به گزارش دفاعپرس از اراک، سردار سرتیپ دوم پاسدار «محسن کریمی» فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی، امروز (چهارشنبه) در نشست ستاد عالی تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان اظهار داشت: خداباوری، خودباوری و توانمندسازی از مهمترین برکات دفاع مقدس است و این سه مولفه در طول ۴۲ سال گذشته، توانسته ملت را به پیروزیهای بزرگ و موفقیتهای چشمگیر برساند؛ بنابراین امروز بیش از هر زمانی نیازمند فرهنگ دفاع مقدس هستیم.
وی افزود: دفاع مقدس و گفتمان مقاومت بهعنوان یک نظریه راهبردی و کلان از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید در مسیر تمدنسازی استفاده شده و الگوگیری از این فرهنگ ارزشمند باید همواره مدنظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: آن چیزی که امروز بیشتر باید در حوزه دفاع مقدس به آن توجه شود، پژوهش است و نتیجه اقدامات پژوهشی باید گفتمانسازی و جریانسازی باشد و امروز محور کار در دفاع مقدس باید پژوهش باشد که این موضوع از اهمیت بسیاری برخوردار است.
کریمی افزود: استفاده از ظرفیت مراکز علمی و دانشگاهی برای پیشبرد پژوهش در حوزه دفاع مقدس یک ضرورت است و میتواند گفتمان دفاع مقدس در مراکز علمی را به یک راهبرد و سیاست کلی تبدیل کند.
وی ادامه داد: مهمترین هدف از فعالیتهای پژوهشی در حوزه دفاع مقدس، روایت هشتسال جنگ تحمیلی به شکل عالمانه، مستند، مستدل و مطابق عقل و منطق است که اگر این رویکرد در کنار ادبیات غنی ما گذاشته شود، قطعا بسیار کاربردی خواهد بود و مورد استفاده نسلهای آینده قرار میگیرد.
فرمانده سپاه روحالله گفت: پژوهش و تحقیق در حوزه دفاع مقدس و جبهه مقاومت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و یکی از مهمترین مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی است و امروز باید بهعنوان یک راهبرد به این مسئله نگاه کنیم و به دنبال محقق کردن آن باشیم.
وی افزود: به برکت کنگره شهدای استان مرکزی در طی شش سال گذشته، یکی از رویکردهای مهم در حوزه دفاع مقدس پژوهشی بوده و اقدامات بزرگی در این راستا انجام شده است که کافی نیست و باید برای تحقق بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی تلاش بیشتری انجام داد.
کریمی تهیه دانشنامه دفاع مقدس استان مرکزی را یکی از دستاوردهای فعالیت پژوهشی در حوزه دفاع مقدس دانست و گفت: یکی دیگر از خروجیهای پژوهش باید تربیت پژوهشگران و نخبگان جوان در این مسیر باشد، تا بتوانند از گنج عظیم دفاع مقدس بهخوبی بهرهبرداری کنند.
انتهای پیام/