به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، امیر سرتیپ سید عبدالرحیم موسوی جانشین فرمانده کل ارتش صبح امروز در نشست خبری رزمایش محمد رسولالله(ص) با اشاره به ابعاد کلی این رزمایش اظهار داشت: این رزمایش به نام حضرت ختمی مرتبت پیامبر اعظم محمد رسولالله(ص) نامگذاری شده است.
وی افزود: مرحله اصلی این رزمایش از چهارم دی ماه آغاز و در روز دهم دی ماه با رژه یگانهای سطحی و زیر سطحی، هوایی و زمینی به پایان خواهد رسید.
با توجه به اینکه آمادگیها و طراحیهای هر رزمایشی از مدتها قبل برنامهریزی میشود باید بگویم که رزمندگان ارتش درمنطقه رزمایش مشغول انجام وظایف خود همزمان با ماموریتهای اطلاعاتی و عملیاتی هستند.
وی افزود: وسعت منطقه این رزمایش 2 میلیون و 200 هزار کیلومتر مربع معادل 850 هزارمایل مربع است و در دریا از مدار 10 درجه در شمال اقیانوس هند تا شرق تنگه هرمز تا سواحل مکران را دربر میگیرد و در بخش خشکی بخش اعظمی از استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان را به خود اختصاص داده است.
امیر موسوی در ادامه بیان داشت: رزمایش مشترک محمد رسول الله(ص) با حضور یگان هایی از نیروهای زمینی و دریایی سپاه پاسداران و نیز یگان احتیاط بسیج سیستان و بلوچستان با پشتیبانی نیروی هوایی ارتش و قرارگاه پدافند هوایی ماموریت عملیاتی خود را انجام خواهند داد.
وی افزود: وزارت دفاع به جهت تست عملیاتی تسلیحات جدید خود در بخش هایی از این رزمایش حضور خواهد داشت. در این رزمایش قرارگاه های زمینی هوایی و دریایی و پدافندی توسط فرماندهان این نیرو به صورت واقعی وارد عمل می شوند.
فرمانده رزمایش محمد رسول الله(ص) با اشاره به اقتدار نیروهای مسلح اظهار داشت: قدرت اصلی ما بر پایه ولایت مداری و معنویت محوری استوار است اما ما برای ارتقا توان دفاعی دربرابر تهدیدات هر آنچه که از امکانات مادی که لازم داشته باشیم را فراهم خواهیم کرد و آموزش های جدید، تسلیحات جدید ، تاکتیک های رزمی نوین و عملیات مشترک منطبق بر تغییر تهدیدات را در این رزمایش مد نظر قرار خواهیم داد.
وی با اشاره به اهمیت انتقال تجربیات نظامی به دانش آموختگان این رشته اظهار کرد: به منظور انتقال هر چه کامل تر و واقعی تر تجربه درکنار هر رده فرماندهی یک فرمانده جوان قرار داده ایم تا در طول رزمایش از تجربیات لازم برخوردار شویم.
جانشین فرمانده کل ارتش با بیان اینکه هر رزمایشی ویژگی و مختصات خود را دارد، تصریح کرد: مشترک بودن این رزمایش و اقدام ارتش با 3 نیرو به همراه قرارگاه پدافند هوایی بهعنوان یک مشت واحد یکی از ویژگی های مهم این رزمایش، و نیز گستردگی و وسعت منطقه رزمایش ویژگی بارز این رزمایش است.
وی افزود: تحکیم پیوندهای میان ارتش و مردم در این رزمایش گسترده تر از قبل مورد توجه قرار می گیرد و انطباق عملیات بر تغییراتی که در نوع تهدیدها ایجاد شده است از دیگر ویژگی های این رزمایش محسوب می شود.
امیر موسوی افزود: در این رزمایش با نظر قرارگاه ذوالفقار داورانی را تعیین کردهایم که به ارزیابی برد عملیاتی تسلیحات جدید خواهند پرداخت.
وی در رابطه با اهداف برگزاری این رزمایش گفت: با اجرای این رزمایش به دنبال ارزیابی کفایت طرحهای پیشبینی شده برای مقابله با تهدیدات هستیم وارزیابی میزان ارتقای آمادگی دفاعی و توان رزمی نیروها را مدنظر داریم.
فرمانده رزمایش محمد رسول الله(ص) تمرین اقدامات رزمی و فرماندهی مشترک ستادی را به همراه بررسی عملکرد یگانهای حاضر در رزمایش و نحوه واکنش آنها به حوادث و سرعت جابجایی نیروها به صحنه رزمایش از جمله اهداف دیگر برگزاری این رزمایش عنوان کرد.
وی با بیان اینکه ما کشوری هستیم که هیچ گاه به دنبال سلطه بر دیگران نبودیم، اما سلطه قدرتهای استکباری را نمی پذیریم، اظهار داشت: این رزمایش حامل پیام صلح و دوستی، آرامش و امنیت برای کشورهای دوست است. ما با حضور بیگانگان در منطقه مخالفیم و به همین دلیل شعار این رزمایش را نمایش اقتدار، صلح و دوستی پایدار در سایه وحدت اسلامی و منطقه ای قرار دادیم.
جانشین فرمانده کل ارتش با بیان اینکه این رزمایش برای کشورهای همسو حامل پیام صلح و دوستی است افزود: این رزمایش برای کسانی که هنوز افکار شیطانی و خوی استکباری دارند پیام ملت بزرگ و مقاوم ایران را که دفاع از آرمان های مقدس و حدود و ثغور ایران اسلامی را دارد مخابره میکنند.
امیر موسوی گفت: همانطور که دیدیم فشارها، تهدیدات نتوانست به قدرت و آمادگی ما خدشهای وارد کند، بلکه بهطور روزافزون بر اقتدار دفاعی ما افزود.
انتهای پیام/