به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «حسن طاهری» کارشناس علوم قرآنی در گفتوگویی پیرامون فضیلت دعای کمیل، اظهار داشت: دعای کمیل از زبان حضرت «علی (ع)» به کمیل بن زیاد نخعی یاد داده شد، این دعا ویژگیهای منحصر به فردی دارد و از آنجا که توسط «امیرالمومنین (ع)» مطرح شده معانی و مضامین بلندی را در بر میگیرد.
طاهری پیرامون دعای کمیل ابراز کرد: فرازهایی از دعای کمیل به شناخت خداوند و درخواست جهت بخشش گناهان تعلق دارد، اما شیوه بیان و در عین حال کلمات به کار رفته شده بار معنایی فراوانی دارد، به حدی که مخاطب با خواندن آن به فضیلت رسیده و به تفکر در آفرینش میپردازد.
وی به فضیلت دعای کمیل پرداخت و ابراز کرد: جایگاه دعای کمیل بسیار بالا است تا جایی که «امیرالمومنین (ع)» پیرامون اهمیت خواندن این دعا فرمودند:ای کمیل، اگر این دعا را حفظ کردی هر شب جمعه یا در هر ماه و یا سالی یکبار و یا لااقل در تمام عمر یک مرتبه بخوان تا امور تو کفایت شود. خداوند تو را یاری میکند، روزی تو زیاد میشود و البته از مغفرت هم محروم نخواهی شد.ای کمیل، مدتی که تو با ما مصاحب هستی، موجب شده که تو را به چنین نعمت و کرامتی سرافراز گردانم.
کارشناس علوم قرآنی زمان خواندن دعای کمیل را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: دعای کمیل در شب هاى نیمه شعبان و در هر شب جمعه خوانده میشود، این دعا برای کفایت از گزند دشمنان و گوشده شدن درهاى روزى و آمرزش گناهان سودمند است، استمرار در این دعا مشکلات فراوانی را حل میکند، زیرا در این دعا علاوه بر استغفار و بیان عظمت خداوند متعال بخشهای از توحید خداوند را یاد آوری میکند، در روایتها پیرامون خواندن دعای کمیل بیان شده: دعای کمیل را با چشم اشکبار در پیشگاه حضرت حق بخوانید، زیرا اعتبارى عظیم و ارزشى والا برخوردار است و اشک چشم و گریه ى با سوز، سبب آمرزش گناه و خاموش شدن آتش غضب ربّ و عامل جذب رحمت حق به سوى گریه کننده است.
وی سبک زندگی جامعه امروز را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: دغدغههای زندگی سبب شده تا مردم از عبادت و خواندن دعاها فاصله بگیرند، در حالیکه بسیار از این دعاها مشکل گشا بوده و زمانی را برای یاد و عبادت پروردگار در اختیار انسان میگذارد، همچنین یاد خدا آرامش دلها بوده و خواندن این دعا آن هم در شب جمعه فرصتی مغتنم برای بندگان جهت کسب فضیلت به همراه دارد. از سوی دیگر اگر بتوانید شب جمعه را به نماز و دعا و ذکر و استغفار به صبح برسانید، از انجامش غفلت نورزید، زیرا خداى مهربان براى افزودن کرامت اهل ایمان، فرشتگان را در شب جمعه به آسمان اول مى فرستد، تا حسناتشان را بیفزایند، و گناهانشان را محو کنند.
وی اظهار کرد: در دعای کمیل بیان شده «یَا مَنْ تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ الْمَکَارِهِ، وَ یَا مَنْ یَفْثَأُ بِهِ حَدُّ الشَّدَائِدِای آنکه گرهِ کارهای فرو بسته به سر انگشت تو گشوده میشود، وای آن که سختیِ دشواریها با تو آسان میگردد به این بخش دعا نگاه کنید، این همان قسمت است که جامعه امروز به آن نیاز دارد.
کارشناس علوم قرآنی در مورد دعای کمیل ابراز کرد: دعا با درخواست از خداوند متعال شروع میشود. درخواستی عارفانه توام با سوز عاشقانه وقتی که انسان برای تجربه اول این دعا را میشنود از اینکه میتواند با چنین معشوقی ارتباط برقرار کند به خود میبالد تا جائیکه از اعمال خود شرمیگن شده و لب به اعتراف میگشاید و چنین میگوید: «و قداتیتک یا الهی بعد تقصیری و اسرافی علی نفسی، معتذرا نادما منکسرا مستقیلا مستغفرا مینبا مقرا مذعنا معترفا» یعنی اینکه خدایا بعد از این همه تقصیر و کوتاهی و اسراف نزدت آمدهام با حالت پیشیمانی و عذرخواهی و دل شکسته پس «فاقبل عذری» که عذرم را ببخشای، زیرا «انت اکرم من ان تضع من ربیته» تو بزرگوارتر از آن هستی که پروردهات را ضایع گردانی در ادامه بیان شده «و انت تعلم ضعفی عن قلیل من بلاء الدنیا و عقوباتها» تو میدانی در برابر بلاهای کم دنیا و مجازات آنها تاب و توان ندارم، «یا غایه آمال العارفین)»ای نهایت آرزوی عارفان.
طاهری به ویژگیهای دعای کمیل اشاره و خاطرنشان کرد: در بخشهایی از دعای کمیل گفته شده است «یا حبیب قلب الصادقین»ای محبوب راستگویان «قو علی خدمتک جوارجی» اعضا و جوارهم را برای خدمتگزاریت نیرومند کن، «و اجعل لسانی لذکرک لهجا» زبانم را به ذکر یاد خود گویا کن یا سریع الرضا که آخر دعا با سلام بر محمد و آل محمد به خاتمه میرسد. ویژگی خاص از ویژگیهای خاص این دعا یکی این است که مستقیما از زبان معصوم نقل شده و ثانیا دارای یک متن واحد باشد و اختلاف متن طبق نقلهای مختلف ندارد.
منبع: میزان
انتهای پیام/ ۹۱۱