آشوب واشنگتن در تل آویو تکرار می‌شود؟ / نتانیاهو برای باقی ماندن در قدرت دست به هر کاری می‌زند

تحولات اخیر در آمریکا و نگرانی‌های تحلیلگران صهیونیست نسبت به تکرار آن در اراضی اشغالی بار دیگر نشان داد که بحران سیاسی و اجتماعی در رژیم صهیونیستی بسیار جدی‌تر از آنی است که به نظر می‌رسد.
کد خبر: ۴۳۷۱۳۰
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۵ - 13January 2021

آشوب واشنگتن در تل آویو تکرار می‌شود؟ / نتانیاهو برای باقی ماندن در قدرت دست به هر کاری می‌زندبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، آشوب در مقابل ساختمان کنگره آمریکا و یورش هواداران دونالد ترامپ رئیس جمهور بازنده این کشور به ساختمان کنگره باعث شد تا بسیاری از همپیمانان آمریکا از جمله رژیم صهیونیستی نگران اوضاع خود و احتمال کشیده شدن این ناآرامی‌ها به مناطق تحت کنترلشان شوند.

از یک هفته قبل که جهانیان با بهت و حیرت تحولات واشنگتن و حمله به ساختمان کنگره را نظاره گر بودند، روزی نیست که سیاستمداران صهیونیست و مسئولان سابق این رژیم، نسبت به احتمال تکرار این سناریو در اراضی اشغالی هشدار ندهند و ابراز نگرانی نکنند.

این هشدار‌ها با انتشار نتایج یک نظر سنجی در سایت روزنامه معاریو آغاز شد. بر اساس این نظر سنجی، بیش از ۵۰ درصد از صهیونیست‌ها نسبت به تکرار آشوب‌های مشابه روز چهارشنبه در واشنگتن نگران هستند.

نتایج این نظر سنجی نشان می‌دهد که اکثر صهیونیست‌ها، نگران هستند که آشوب‌های رخ داده در آمریکا، این بار در اراضی اشغالی به وقوع بپیوندد. آن‌ها اعلام کرده‌اند که بیم آن دارند این آشوب‌ها بعد از انتخابات کنیست (پارلمان رژیم صهیونیستی) در مارس آتی رخ دهد.

بعد از آن بود که رون بن یشای، روزنامه نگار صهیونیست اعلام کرد که تکرار سناریوی آشوب در آمریکا و انتقال آن به تل آویو وجود دارد. رفتار و عملکرد مسئولان سیاسی ما مانند عملکرد مسئولان آمریکایی است؛ مسأله‌ای که باعث به وجود آمدن این آشوب‌ها در آمریکا به شمار می‌رود.

نکته مهمی که الون بن دیوید، کارشناس نظامی رژیم صهیونیستی در مقاله خود به آن اشاره کرد این است که جامعه صهیونیست‌ها، یک شکاف عمیق اجتماعی و سیاسی در سایه گسترش نفرت در میان آن‌ها دارد. وی نوشت که صهیونیست‌ها با دیدن آشوب‌های آمریکا این سؤال را از خود می‌پرسند که آیا ممکن است این درگیری‌ها و آشوب‌ها به اراضی اشغالی نیز کشیده شود؟ جواب کاملاً مشخص است؛ بله.

یکی از دلایل این هشدار‌ها و نگرانی‌های سیاستمداران رژیم صهیونیستی، تنش‌های سیاسی میان احزاب این رژیم است؛ تنها طی یک هفته، به قدری احزاب سیاسی در رژیم صهیونیستی شاهد ریزش‌ها و ایجاد ائتلاف‌های جدید و هم پیمانی‌های حزبی بوده‌اند، که تحلیلگران و کارشناسان این روند را غیر منطقی و دور از عقل و درایت می‌دانند.

آنچه که واضح و مشخص است این است که حزب لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو به مدت طولانی نمی‌تواند در عرصه سیاسی رژیم صهیونیستی باقی بماند و اگر بخواهد در کابینه آتی اسرائیل مشارکت داشته باشد، باید نتانیاهو را کنار بگذارد و یا اینکه با احزاب دیگر ائتلاف کرده تا دست کم در سایه ریاست نتانیاهو، به بقای سیاسی خود خارج از کابینه ادامه دهد.

نتانیاهو علاوه بر پرونده‌های فسادی که با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کند، با شکست سیاسی در تعامل با هم پیمان خود یعنی بنی گانتز وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و رهبر ائتلاف آبی سفید نیز رو به رو است. گانتز اذعان کرده است که تشکیل کابینه ائتلافی با بنیامین نتانیاهو اشتباه بود چرا که او همیشه هرگونه توافقی را نقض کرده است.

