در جلسه هم اندیشی اساتید دانشگاه در مشهد عنوان شد؛

رسالت جامعه دانشگاهی، مقابله با تحریف تاریخ دفاع مقدس است

عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد: «گروه های معاند، با نگارش مقاله‌ها و کتاب‌ها، سعی در ایجاد شبهه و وارونه جلوه دادن تاریخ دفاع مقدس دارند. بنابراین، علی‌رغم این که زمان هم گذشته است، می طلبد که جامعه دانشگاهی، فعالیتشان را به صورت جدّی در این حوزه آغاز کنند».
کد خبر: ۴۸۷۳۸
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۱ - 23June 2015

رسالت جامعه دانشگاهی، مقابله با تحریف تاریخ دفاع مقدس است

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از مشهد، جلسه ­ای با هدف بررسی راهکارهای تدوین عملکرد یگانهای خراسان با استفاده از ظرفیت دانشگاه­ های مشهد مقدس، با حضور جمعی از اساتید دانشگاه و پژوهشگران دفاع مقدس در اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس این استان برگزار شد. در آغاز این جلسه، بهروز رحیمی مدیر ادبیات ادارهکل، ضمن خوشامدگویی به مهمانان، به بحث درباره ضرورت تدوین عملکرد خراسان در دوران دفاع مقدس پرداخت. در ادامه، جعفر عشقی جانشین مدیر ادبیات ادارهکل به تبیین طرح تدوین عملکرد یگانهای خراسان در دوران دفاع مقدس پرداخت و گفت: «ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی، با جدیت، طرح تدوین عملکرد یگان­ های خراسان در دوران دفاع مقدس را در دستور کار خود قرار داده و در این خصوص، 8 پروژه را در اولویت قرار داده است که عبارتاند از تدوین عملکرد لشکر 5 نصر، لشکر 21 امام رضا(ع)، لشکر ویژه شهدا، تیپ 47 سلمان، تیپ 61 محرم و سه رسته بهداری، مخابرات و پشتیبانی».

وی افزود: «ما منتظریم که استادان دانشگاه و پژوهشگران حوزه دفاع مقدس، ادارهکل را در این کار پژوهشی همراهی کنند و با ارائه طرح پیشنهادی و پس از تصویب آن در ادارهکل، تیمهای پژوهشی تشکیل دهند و این کار بزرگ را شروع کنند. در این مرحله، با هماهنگیای که انجام خواهد شد، پنج یگان رزمی استان، از همه نظر، از جمله فراهم کردن امکانات و در اختیار قرار دادن اسناد، تیمهای پژوهشی را یاری خواهند کرد».

در ادامه، دکتر هادی وکیلی (عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد) با برشمردن اهمیت تدوین نقش خراسان در دفاع مقدس گفت: «دفاع مقدس، خود یک رویداد مهم بود و ثبت تاریخ و تحولات و تحلیل جنگ نیز یک بحث مهم و حائز اهمیتی است که باید به آن توجه ویژه­ای داشت و به سرعت به آن پرداخت. اگر در ثبت و ضبط خاطرات، این مسئله رعایت نشود، گذشت زمان، وقایع آن دوران را بدون اراده افراد، از دسترس خارج می­ کند».

وی اظهار داشت: «ایرانیان خارج از کشور و همچنین خود خارجیها نسبت به دفاع مقدس حساسیت دارند و در این رابطه نیز کتاب­هایی را به رشته تحریر درآوردهاند. حتی گروه­های معاند، با نگارش مقالهها و کتابها، سعی در ایجاد شبهه و وارونه جلوه دادن تاریخ دفاع مقدس دارند. بنابراین، علیرغم این که زمان هم گذشته است، می­طلبد که جامعه دانشگاهی، فعالیتشان را به صورت جدّی در این حوزه آغاز کنند».

دکتر وکیلی اظهار داشت: «برای تدوین نقش یگان­ های خراسان در دفاع مقدس باید اسناد مربوط را که در اختیار افراد یا یگان­هاست، استخراج و به صورت دقیق، خوانش و تحلیل کرد. زمانبندی جهت ارائه تحقیقات و اختصاص اعتبار برای این امر از دیگر عواملی است که باید به آن توجه داشت. این کار به تنهایی انجامپذیر نیست و باید در قالب تیم انجام شود».

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در مراسم بیستوششمین سالگرد ارتحال حضرت امام(ره) که در خصوص تحریف شخصیت امام راحل صورت گرفته است، تأکید کرد: «بخشی از زندگی حضرت امام خمینی(ره)، مربوط به دوران دفاع مقدس است که در معرض خطر تحریف قرار دارد اما با اینگونه اقدامات تحقیقی و پژوهشی، از این تحریف تاریخی جلوگیری می­ شود».

در ادامه، استادان حاضر در جلسه، از جمله دکتر سرافرازی (عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد)، دکتر حسین افخمی و پژوهشگرانی چون آقایان عباسزاده، نامی، طالبیان، ایمنشهیدی و میرزابیگی به طرح دیدگاه­ها و ارائه نظرهای خود پرداختند.

نظر شما
پربیننده ها