با حضور فرمانده نیروی هوایی ارتش؛

پیکر امیر «محققی» تشییع شد

مراسم تشییع پیکر امیر سرتیپ دوم خلبان «محققی» صبح امروز با حضور فرمانده نهاجا و جمعی از مقامات عالی‌رتبه نظامی برگزار شد.
کد خبر: ۴۸۱۶۱۶
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۲ - 02October 2021

مراسم تشییع پیکر خلبان منوچهر محققی برگزار شدبه گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، مراسم تشییع پیکر امیر سرتیپ دوم خلبان «منوچهر محققی» خلبان افسانه‌ای نیروی هوایی ارتش صبح امروز با حضور امیر سرتیپ «حمید واحدی» فرمانده نیروی هوایی ارتش، امیر سرتیپ «حسن شاه‌صفی» جانشین معاون هماهنگ‌کننده ارتش و فرمانده سابق نهاجا، امیر سرتیپ «حبیب بقایی» فرمانده اسبق نیروی هوایی و تنی چند از خلبانان و همرزمان مرحوم محققی در بیمارستان بعثت نهاجا برگزار شد.

همچنین پیام تسلیت سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش در این مراسم قرائت شد.

براساس این گزارش، امیر سرتیپ دوم منوچهر محققی از خلبانان و نخبگان پروازی و از نام‌آوران نیروی هوایی ارتش به دلیل عود کردن زخم‌ها و جراحات ناشی از دوران دفاع مقدس و کهولت سن پس از طی یک دوره بیماری در سن ۷۸ سالگی در بیمارستان بعث نهاجا دار فانی را وداع گفت و به یاران شهیدش پیوست.

امیر «محققی» متولد ۱۳۲۲ در شهر تبریز و خلبان هواپیمای اف ۴، در سال ۱۳۵۹ در یک مأموریت برون‌مرزی در منطقه بصره مورد اصابت پدافند هوایی دشمن بعثی قرار گرفت و به درجه جانبازی نائل شد.

وی یکی از بزرگمردان دوران جنگ هشت ساله و نابغه پرواز با «فانتوم» است. این خلبان پیشکسوت نیروی هوایی ایران، رکورددار پرواز رزمی برون‌مرزی با فانتوم به شمار می‌رود.

امیر محققی دارای رکورد ۱۸۲ سورتی پرواز برون‌مرزی (Special Mission) است و با بیش از سه هزار ساعت پرواز با فانتوم از این نظر در ایران و خاورمیانه رکورددار است.

وی فرمانده دسته ۴۰ فروندی پروازی از پایگاه بوشهر در عملیات ۱۴۰ فروندی کمان ۹۹ در روز یکم مهرماه سال ۱۳۵۹ (کمتر از ۱۵ ساعت پس از آغاز هجوم هوایی عراق) بود که در این عملیات بی‌نظیر و تاریخی فانتوم‌ها و تایگر‌های پایگاه‌های شکاری تهران، بوشهر، همدان، تبریز و... با پشتیبانی عقاب‌های تیزپرواز شکاری اف ۱۴ تامکت، اکثر پایگاه‌های شکاری نیروی هوایی عراق و بسیاری از مراکز نظامی و صنعتی دشمن را در یک روز مورد حمله قرار دادند و رویای خوش سردمداران عراق را به کابوسی هولناک تبدیل کردند.

در این عملیات غرورآفرین، یک پرواز چهارفروندی به لیدری منوچهر محققی انجام شد که خلبانان محمد دژپسند، علی‌اصغر سپیدموی آذر و علی‌رضا یاسینی و کابین عقب‌ها شامل مسعود اقدام، حسین خلعت‌بری، علی‌یارمحمدی و کاظم روستا او را همراهی می‌کردند.

در این عملیات غرورآفرین، فانتوم‌ها با هدایت امیر محققی همچون آذرخشی سوزان بر سر پالایشگاه بصره فرود آمدند و با بمباران مؤثر، آن را غرق در دود و آتش ساختند. بر اساس خبر رادیو‌های بیگانه، با وجود آنکه عراق برای اطفای حریق پالایشگاه از کویت هم کمک خواست، خاموش کردن پالایشگاه پنج شبانه‌روز طول کشید.

انتهای پیام/ 221

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار