«هادی خورشاهیان» سرداور بخش کودک و نوجوان نوزدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، با بیان اینکه هدف جوایز ادبی دیده شدن آثار منتشر شده با موضوع مشخص است، اظهار داشت: در جوایز ادبی کتابهای گروههای مختلف مانند شعر، داستان، خاطره و ... توسط داوران محک داده میشود و همین موضوع موجب تشویق نویسنده و ناشر میشود و برای نویسندگانی که قصد ورود به این حوزهها را دارند نقش تشویقی و دلگرمی دارد.
این نویسنده تصریح کرد: یکسری جشنوارهها مانند جایزه ادبی داستان کوتاه یوسف که در حوزه دفاع مقدس برگزار میشود، نویسندگان را ترغیب میکند تا در موضوع دفاع مقدس که البته امسال مدافعان حرم و مدافعان سلامت نیز در آن دیده شدند داستان بنویسند. این نوع جشنوارهها در مجموع اهالی قلم را ترغیب میکنند که در یک حوزه مطالعه داشته باشند و تولید محتوا کنند که این خیلی خوب است و اما مهمترین بخش این رویدادها مربوط به خوانش آثار است.
وی افزود: نقطه پایانی جشنوارهها لزوماً این نیست که در یک موضوع تعدادی داستان نوشته شود بلکه مهم مخاطبین نهایی هستند که کتابهای برگزیده جشنواره را مطالعه میکنند؛ اهمیت جشنوارهها بیشتر در ترویج فرهنگ بین مردمی است که ممکن است اهل قلم نباشند اما علاقهمند به کتاب و مطالعه باشند.
سرداور بخش کودک و نوجوان نوزدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس در پاسخ به سوالی مبنی بر عملکرد این رویداد در اهداف مشخص شده گفت: استمرار در برگزاری جایزه یکی از مولفههای موفقیت یک جشنواره و جایزه ادبی است که خوشبختانه در این رویداد شاهد آن هستیم. فراگیری نیز مولفه مهمی است که صرفاً در یک شاخه خلاصه نباشد که باز در این حوزه جایزه کتاب دفاع مقدس به دلیل گستردگی به ابعاد مختلف کتاب موفق بوده است. برخورداری از داوران مختلف نیز در این عرصه مهم است که این روند را طی سالهای گذشته شاهد بودهایم و موفقیتهای خوبی وجود دارد.
خورشاهیان تیم برگزارکننده انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس را جمعی جهادگر معرفی کرد و گفت: دوستانی که در حوزه کارهای اجرایی و علمی هستند به معنای واقعی مشغول ایثار هستند و همان فرهنگ جبهه را در سیستم کتاب سال دفاع مقدس اجرایی میکنند درحالی که اجباری برای آنها وجود ندارد و میتوانند در عرصه دیگری فعالیت کنند اما تمام هدف آنها پایدار ماندن این فرهنگ و ترویج آن است که بهنظرم کارشان قابل تقدیر است.
وی درباره نگاه تخصصی دبیر علمی و اجرایی این جایزه گفت: فعالیت در دبیرخانه کتاب سال دفاع مقدس یک روند چندین ماهه است و محمدقاسم فروغی دبیر علمی و محمدحسین کریمیپور دبیر اجرایی جایزه از ماهها پیش فعالیت خودشان را به همراه تیم دبیرخانه در سازمان ادبیات دفاع مقدس آغاز کردهاند و زحمات زیادی را متحمل شدند و تیم داوری واقعا با نگاه کاملا علمی تلاش کردند کتابهای فاخری را انتخاب کنند و در نهایت مجموعه انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس نمره قبولی بالایی دریافت خواهند کرد.
سرداور بخش کودک و نوجوان انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس به شعار «هویت ملی و آثار فاخر» این رویداد ادبی اشاره و عنوان کرد: این شعار برگرفته شده از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی است که تیم داوری جایزه انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس سعی کرد امسال آثار فاخری را مورد اشاره قرار دهد که هویت ملی کشورمان را ترویج میدهد. تردیدی نیست دفاع مقدس بخش مهمی از هویت ملی را شکل میدهد و با وجود اینکه ما در سالهای گذشته نیز به هویت ملی توجه داشتیم اما امسال در جریان داوریها توجه بیشتری به این مقوله کردیم هرچند این مسئله بیشتر در نشستهای تخصصی مورد توجه قرار گرفت و چشماندازهایی با این موضوع مطرح شد که موجب ایجاد دقت بیشتری از سوی نویسندگان و اهالی قلم خواهد شد.
انتهای پیام/ 121