مسئول عالی‌رتبه مصری:

مذاکرات حماس با مصر به بن‌بست نرسیده است

یک مسئول عالی‌رتبه مصری اخبار برخی رسانه‌ها درباره شکست مذاکرات با جنبش حماس بویژه در پرونده تبادل اسرا را تکذیب کرد.
کد خبر: ۴۸۲۷۳۸
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۷ - 09October 2021

یک مسئول مصری بن بست در مذاکرات با حماس را تکذیب کردبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، یک مسئول عالی‌رتبه مصری اظهار داشت: اخبار برخی رسانه‌ها درباره شکست مذاکرات حماس به ریاست «اسماعیل هنیه» با سرتیپ «عباس کامل» رئیس سرویس اطلاعات مصر صحت ندارد.

این مسئول مصری که به نام او اشاره‌ای نشده است، گفت که بن بست در مذاکرات با حماس صحت ندارد و در حال حاضر قاهره تعهدات قوی و جدی از حماس برای به جریان انداختن پرونده‌های روی میز به ویژه تبادل اسرا، تثبیت آتش‌بس در نوار غزه و ممانعت از تشدید تنش‌ها، دریافت کرده است.

طبق گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، این مسئول مصری گفت که پیشرفت مثبتی در دو پرونده مذکور حاصل شده و برای جلوگیری از انتشار جزئیات آن در رسانه‌ها و احتمال اعمال فشار‌های داخلی و خارجی در این پرونده‌ها، تمامی امور به صورت محرمانه انجام می‌شود.

وی افزود که توپ اکنون در زمین کابینه اسرائیل است تا به پیامی که سرویس اطلاعات مصر به هیأت اسرائیلی در سفر اخیرش به قاهره ارائه کرد، پاسخ دهد.

به گفته این مسئول مصری، در صورت مثبت بودن پاسخ رژیم صهیونیستی، دیدار‌های دوره‌ای برای بررسی سازوکار اجرای این پرونده‌ها برگزار خواهد شد.

جنبش حماس هفته گذشته بیانیه‌ای صادر و طی آن تأکید کرد که با طرف مصری پرونده‌های قدس، آشتی و اوضاع اسرا در بند زندان‌های رژیم اشغالگر را بررسی کرده و دیدار با «عباس کامل» رئیس سرویس اطلاعات مصر نیز در فضای مثبت و تفاهم متقابل برگزار شد.

اسماعیل هنیه رئیس حماس و روسای این جنبش یعنی یحیی السنوار در غزه، صالح العاروری در کرانه باختری و خالد مشعل در خارج و اعضای دفتر سیاسی این جنبش هفته گذشته به قاهره سفر کردند.

رژیم صهیونیستی پس از جنگ اخیر علیه نوار غزه، که به نبرد «سیف القدس» (شمشیر قدس) و جنگ ۱۲ روزه معروف شد، در مقابل پایداری و حملات مقاومت مجبور به توقف حملات علیه نوار غزه شد و پس از آن بود که از طریق میانجیگر مصری، مذاکرات دو طرف آغاز شد. در جریان این مذاکرات تل آویو تلاش کرد تا موضوع تبادل اسرا را با روند بازسازی غزه مرتبط کند، امری که مقاومت زیر بار آن نرفت و تاکید کرد که روند تبادل اسرا روندی مستقل بوده و باید به خواسته‌های گروه‌های مقاومت غزه پاسخ داده شود.

بر اساس آمار هیأت امور اسرا و آزادگان فلسطینی، ۴۸۵۰ فلسطینی از جمله ۲۲۵ کودک و ۴۱ زن در اسارت رژیم صهیونیستی به سر می‌برند که ۵۴۰ نفر از آن‌ها تحت بازداشت اداری هستند. از سوی دیگر، جنبش حماس از زمان جنگ تابستان ۲۰۱۴، چهار اسرائیلی را در اسارت خود گرفته است که دو نفر از آن‌ها نظامی هستند که در این جنگ مشارکت داشتند و دو نفر دیگر نیز به صورت غیرقانونی وارد غزه شده بودند.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار