«حسین متقیان» جانباز و پیشکسوت دفاع مقدس در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس در مشهد با تأکید بر نقش تأثیرگذار غواصان در دفاع مقدس اظهار داشت: اروند بهعنوان یکی از حوزههای عملیاتی فعال در عملیات والفجر ۸، در واقع رودخانهای وحشی بود که در سطح ۲۵ کیلومتر و در عمق ۶۰ کیلومتر سرعت داشت و غواصان ما باید شناگرانی در سطح ممتاز میبودند که بتوانند هم تعادل خود را در شنا حفظ کنند و هم عملیات نظامی انجام دهند.
وی افزود: امروزه عملیات والفجر ۸ بهعنوان نمونه یک عملیات تاکتیکی و استراتژیک در دورههای آموزش تخصصی نظامی همچون دافوس تدریس میشود و همچنان بهعنوان یک پدیده در تاریخ جنگهای مدرن قرن معاصر از آن یاد میشود و در این راستا، نقش غواصان و رزمندگان دریایی بیبدیل و اثرگذار بوده است.
این جانباز و پیشکسوت دفاع مقدس با بیان یکی از خاطرات خود از غواصی در عملیات والفجر ۸ خاطرنشان کرد: یکی از مأموریتهای غیر رزمی غواصان در برخی مناطق عملیاتی، بیرون کشیدن تجهیزات و پیکرهای مطهر شهدا از بستر رودخانه بود. چند روز مانده به عملیات و در جریان تفحص بستر رودخانه اروند، پیکر رزمنده شهیدی از بستر رودخانه کشف شد که در جریان عملیات شناسایی قبلی، هدف قرار گرفته شدن قایق او و همرزمانش توسط دشمن، منجر به شهادت آنها شده بود.
وی ادامه داد: شبهنگام بود که بدن مطهر این شهید را بیرون کشیدم و پیکر را روی آب آوردم. قرص ماه کامل بود و تصویر آن در آب اروند، دقیقاً در موقعیتی قرار داشت که چهره نورانی این شهید قرارگرفته بود. این تصویر را هیچگاه از یاد نمیبرم و این خاطره را بهعنوان «ماه شب چهارده» تعریف میکنم.
متقیان بابیان اینکه گردانهای رزم دریایی دفاع مقدس، مقدمه تشکیل نیروی دریایی سپاه بودهاند، تصریح کرد: من به یاد دارم که در زمان عملیات والفجر ۸، با قایقهای تندرو در بیش از ۱۲۰ کیلومتر از دهانه خلیجفارس و پیرامون نهر جاسم بهطور مرتب در رفتوآمد بودیم. عملیاتهای آبیخاکی همچون خیبر و والفجر 8، مقدمه تربیت تعداد زیادی رزمنده شد تا با گذراندن دورههای تخصصی آموزش غواصی، توانایی رزم دریایی را کسب کنند و نیروی رزم دریایی در سپاه پاسداران را پایهگذاری کنند.
وی تأکید کرد: بعضی از این غواصان در استخرهای شبیهسازیشده پشت جبهه و تعداد زیادی از آنان در مناطق عملیاتی همچون اروند و کارون آموزش میدیدند و دورههای غواصی در سطح و غواصی در عمق را سپری میکردند. سردار شهید رجبعلی محمدزاده که بعدها به همراه سردار شهید شوشتری به شهادت رسید، در دوران دفاع مقدس فرمانده یگان دریایی لشکر ۵ نصر بود که به همراه نیروهای تحت امر در این یگان، ضمن فراگیری دورههای تخصصی غواصی با تجهیزات (اسکوبا)، در عملیاتهای آبیخاکی نقش مؤثری ایفا میکردند.
انتهای پیام/