گروه استانهای دفاعپرس ـ «ملیحه غیور» مدیر حفظ آثار و نشر ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس استان خراسان؛ باید با نگاهی جهانشمول به مشهد مقدس بعنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، نگریست. در واقع، وقتی شهری پایتخت فرهنگی معرفی میشود، همه نگاه و تمرکز آن به معنای معرفی آدابورسوم و ترویج حوزه فرهنگ و هنر به جهان اسلام است.
از یک سو مضجع شریف امام رضا (ع) بعنوان گرانبهاترین سرمایه هویتی دینی، فرهنگی و هنری مشهد و همچنین وجود پایگاههای عظیم حوزه علمیه، مساجد، نامآوران شعر و ادب، آیینهای سنتی و گویشهای محلی شیرین در میان مردم جزو ظرفیتها و شاخصههای فرهنگی مشهدالرضا محسوب میشود و از سوی دیگر میتوان به فرهنگ ایثار و شهادت که سالیان سال است در این شهر برکت و کرامت را جاری کرده است اشاره کرد.
استان خراسان رضوی ۱۸ هزار شهید را تقدیم اسلام و انقلاب کرده است؛ بر همین اساس میتوان مشهد و استان را شهر و استان شهیدپرور اطلاق کرد. این در حالی است که هنوز هم عطر و بوی شهادت را با وجود شهدای مدافع حرم و مدافع سلامت استشمام میکنیم. این افتخارات جز با وجود زنانی که استقامت و ایثار را مفهومی والاتر بخشیدند متجلی نمیشد.
در طول مدت انقلاب، این زنان بودند که با پشتوانه و حمایت عاطفی از مردان و با بروز و ظهور احساسات و ایمان قوی، حضور مردان را در میدانهای سخت تدارک دیدند.
زنان استان خراسان رضوی با وجود فاصله یک هزار و ۶۰۰ کیلومتری با مناطق درگیر جنگ، با پذیرفتن نقشهایی چون امداد، شرکت در تظاهرات و راهپیماییها، نقشآفرینی در عرصههای سیاسی، اجتماعی و تبلیغاتی، یاریرساندن به آوارگان جنگی، مدیریت خانه و تربیت فرزندان در غیاب همسر، جمعآوری هدایای مردمی، بستهبندی مواد غذایی و البسه و بذل مال و توان، چنان عاطفه و ایثار و احساس را به هم آمیختند تا پیروزی رزمندگان را تثبیت کردند.
استان خراسان رضوی ۹۷ بانوی شهیده، ۸۱ بانوی جانباز و هزاران مادر و همسر شهید در کارنامه خود دارد. در این خطه از کشورمان مادران شهدایی چون بحرینی، دهنوی، منصوری و سلطانی زندگی میکنند که در فاصله زمانی کوتاهی که فرزندانشان را به سوی جبهه بدرقه میکردند با چند فرزندشان وداع میکردند.
این حرکت متعهدانه و غیرتمندانه از کجا نشأت گرفته است؟ «ما رایت الا جمیلا» جملهای است که حضرت زینب (س) در توصیف عاشورا فرمودند زیرا زیبا دیدن و زیبااندیشی علاوه بر آرامش، صلابت و پایداری میبخشد قدرت تحمل ناگواریها را افزایش میدهد. مادران و همسران شهدا با همین نگاه فرزندان و همسرانشان را راهی جبهه کردند.
شهدا به سنت و سیره حضرت اباعبدالله الحسین (ع) عمل کردند و خانوادههای شهدا با پیروی از حضرت خدیجه (س)، حضرت صدیقه طاهره (س) و حضرت زینب (س) با صبر و استقامت از ارزشها و آرمانهای الهی دفاع کردند. بیشک این نوع ایثارگری باعث پیروزی کشور، حفظ نظام مقدس جمهوری اسلامی، عزتبخشی، استقلال و آرامش این سرزمین شد؛ لذا ما و نسلهای آینده مدیون این خانوادهها هستیم.
معرفی سبک و سیره تربیتی خانوادههای شهدا همان ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است که نوعی از سبک زندگی اسلامی است. اسلام دین حقشناسی است و تکریم و تجلیل پایمردی و صبوری خانواده شهدا از وظایف آحاد مردم. تکریم خانوادههای شهدا یعنی زنده نگه داشتن فرهنگ ایثار و شهادت که اگر کمکاری اتفاق بیفتد، باعث کمرنگ شدن این روحیه در نسلهای بعد خواهد بود.
انتهای پیام/