به گزارش دفاعپرس از اهواز، سرتیپ پاسدار «حسن شاهوارپور» فرمانده سپاه ولی عصر (عج) خوزستان امروز در گفتوگوی ویژه خبری که در آستانه فرارسیدن هفته بسیج برگزار شد، اظهار داشت: انقلاب اسلامی یک نهضت مردمی بود که با حضور پرشور اقشار مختلف در صحنه شکل گرفت و این درحالی است که بسیاری از انقلابها در جهان، تا این اندازه با پشتوانه مردمی همراه نبودند.
وی افزود: در آن دوران ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی نیازمند نهادی بودیم که بتواند از آرمانهای انقلاب صیانت کند، امام خمینی (ره) نیز با تدبیر و آیندهنگری خود دستور تشکیل بسیج مستضعفین را صادر کردند.
فرمانده سپاه ولیعصر (عج) خوزستان ادامه داد: بسیج در موضوعات امنیتی و دفاعی و همچنین حوادث مختلفی نظیر سیل و زلزله نقش آفرینی میکند در حالی که در زمان بحرانها امکان سازماندهی بسیار دشوار است؛ ماهیت وجود بسیج برای خروج از بحران بیش از هر زمانی احساس می شود.
بسیج مختص رده سنی خاصی نیست
سردار شاهوارپور گفت: بسیج مختص رده سنی خاصی نیست و تمامی اقشار جامعه در این نهاد مردمی حضور دارند و هر یک به نوبه خود بر اساس تخصص و توانمندیهایی که دارند به جامعه خدمت میکنند. امام خمینی (ره) در یکی از فرمایشات خود در خصوص بسیج فرمودند که اگر در کشوری ندای تفکر بسیجی وجود داشته باشد، چشم طمع جهانخواران را از خود دور خواهد کرد، و در غیر این صورت هر لحظه باید منتظر حادثهای باشیم.
وی بیان داشت: در دوران دفاع مقدس بیش از هر زمانی به بسیجیان احساس نیاز شد و آنها در مقابله با رژیم بعث پیشتاز بودند و حتی در پشت جبهه نیروهای بسیج همچون بسیج خواهران، پشتیبان سایر رزمندگان حاضر در میدانهای جنگ تحمیلی بودند.
فرمانده سپاه ولیعصر(عج) خوزستان گفت: مساجد محلات یکی از ظرفیتهای مناسبی بود که مردم در دوران دفاع مقدس به این مکانها مراجعه کرده و آمادگی خود را برای حضور در میدانهای نبرد اعلام میکردند. مردم در دوران جنگ تحمیلی دفاع از نظام اسلامی را تکلیف خود میدانستند و به صورت داوطلب در میدانهای نبرد حضور یافتند و همین امر باعث شد سپاه با سازماندهی بهتر از نیروهای بسیج برای یک کار بزرگ و حرکتی عظیم استفاده کند.
سرتیپ پاسدار شاهوارپور ادامه داد: خط مقدم حساسترین، مهمترین و سرنوشت سازترین منطقه در جبهه بود که بسیجیان به صورت مستقیم با دشمن درگیر بودند و نقش برجستهای نیز در پیروزی در عملیاتهای مختلف ایفا کردند. یکی از مشکلات ما در ابتدای جنگ تحمیلی نداشتن تجهیزات کافی برای بسیجیان و رزمندگان داوطلب بود و تنها همان روحیه بسیجی و انقلابی بود که مردم را با دست خالی به این میدان سخت هدایت کرده بود.
فرمانده سپاه ولیعصر (عج) خوزستان گفت: صدام به عنوان دشمن و متجاوز به خاک ایران اسلامی، بارها به توانمندی نیروهای بسیج در دوران دفاع مقدس اعتراف کرده بود و گفته بود که ایران دارای نیروهایی است که از هیچ تهدید و نبردی هراس ندارند. همچنین علاوه بر حضور رزمندگان در صحنههای نبرد، بانوان نیز به عنوان پشتیبان در این میدان حضور داشتند و نقش آنها کمتر از بسیجیان در خط مقدم نبود.
سردار شاهوارپور ادامه داد: تهیه لباس و خوراک برای رزمندگان و فعالیتهای فرهنگی از دیگر اقداماتی بود که توسط مردم و به ویژه بانوان پشت جبههها برای تقویت روحیه رزمندگان و خانوادههای آنها انجام میشد. همچنین در دوران دفاع مقدس کمک به بیمارستانها و کادر درمان یکی دیگر از خدماتی بود که بانوان توانمند ما انجام میدادند. احداث ۱۴ کیلومتر پل در تالاب هورالعظیم نیز یکی از برجستهترین اقدامات بسیج مهندسان بود که در عملیاتهای رزمندگان از جمله خیبر و بدر، نقش برجستهای در پیروزی رزمندگان اسلام داشت.
وی افزود: یکی از مسایل مهم در کارکرد بسیج، انعطاف پذیری این نیروها است؛ بسیج در مراحل اول به عنوان یک تفنگدار در مناطق عملیاتی حضور داشت اما رفته رفته با توانمند شدن آن، از این نیروها در توپخانه، پدافندهوایی، تخریب و تفحص و انواع تخصصها استفاده شد. در هفته بسیج امسال، مشاوره اشتغال توسط بسیج مهندسین صنعت و مهندسین ساختمان صورت میگیرد و بسیج ورزشکاران نیز در این هفته برنامههای متعددی را اجرا خواهند کرد.
سردار شاهوارپور گفت: تزریق واکسن در مراکز درمانی بسیج، اعزام گروههای پزشکی به مناطق محروم، رزمایش جمعآوری و ارسال ۲۰ هزار بسته کمک مومنانه به مناطق محروم، نشست های بصیرتی و سبک زندگی اسلامی، تجلیل از یک هزار و ۴۰۰ نفر از پیشکسوتان دفاع مقدس، آموزشهای فنی و مهارتی توسط بسیجیان از جمله برنامههایی است که در هفته بسیج امسال در خوزستان اجرا خواهند شد.
انتهای پیام/