این حد از اختلافات میان نتانیاهو و گانتز تا جایی پیش رفته است که وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از احزاب اسرائیلی هم‌پیمان با نتانیاهو خواسته تا برای مقابله با او در انتخابات آینده اقدام کنند.

گانتز نیز مانند دیگر مسئولان رژیم صهیونیستی معتقد است، در حالی که کرونا در اراضی اشغالی در حال شیوع است نتانیاهو به سیاست‌های تحریک آمیز خود ادامه می‌دهد چرا که به دنبال تحقق منافع شخصی‌اش است و در نتیجه می‌تواند از نگرانی خود نسبت به دادگاه بگریزد.

یکی دیگر از رقبای سرسخت نتانیاهو، «آویگدور لیبرمن» رئیس حزب «اسرائیل بیتنا» به شمار می‌رود. لیبرمن که به مطرح کردن انتقادات تند و شدید اللحن علیه نتانیاهو شناخته می‌شود به تازگی از گانتز خواسته است تا در انتخابات آینده که قرار است ماه مارس برگزار شود، شرکت نکند.

لیبرمن تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا مانع قدرت گرفتن مجدد نتانیاهو در جریان انتخابات کنیست شود. وی به دنبال آن است که یک ائتلاف با مشارکت تمام احزاب راست‌گرا تشکیل دهد.

لیبرمن با سه حزب «یمینا» به ریاست نفتالی بنت، «امل جدید» (امید نو) به ریاست جدعون ساعر و «یش عتید» گفت‌وگو کرده تا موضع متحدی را برای ممانعت از وخیم‌تر شدن اوضاع در سایه حضور نتانیاهو در قدرت، اتخاذ کنند. وی معتقد است این احزاب به ویژه بعد از حوادث اخیر کنگره آمریکا آماده همکاری هستند.

لیبرمن نیز جزء سیاستمداران صهیونیستی است که به تازگی نسبت به احتمال تکرار آشوب‌های آمریکا در اراضی اشغالی هشدار داده است. وی در این خصوص گفت که نتانیاهو هم مثل دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا معتقد است که می‌خواهند حکومت را از او بدزدند برای همین می‌خواهد آن را حفظ کند. من او را به خوبی می‌شناسم. او برای این سناریو آماده می‌شود. حتی اگر در انتخابات شکست بخورد قصد ندارد به آن اذعان کند.

جایگاه نتانیاهو در میان صهیونیست‌ها و عامه ساکنان اراضی اشغالی نیز متزلزل شده است به طوری که نتایج یک نظر سنجی که اخیراً انجام شده نشان می‌دهد که اگر انتخابات کنیست برگزار شود حزب لیکود به ریاست نتانیاهو ۲۷ کرسی، حزب «امید نو» به رهبری گدعون ساعر ۱۷ کرسی و ائتلاف احزاب راست یمینا به رهبری نفتالی بنت ۱۴ کرسی را به دست خواهند آورد.

نتانیج این نظرسنجی نشان می‌دهد که ائتلاف نتانیاهو با دیگر احزاب از جمله احزاب حریدی در مجموع ۴۶ کرسی کنیست را کسب خواهد کرد و این بدان معنی است که حتی در صورت پیوستن حزب بنت با ۱۴ کرسی به آن‌ها، این ائتلاف در نهایت ۶۰ کرسی را بدست می‌آورد و قادر به کسب اکثریت آرای لازم برای تشکیل کابینه نخواهد بود.

تنش‌های سیاسی میان احزاب رژیم صهیونیستی از یک سو و نزدیک شدن به برگزاری انتخابات پارلمانی در مارس آتی از سوی دیگر در سایه تداوم اعتراضات هفتگی صهیونیست‌ها در نزدیکی مقر اقامت نتانیاهو علیه ناکارآمدی کابینه وی و فساد نخست وزیر و خانواده او، همه و همه باعث شده تا تل آویو، تکرار آشوب‌های واشنگتن در اراضی اشغالی آن هم در مقیاسی بزرگ‌تر را بعید نداند.

مسئولان سابق و سیاستمداران و تحلیلگران صهیونیست با اذعان نسبت به اوضاع آشفته این رژیم و چند تکه بودن اقشار جامعه صهیونیستی و نبود اتحاد در میان آن‌ها (به دلایل مختلف از جمله بحث جمع شدن مهاجران از کشور‌های مختلف در اراضی اشغالی) نمی‌توانند نگرانی‌های خود را نسبت به ناآرامی‌هایی که در انتظار اسرائیل است پنهان کنند؛ نگرانی‌هایی که هفته‌ها و ماه‌های آتی، واقعیت آن آشکار خواهد شد.

منبع: مهر

انتهای پیام/ 341

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار