اشارات تمدنی امام خمینی در ۲۰ بهمن ۵۷- (۹)

وقتی «حرف مردم» از زبان غیرمردم زده می‌شود!

«حربه حرف مردم» بارهاست که ملت ما را مبتلا به آسیب‌های بزرگ کرده است؛ کودتای دولت انگلیس و پهلوی علیه دکتر مصدق، دروغ‌پردازی‌های عجیب کشور‌های مذاکره‌کننده در موضوع برجام و مسئله «سایه جنگ» بر سر ملت ایران و... مواردی هستند که تحولات اجتماعی را دستخوش تغییرات مهمی کردند.
کد خبر: ۴۴۱۶۱۳
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۸ - 08February 2021

گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس ـ محمد امیدبخش؛ «حرف مردم»، چیزی است که در تصمیمات سیاسیون و تحولات اجتماعی بسیار اثرگذار است! حکومتی که مطابق «حرف مردم» عمل کند «ملی» است و حکومتی که توجهی به این امر نداشته باشد «دیکتاتوری» خواهد بود؛ اما از طرفی تشخیص این امر که حرف مردم چیست تحت تأثیر مسائلی قرار می‌گیرد؛ در جهان حکومت رسانه‌های مجازی و مدیریت پر از فریب و دروغ سلبریتی‌ها و همچنین دشمنانی که تمام این جبهه را سامان‌دهی می‌کنند، فهمیدن «حرف مردم» بسیار سخت خواهد شد.

هر چند تظاهرات و راهپیمایی‌های میلیونی می‌تواند ملاک و عیار خوبی برای تشخیص «حرف مردم» باشد، اما «زیست مجازی» به‌گونه‌ای باورپذیر شده است که حمله هشتگ‌ها یا باران خبر‌های مغرضانه می‌تواند مسئله را پیچیده‌تر کند. در آستانه پیروزی انقلاب و ناامیدی مطلق جبهه طاغوت، اما باز حربه «حرف مردم» و «ملیّت» در حال کارکردن است؛ در بهمن ماه ۵۷ رسانه‌ها حرف از این می‌زنند که اقلیتی متعصب و افراطی قصد آشوب دارند و این در حالی است که می‌توان با تکیه به رأی ملت مسئله را حل کرد!

این دروغ‌های رسانه‌ای و سردمداری اشخاصی مثل بختیار در این امر تا جایی ادامه داشت که امام در اوایل ورود به ایران مکرراً به دروغ آشکار «ملی‌گراها» اشاره می‌کند. ایشان در تاریخ ۲۰ بهمن ۵۷ بار دیگر و با عتابی سنگین‌تر موضوع تکراری «حرف مردم» را پیش می‌کشند.

«این‌ها- یعنی عمال اجانب- هر روزی با یک صورت در پرده‌ها و در چهره‌هایی هستند. این‌ها عمالشان را ممکن است بیست سال، سی سال، به صورت یک آدم ملی درآورند و بر ملت معلوم نباشد که این چه کاره است! وقتی که چهره واقعی پیدا شد، آن وقت ملت می‌فهمد چه بوده این. یک نفر سی سال، بیست سال در چهره ملیت بوده است، در چهره دیانت بوده است آن وقتی که آن محفوظ بوده است این؛ و نگه داشته‌اند این را برای یک روزی- یک روزی که احتیاج دارند که با حربه ملیت ملت را بکوبند، مثل امروز. امروز با حربه «ملیت» و رفتن سر قبر دکتر مصدق ملت را دارند می‌کوبند» [۱]امام خمینی به ملاک و معیار اصلی دروغ‌پرداز‌های ملی‌گرا برای تشخیص حرف ملت هم اشاره می‌کند.

«دیروز سرتاسر مملکت، تمام مملکت، یک‌صدا می‌گفتند که ما دولت جدید را می‌خواهیم. این‌ها را ملت حساب نمی‌کنند! ملت آن است که امریکا بشناسد که او ملت است، اگر امریکا تثبیت کرد ملیت کسی را! آن هم تثبیتش به این است که منافع او را تأمین بکند... دیروز چند میلیون مردم فریاد کردند، این‌ها ملت نیستند؟ باز هم آن ملتی که باید در نظر امریکا و عمال امریکا باشد این‌ها نیستند. این «ملت» آن‌هایند که می‌گویند باید همه‌چیز را داد به امریکا، همه‌چیز را داد به خارجی‌ها!»[۲].

این موضوع در ادامه حرکت انقلاب اسلامی و در چهار دهه جمهوری اسلامی به کرّات اتفاق افتاد؛ یکی از مسائلی که موجب شک و تردید در بسیاری از مردم شد، «حجاب» بود و آنچه بیش از همه در این تردید اثرگذار بود هجوم تبلیغات گسترده رسانه‌ها در این مورد بود.

سؤال جدی این که بعد از سال‌ها تلاش رسانه‌ها و قبضه بازار پوشاک توسط مدل‌های غربی و ضدحجاب، ایجاد شد این بود که «آیا واقعاً مردم ایران تمایلی به حجاب دارند؟» و این درحالی بود که عموماً در استناد به عدم تمایل مردم به حجاب، به فضای مجازی و کلان‌شهر‌ها توجه می‌شد و «حرف مردم» در «جامعه خاص مجازی» جستجو می‌شد!

اما حقیقت این است که فضای مجازی نمی‌تواند آینه تمام نمای جامعه باشد و این مورد به خصوص زمانی اهمیت پیدا می‌کند که مهم‌ترین رسانه‌های مجازی توسط حکومت‌های غربی و متناسب با نگرش و خطوط قرمز آن‌ها سامان پیدا کرده‌اند!

در حرکت انقلاب اسلامی به سوی تمدن، رسانه امر مهمی است که باید به آن توجه شود، «حربه حرف مردم» بارهاست که ملت ما را مبتلا به آسیب‌های بزرگ کرده است؛ کودتای دولت انگلیس و پهلوی علیه دکتر مصدق، دروغ‌پردازی‌های عجیب کشور‌های مذاکره‌کننده در موضوع برجام و مسئله «سایه جنگ» بر سر ملت ایران و... مواردی هستند که تحولات اجتماعی را دستخوش تغییرات مهمی کردند.

[۱]. صحیفه نور، ج ۶، ص ۱۱۷
[۲]. همان، ج ۶، ص ۱۱۸

انتهای پیام/ ۱۲۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار