به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، «سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی که در محل وزارت خارجه برگزار شده بود، اظهار داشت: در جریان ملاقات معاون وزیر خارجه کره جنوبی با آقای باقری معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان در وین پیشنهاداتی در ارتباط با این موضوع مطرح شد و قرار شد نهادهای ذیربط ایرانی این موضوع را پیگیری کنند. پیگیریها در این زمینه انجام شده و امیدواریم برای یک بار این پرونده تمام شود و موضوع به نتیجه برسد.
وی افزود: ما متأسفانه تجربه خوبی از اظهارات قبلی کره ایها نداریم و امیدواریم این بار پیشنهادات مطرح شده عملیاتی و اجرایی شود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد زمان سفر رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به تهران نیز گفت: تاریخ انجام این سفر هنوز قطعی نشده است. انجام این سفر در دستور کار است و ما در حال برنامه ریزی در ارتباط با زمان آن هستیم.
خطیبزاده همچنین در مورد زمان برگزاری نشست سران آستانه با حضور روسای جمهور ایران، ترکیه و روسیه در تهران نیز گفت: برگزاری این نشست نیز در دستور کار است. تاریخ برگزاری آن باید هماهنگ شود. تلاش داریم تا قبل از بهار این تاریخ را هماهنگ کنیم. البته باید دید زمان و شرایط چگونه پیش میرود.
وی همچنین گفت: در آینده نزدیک شاهد برگزاری اجلاسهای دیگری از جمله اجلاسهای سه جانبه ایران، آذربایجان و ترکیه در تهران خواهیم بود و تلاش داریم که این نشستها در بهترین زمان ممکن برگزار شود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد سفر وزیر خارجه قطر به تهران و برخی از تحلیلهای منتشر شده در این زمینه مبنی بر اینکه احتمالا وزیر خارجه قطر حامل پیامهایی بین ایران و آمریکا بوده است، گفت: رایزنی مداوم بین دوستان در منطقه امری طبیعی است و برخی اوقات شرایط منطقه ایجاب میکند که رایزنیها به صورت منظمتر و با فواصل کوتاهتر انجام شود. بعد از گفت وگوی تلفنی که بین وزرای خارجه دو کشور انجام شد لازم بود که برخی از رایزنیها از نزدیک انجام شود و در همین راستا شاهد سفر وزیر خارجه قطر به تهران بودیم.
خطیب زاده گفت: آنچه که بین ایران و ۱+۴ و آمریکا در وین اتفاق میافتد مسیر خاص خود را دارد و همان طور که ما در مورد مسائل منطقه با کشورهای فرامنطقه گفتگو نمیکنیم مسائل مربوط به مذاکرات ۱+۴ را در چارچوب حقوقی خود به جلو میبریم. آنچه که در وین رخ میدهد مسیر حرفهای خود را طی میکند و باید از گمانه زنیهایی که در این زمینه مطرح میشود عبور کرد.
وی همچنین درپاسخ به سوال دیگری در مورد اظهارات اخیر وزیر خارجه مغرب مبنی بر اینکه ایران به دنبال گسترش تشیع در غرب آفریقاست و اینکه ایران پشت حملات اخیر یمن به امارات بوده است، تصریح کرد: این برای اولین بار نیست که این گونه اظهارات بیاساس از سوی وزیر خارجه مغرب انجام میشود. ما بهخاطر احترام به مردم مسلمان و فرهیخته مغرب تلاش کرده ایم از این مسائل عبور کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین اظهار کرد: خود وزیر خارجه مغرب میداند که رفتارهای این کشور در حوزه توسل به خشونت و دخالتهای نظامی-اطلاعاتی این کشور در کشورهای دیگر باعث ایجاد چه تنشهایی در منطقه شده است.
خطیبزاده افزود: مشکل اصلی حرکت برخی از سیاستمداران مغربی برخلاف خواست مردم این کشور به سمت عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است. مقامات مغرب به جای فرافکنیهای بی اساس باید به خواسته مردم خود در این زمینه احترام بگذارند و تلاش کنند که عضوی موثر در جهان اسلام و مسلمانان باشند.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه طبق برخی از اخبار منتشر شده سعید جلیلی دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی کشور در مورد مذاکرات وین نامهای را به برخی از مقامات کشور نوشته و از این مذاکرات انتقاد کرده است، آیا وزارت خارجه در جریان این موضوع است، گفت: من خبری از این موضوع ندارم. مناسب است در مورد این مسئله از خود ایشان سوال کنید. اما میتوانم بگویم که ما در مذاکرات وین با یک اجماع ملی و با استفاده از تمام ظرفیتهای داخلی گفتگوها را به جلو میبریم و این سرمایه بزرگی است که باید پاس داشته شود.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت وگوی خود با خبرنگاران همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر اهدای تعدادی واکسن از سوی ایتالیا به ایران گفت: برخی از همکاریها بین ایران و کشورهای دیگر در حوزه سلامت همچنان ادامه دارد. ما از دولت ایتالیا برای اهدای واکسن به ایران تشکر میکنیم.
وی همچنین افزود: ایران نیز تمام تلاش خود را به کار گرفته که به برخی دیگر از کشورها در حوزه بهداشت کمکهایی را داشته باشد. از این جهت که ما در داخل کشور در حوزه واکسن و تهیه آن و موارد مربوط به آن در وضعیت خوبی قرار داریم.
خطیبزاده همچنین در مورد تفاهم صورت گرفته بین عربستان و عراق در زمینه تهیه برق و نگاه ایران به این تفاهم گفت: ما از گسترش روابط کشورهای منطقه با یکدیگر از جمله گسترش روابط میان عراق و عربستان حمایت میکنیم. ما همواره بر اهمیت گسترش همکاریهای منطقهای تأکید کرده ایم و آن را به نفع منطقه میدانیم. ایران خود یکی از پیشنهادکنندگان همکاریهای منطقهای است و امیدواریم این همکاریها که به نفع کل منطقه است افزایش پیدا کند. در منطقه ما فضا به اندازه کافی برای همکاریهای منطقهای وجود دارد و نیازی به رقابتهای بیجا و غیرسازنده نیست.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی دیگری در مورد روابط ایران و عربستان و آخرین تحولات مربوط به آن گفت: میان ایران و عربستان تحول خاص جدیدی رخ نداده است و اگر اتفاق بیفتد آن را به شما رسما اعلام میکنیم.
وی در همین ارتباط گفت: بدون شک هر چه بتوانیم از فضای تقابل به فضای تعامل منطقی حرکت کنیم این موضوع به نفع دو کشور و منطقه است.
خطیب زاده همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا در جریان دیدار اخیر روسای جمهور دو کشور ایران و روسیه در مورد حملات رژیم صهیونیستی به مواضع ایران در سوریه بحث و گفتگو شده است، خطاب به خبرنگار پرسش کننده گفت: مناسب است که در مورد این ملاقات مفصل و چند ساعته از سخنگوی دولت سوال کنید، ولی جهت اطلاع شما بگویم که در آن ملاقات و گفت وگوی صمیمانه و چند ساعته روسای جمهور دو کشور ایران و روسیه در حوزههای مختلف دو جانبه، منطقهای و بینالمللی از جمله موضوع سوریه با یکدیگر رایزنی و گفتگوهای خوبی انجام دادند.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا تحولات یمن و تشدید بحران در این کشور بر روی مذاکرات ایران و عربستان اثرگذار خواهد بود یا خیر، گفت: متأسفانه ائتلاف خودخوانده به صورت وحشیانه مردم یمن را هدف حملات گسترده خود قرار داده است. مردم یمن قربانی این تجاوزات هستند. ایران همواره سعی کرده که صدای مظلومیت مردم یمن باشد و در همین راستا تلاش کرده که از طریق سازوکارهای بین المللی و گفتگوهای یمنی-یمنی این بحران پایان پیدا کند و در چند روز گذشته ایران رایزنیها و گفتگوهای خود در این زمینه را شدت بخشیده و از تمام توان خود در این حوزه استفاده کرده است. ما شاهد ادامه چرخه خشونت توسط برخی از کشورهای منطقه در این کشور هستیم. این چرخه بی پایان است مگر اینکه کشورهایی که به خشونت متوسل میشوند نقطه پایانی بر آن بگذارند و بدانند که راه حل این بحران سیاسی است نه نظامی.
خطیب زاده همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد گفت وگوی تلفنی اخیر روسای جمهور ایران و فرانسه و تأثیر آن بر مذاکرات وین اظهار کرد: دو کشور ایران و فرانسه دو کشور مهم در جریان مذاکرات وین هستند. تاکنون روسای جمهور دو کشور چندین بار به صورت تلفنی با یکدیگر گفتگو کرده اند. در این گفت وگوی تلفنی مواضع تهران در جریان مذاکرات وین بار دیگر به خوبی تبیین شد. در مورد برخی از مسائل بین دو طرف تبادل نظر صورت گرفت و امیدواریم طی روزهای آتی نتیجه این رایزنیها و گفتگوها را در وین مشاهده کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین بار دیگر در پاسخ به سوال دیگری در مورد مذاکرات وین تصریح کرد: اگر فردای بازگشت هیئتها به وین طرفهای مقابل حقوق ایران را به رسمیت بشناسند و به خواستههای به حق ایران پاسخ درست بدهند و در چارچوب برجام خواستههای خود را مطرح کنند و انتظاری بیش از آن نداشته باشند ما در فردای آن روز میتوانیم به یک توافق خوب و پایداری برسیم.
این دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: طرفهای مقابل موارد اختلافی را به روشنی میدانند و باید تصمیمات سیاسی در مورد آن اتخاذ کنند به ویژه در واشنگتن.
وی همچنین با بیان اینکه در حوزه رفع تحریمها موضوعات مهمی همچنان باقی مانده است و برخی از اختلافها وجود دارد، اظهار کرد: در حوزه تضمینها و راستی آزماییها نیز باید آمریکاییها این تضمین را بدهند که بار دیگر به مانند چند سال پیش حقوق بین الملل را به سخره نمیگیرند. مجددا اتباع ما را به بهانههای واهی دور زدن تحریمها گروگان نمیگیرند و این زمینه را فراهم میکنند که ایران از منافع اقتصادی برجام استفاده کند. متأسفانه عملکرد اروپاییها و آمریکاییها در حوزه برجام براساس عملکرد چند سال اخیرشان خوب نبوده است.
خطیب زاده با بیان اینکه در بحث مذاکرات وین ایدهها مکتوب شده است و ما از فاز ایدهها رد شدهایم، گفت: جمهوری اسلامی ایران خلاقانه تمام موارد را مکتوب کرده است. ابتکارات را مطرح کرده است. منتظر پاسخ طرفهای مقابل هستیم. امیدواریم در حوزه رفع تحریمها به نتیجه خوبی برسیم.
وی در عین حال گفت: بر این نکته نیز تأکید میکنم که دولت سیزدهم تاکنون در حوزه خنثیسازی تحریمها و ایجاد سازوکارها برای گسترش روابط تجاری دو کشور در حوزه منطقهای و بین المللی پیشرفتهای قابل توجهی داشته و ما همه چیز را به وین گره نزدهایم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در این نشست درخصوص سفر اخیر رئیس رژیم صهیونیستی به امارات و نگاه ایران به این موضوع گفت: بحران آفرینی در ذات رژیم جعلی اشغالگر قدس است و این رژیم تنها براساس بحران آفرینی، ترور، خشونت و خونریزی دوام میآورد و حیاتاش را بر همین بحران آفرینیها میبیند.
وی ادامه داد: تنها رژیم آپارتاید در نظام بین الملل در حال حاضر رژیم اشغالگر قدس است. این رژیم سیاستهای آپارتایدی را دنبال میکند و به دنبال سلطه یک نژاد و قوم اقلیت در سرزمینهای اشغالی است. به دنبال انجام اقدامات ظالمانه سیستماتیک علیه ساکنان اصلی فلسطین است و در سال ۲۰۱۸ با قانون نژادپرستانه دولت-ملت یهود بر این رفتار نژادپرستانه خود صحه گذاشت.
خطیب زاده ادامه داد: کشورهایی که در مسیر عادی سازی روابط با این رژیم به بحرانسازیهای این رژیم کمک میکنند باید بدانند که ذات متجاوز این رژیم اولین قربانیانی که میگیرد همانهایی هستند که در مسیر عادی سازی با این رژیم قدم برمی دارند. این رژیم با بحرانهای متعددی روبرو است و سعی میکند بحرانهای خود را به دیگران منتقل کند.
وی ادامه داد: ما نه تنها این اقدامات در مسیر عادی سازی روابط با این رژیم را محکوم میکنیم بلکه تأکید بر این داریم که کشورهایی که در این مسیر قدم برداشته اند باید زودتر ندای بیدار ملتهای خود را بشنوند و به این تفرقه افکنیها در جهان اسلام و عرب پایان دهند و این موضوع به نفع خودشان و منطقه است.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد مذاکرات وین و تنفس ایجاد شده در جریان برگزاری دور هشتم مذاکرات وین گفت: ما از این تنفسها تاکنون چندین بار داشته ایم. مذاکرات طی سه هفته گذشته پیشرفتهای قابل توجهی داشته است. در هر چهار حوزه رفع تحریم ها، تعهدات هسته ای، راستی آزمایی و اخذ تضامین پیشرفتهایی وجود داشته است. البته در برخی زمینهها پیشرفتها قابل توجه و سرعت بهتر بوده است و در برخی از زمینهها به خاطر بی عملی طرف مقابل و یا عدم اخذ تضمینهای لازم و یا عدم ابتکار و خلاقیتهای لازم از سوی طرفهای مقابل با کندیهایی روبرو بوده است. ما به این کشورها توصیه میکنیم که بعد از بازگشت از پایتخت هایشان به وین با تصمیمات لازم برگردند تا آنچه که در پیش نویسها آمده است اجرایی شود.
خطیب زاده تصریح کرد: اگر طرفهای مقابل به خصوص آمریکاییها وقتی به وین باز میگردند تصمیمات خود را اخذ کرده باشند بر مطالبات به حق ایران صحه بگذارند و بیشتر از برجام مطالبه نکنند و ما هم کمتر از برجام را قبول نمیکنیم به سرعت میتوان به یک توافق پایدار، خوب و قابل اتکا رسید.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اقدام وزارت خارجه کانادا در استفاده از نام جعلی برای خلیج فارس در صفحه توییتر خود گفت: دولت کانادا برخی از اختلافات سیاسی را به مسائل بچگانه کشاندهاند و فراموش کرده که این اختلافات نمیتواند بر مسائل روشن و حقوقی اثر بگذارد.
این دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: طبیعی است که نام کشورها و مناطق نمیتواند تابعی از خواست سیاسی کشورها باشد و متأسفانه دولت کانادا اولین بار نیست که برای مطامع و اغراض سیاسی خود دست به این کارها میزنند.
وی ادامه داد: جامعه فرهیخته ایرانیان در کانادا هر روز رفتار پر از ریای دولت کانادا را میبیند. آنها از یک طرف اشک تمساح میریزند و از سوی دیگر به هویت ایرانی حمله میکنند. این اظهارات و اقدامات کمترین ارزش حقوقی و بین المللی را ندارد، ولی به خوبی ذات این دولت را نشان میدهد که در تجارت رأی هر کاری را انجام میدهد.
خطیب زاده افزود: وظیفه قطعی دولت جمهوری اسلامی ایران حفظ صیانت از تمامی ابعاد هویتی ایران و ایرانی در نقاط مختلف جهان است، از جمله صیانت از وضعیت ایرانیان در کانادا که ما بعضا گزارشات خوبی در این زمینه دریافت نمیکنیم.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت وگوی خود با خبرنگاران درباره اینکه معاون وزیر خارجه انگلیس در امور خاورمیانه اخیرا در اظهارنظری اعلام کرده که ما به ایران پیشنهاد داده ایم در صورت پایبندی ایران به توافق برجام، تحریمها لغو میشود و از سوی دیگر ایران باید سریع و فوری غنی سازی خود را متوقف کند، گفت: فکر میکنم مذاکره کنندگان انگلیس در وین باید مقامات کشورشان را از گیجی نسبت به آنچه که در وین اتفاق میافتد خارج کنند.
وی تأکید کرد: آنچه که به عنوان حقوق قطعی جمهوری اسلامی ایران در حوزه فناوریهای صلح آمیز هستهای است لایتغیر باقی خواهد ماند.
خطیب زاده همچنین تصریح کرد: مقامات انگلیس بعضا این روزها اظهارات بسیار شاذی مطرح میکنند که باید پرسش و جو شود که در چه حوزهای این گیجی به مقامات انگلیس منتقل شده است.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد سامانه پرسمان میخک که در سایت وزارت خارجه برای پرس و جوی اتباع ایرانی جهت ترددشان به ایران راه اندازی شده است، اظهار کرد: سامانه پرسمان در خصوص تردد ایرانیان از چند هفته قبل فعال شده است. در این زمینه یک کمیته بین نهادی وجود دارد که میزبانی آن را وزارت خارجه بر عهده دارد. تاکنون چند هزار درخواست ثبت شده و پاسخ بیش از ۷۰ درصد این درخواستها و سوالات آماده شده است. پاسخ برخی از آنها داده شده و برخی دیگر نیز در حال پروسه پاسخ داده شدن است. تعداد قابل توجهی از سوالات ربطی به تردد ندارد، مربوط به تردد نیست. مثلا در مورد نظام وظیفه است که باید این سوالات تفکیک شود.
خطیب زاده ادامه داد: آنهایی که پاسخ خود را دریافت نکرده اند میتوانند پیگیری کنند. در مورد برخی از درخواستها باید سوالات بیشتری پرسیده شود و ما این موارد را به نزدیکترین سفارتخانه و نمایندگی ایران به محل سکونت این افراد راهنمایی میکنیم. این افراد به این مکانها راهنمایی میشوند تا پاسخ دقیقتر دریافت کنند.
وی ادامه داد: یک واحدی در وزارت خارجه است که فقط مختص پیگیری مسائل مربوط به این سامانه است.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار الجزیره در ارتباط با انجام مذاکرات مستقیم بین ایران و آمریکا در وین با توجه به برخی از اظهارنظرهایی که طی روزهای اخیر از سوی مقامات دو کشور مطرح شده است، تصریح کرد: موضع ایران روشن است. آنچه که در وین در حال رخ دادن است کاملا روشن است. ایران و ۱+۴ در حال تلاش برای این هستند که مطمئن شوند بازگشت آمریکا به برجام بازگشت قابل اتکا و قابل اطمینانی است. در این مسیر در حوزه اخذ تضامین، رفع تحریمها و راستی آزماییها باید بین ایران و آمریکا تبادل نظرهایی انجام میشد. مسیری که در این زمینه در نظر گرفته شد مسیر مطلوبی است. این مسیر براساس رفتار طرف مقابل انتخاب شده است. آنچه که به عنوان مکتوبات غیررسمی بین ایران و آمریکا از طریق هماهنگ کننده اتحادیه اروپا انجام میشود مسیری است که تا به امروز انجام شده و تا زمانی که لازم باشد گفتگوها از همین طریق انجام میشود و این مسیر ادامه پیدا میکند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد برخی از اخبار منتشر شده در ارتباط با آزادسازی برخی از منابع ایران در عراق و رایزنیهایی که بین دو کشور در این زمینه انجام شده و اینکه آیا این اتفاق در چارچوب مذاکرات وین صورت پذیرفته است، اظهار کرد: ایران طی سالهای گذشته همواره گفتگوهایی را با کشورهای مختلف برای دسترسی به منابع خود داشته است. با عراق نیز این گفتگوها انجام شده است. در چند ماه گذشته با کشور عراق این گفتگوها انجام شده است. ما در حوزه صادرات و تضمین آن، ارتقای آن و شیوههای دسترسی به منابع خود راهکارهای خود را داریم. جزئیات آن را به خاطر ابعاد محرمانه آن نمیتوانم بگویم، ولی این موضوع به صورت خاص در حال انجام است.
خطیب زاده همچنین در مورد برخی از مشکلات بوجود آمده در حوزه انتقال گاز ایران به ترکیه اظهار کرد: اتفاقی در حوزه لولههای انتقالی ایران به ترکیه رخ داده بود که بلافاصله دوستان ما در ترکیه از این اختلال فنی مطلع شدند. برای رفع این اختلال هیئت شان آمد، بازدید کردند و دو کشور در حال تلاش هستند که این اختلال را در اسرع وقت برطرف کنند و در کمترین زمان حل شود. این گونه مسائل در حوزه صادرات رخ میدهد و نباید تفاسیر خاصی از این گونه اتفاقات انجام شود.
وی همچنین در مورد حقابه ایران از هیرمند و تجمع اخیر مردم سیستان و بلوچستان در این زمینه تصریح کرد: مردم غیور در آن منطقه با مشکل کم آبی و عدم دریافت حقابه هیرمند روبرو هستند. آنچه که در روزهای اخیر اتفاق افتاد یک تجمع مسالمت آمیز بود که البته با برخی از رفتارهای احساسی همراه شد که قابل تأیید نیست.
وی ادامه داد: در حوزه سیاست خارجی به صراحت میگویم که حقابه ایران از هیرمند یک حقابه قطعی است به رغم اینکه هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان تأیید کرده که معاهده موجود بین دو کشور را قبول دارد و این حق قطعی است و سد را باز کرده، ولی آبی به مرزهای ایران نرسیده است. برای ما باز شدن سد مهم نیست برای ما دریافت حقابه مهم است و کلیه موانع در این زمینه را هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان باید برطرف کند. این موضوع سنجه بسیار مهمی است تا به ما نشان دهد که هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان به چه میزان مسئولیت پذیر است و به توافقات دوجانبه و معاهدات بین المللی پایبند است.
سخنگوی وزارت خارجه با تأکید بر اینکه ما از همه ابزارهای خود استفاده میکنیم که این حق قطعی تأمین شود، تصریح کرد: تغییر مسیر حرکت رودخانههای مرزی اتفاق خوبی نیست و محیط زیست یکی دیگر از قربانیان این تصمیمات غیرفنی در داخل افغانستان است.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی به سوریه تصریح کرد: همان طور که بارها گفته ایم ذات رژیم صهیونیستی تجاوز است. ما این اقدامات را نه تنها محکوم میکنیم بلکه با تمام توان خود در کنار دولت و ملت سوریه هستیم تا به این تجاوزات پایان دهیم و دیگر کشورها را نیز ترغیب میکنیم که هشدارهای لازم را به رژیم صهیونیستی به خاطر این تجاوزات و تعدیها بدهند.
خطیب زاده همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد طرح ساماندهی کولبری در استانهای مرزی و اقدامات وزارت خارجه در این زمینه گفت: یکی از موضوعات مهم بین ما و برخی از کشورها در مرزهای غربی همین ترددها بوده که بعضا مشکلاتی را ایجاد کرده است. ما از فعالیت بازارچههای مرزی قانونی با کشورهای همسایه همواره حمایت کرده ایم.
وی ادامه داد: موضوع کولبران مسئلهای است که نهادهای مختلف داخلی، اقتصادی و همچنین وزارت کشور اقدامات جدیدی را در این زمینه انجام دادند و طرحهای قابل توجهی را در چند ماه گذشته آماده کردند. وزارت خارجه از حوزه مرزی و همکاری کشورها تلاش کرده که در این زمینه تسهیل گر و معین باشد، ولی همان طور که اشاره شد نهادهای مجری، نهادهای دیگری هستند.
این دیپلمات ارشد کشورمان در همین زمینه ادامه داد: اتباع ما باید صیانت شوند. وزارت خارجه در این حوزه قویا ورود پیدا کرده است.
خطیب زاده تصریح کرد: متأسفانه در موضوع کولبری بعضا معضلی به نام فعالیتهای گروهکهای ضد انقلاب داریم که تلاش میکنند برای کولبران مشکل ایجاد کنند و از آنها باج خواهی کنند. ما تمام تلاش خود را میکنیم تا این فضا را ایجاد کنیم که همه این عزیزان را به سمت تجارت قانونی هدایت کنیم و در حوزه بازارچههای مرزی آنها را سازماندهی کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه در ابتدای این نشست فرا رسیدن دهه فجر را تبریک گفت و گفت: وزارت خارجه تلاش میکند که در طول ایام این دهه برخی از اقدامات خود را بیشتر تشریح کند و به اطلاع مردم برساند. وی همچنین فرا رسیدن ماه رجب را تبریک گفت.
او در ابتدای این نشست به مانند نشستهای پیشین گزارشی از عملکرد یک هفته اخیر وزارت خارجه در حوزه سیاست خارجی و روابط بین الملل ارائه داد و گفت: متأسفانه طی روزهای اخیر تراژدی یمن عمیقتر شده است. جمهوری اسلامی ایران تمام تلاش خود را میکند که هرچه زودتر این روزها پایان پیدا کند و ما همچنان تأکید داریم که تنها راه حل موضوع یمن راه حل سیاسی و توقف تجاوزات به این کشور است.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پایان با توجه به شیوع مجدد کرونا در کشور از همه مردم خواست که پروتکلهای بهداشتی را به صورت جدیتر رعایت کنند.
انتهای پیام/ ۳۵۱