به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «حبیب رضا ارزانی» رئیس کانون فرهنگی مساجد کشور در گفتوگویی پیرامون ویژگیهای شب «لیلة الرغائب»، اظهار داشت: شب «لیلة الرغائب» در اولین جمعه ماه رجب است و از آنجایی که ماه رجب همانطور که هم میدانیم یکی از ماههای تقرب به حضرت معبود است بنابراین این ماه تمهیدی است برای ورود به ماه مبارک رمضان که ماه انس و ارتباط ویژه با خداوند است.
ارزانی در همین رابطه ادامه داد: در شب «لیلة الرغائب» ارتباط ویژهای با حضرت معبود برقرار میشود، به تعبیری «ماه رجب» که خود ماه رحمت است و جمعه نیز جمعه رحمت، لذا امشب یکی از شبهای بسیار خاص محسوب میشود.
وی با اشاره به تعبیر شب «لیلة الرغائب» پرداخت و ابراز کزد: یک تعبیر بسیار دلنشین در خصوص این شب وجود دارد که میگوید شب «لیلة الرغائب» به معنای شب آروزها نیست اگر چه در تعابیر اینگونه آمده است، اما در تعابیر اسلامی کلمه «رغبت» به معنای ایجاد انگیزه است، بنابراین در چنین شبی که شب «لیلة الرغائب» نام دارد ما به معنای کلمه رغبت میرسیم که بیانگر آن است که در این شب رغبتها و جذبههایی که در ذهنمان است به اوج خود خواهد رسید، یعنی به تعبیری خداوند درهای رحمت الهی خود را به روی بندگان باز کرده و دستهای رحمت خود را به سوی بندگانش دراز میکند تا بندگان با هر عملی که انجام میدهند بتوانند به سوی خدا تقرب کنند. در واقع تمامی اینها رغبتی به سوی خداوند متعال است.
رئیس کانون مساجد کشور پیرامون اعمالی که انسان میتواند در شب «لیلة الرغائب» بجا بیاورد اظهار کرد: در این شب مبارک انسان میتواند برای نزدیکتر شدن به خداوند متعال اعمال ویژهای را به جا بیاورد که یک بخشی از این اعمال عبادی است، همچون نماز خواندن و توسل کردن، اما به تعبیری در این شب باید بحث تفکر را بیش از هر عمل دیگری جدی گرفت، تا انسان با خود بررسی کند آیا در مسیر زندگی خود درست قرار گرفته و آیا مسیر خود را درست انتخاب کرده است یا خیر؟.
وی در همین راستا اظهار کرد: آنچه که مسلم است خداوند به انسان استعدادهای فراوانی عنایت کرده و هیچ انسانی در طول تاریخ وجود ندارد که با انسان دیگری به یک شکل فکر کند. حتی در افراد دوقلو هم شاهد چنین شباهتی نیستیم که دقیقا همچون یکدیگر فکر و انتخاب کنند لذا با توجه به این موضوع آنچه که بسیار مهم است این است که انسان تفکر کند که چه استعدادهایی در من وجود دارد و آیا توانستهام از این استعدادها استفاده کنم یا نه و آنها را از قوه به فعل رساندهام یا نه، بنابراین تفکر در چنین شبی کمک بسیاری میکند تا انسانها مسیر اصلی خود را در راهی جدید به درستی انتخاب کنند.
ارزانی بیان کرد: انسانها میتوانند این مسیر را با انس و ارتباط با خداوند متعال و اعمالی همچون دوری از کینه و حسادت که مانع از رسیدن انسان به راه درست میشود همچنین خواندن نماز که بهترین راه ارتباط با خداوند متعال است پشت سر بگذارند و وارد باغ و جنتی شوند که در این شب خداوند متعال بر آنها ارزانی داشته، چرا که رسیدن به این نکات جزو شروطی است که خداوند در شب «لیلة الرغائب» در نظر دارد.
وی پیرامون دیگر اعمالی که در شب «لیلة الرغائب» بر آن توصیه شده است اشاره و بیان کرد: یکی دیگر از اعمال مهمی که در شب «لیلة الرغائب» بر آن توصیه بسیاری شده است فاصله انسان از غل و غشهایی است که در ذهن دارد تا بتواند با پاکی و درستی وارد یک مرحله جدید از زندگی شود.
ارزانی جلب رضایت پدر و مادر را در شب «لیلة الرغائب» بسیار مهم دانست و تاکید کرد: یکی از مهمترین نکاتی که در شب «لیلة الرغائب» وجود دارد جلب رضایت پدر و مادر است. همه فرزندان باید بدانند که در چنین شبی اگر پدر و مادر خود را رنجاندهاند هیچ کدام از دعاها و اعمال آنها مورد قبول واقع نمیشود پس با سرزدن به پدر و مادرها و یا حتی یک تماس تلفنی و اگر در قید حیات نیسند با یک فاتحه رضایت قلبی آنها را باید به دست آورند تا در این شب عزیز به خواستههایشان برسند، چرا که اگر فرزندی عاق والدین شده باشد از تمامی برکات این شب بی بهره میماند.
کارشناس علوم قرآنی خاطرنشان کرد: برای انجام اعمال سفارش شده دیگر همچون خواندن نماز و ادعیه بهتر است به طور دقیق به مفاتیح الجنان مراجعه و این اعمال را بجا بیاورند.
منبع: میزان
انتهای پیام/ ۹۱۱