۲ شهیده زن که برخی پژوهشها تعداد آنها را حتی به ۱۹۸ نفر نیز میرساند و ۱۲۵ جانباز بانو و همچنین فعالیتهای گسترده پشتیبانی جنگ توسط زنان استان، پتانسیلهای بسیاری برای فعالیت وجود دارد.
مسئول مدیربت انتشارات این اداره کل نیز به بیان فعالیتهای این بخش پرداخت و اظهار داشت: کتابهای ارزشمندی درزمینهٔ نقش بانوان فارس منتشرشده و یا در دست انتشار است، اما جای کار بسیاری وجود دارد.
«عبدالرضا قیصری» افزود: امیدواریم که با همراهی شما و تکمیل بانک اطلاعاتی بانوان فعال این حوزه، گامهای بزرگتری برداشته شود.
در این جلسه کارشناس موزه آرایی مرکز فرهنگی دفاع مقدس فارس به بیان فعالیتهای انجامشده پرداخت و خواستار ارائه ایده از جانب بانوان فعال این عرصه برای به تصویر کشیدن نقش بانوان انقلابی در این موزه شد.
انتهای پیام/