تقابل شهید انصاری با سازمان سیا برای مبارزه با رژیم پهلوی

شهید «علی اخوین انصاری» از جمله شهدای نخبه در میان انقلابیون بود که با مبارزات و رشادت‌هایش در ایران و آمریکا توانست اقدامات موثری جهت پیروزی انقلاب اسلامی بردارد که نهایتا با جنایت منافقین به صورت ناجوانمردانه به شهادت رسید.
کد خبر: ۵۰۸۱۳۲
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۳ - 02March 2022

پاسخ همسر شهید انصاری به پیشنهاد رئیس جمهوربه گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، شهید «علی اخوین انصاری» روز ۲۷ خرداد ۱۳۲۳ در خانواده‌ای متوسط و مذهبی در رودسر به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و متوسط را در زادگاهش ادامه داد. او در تمام دوران تحصیل از دانش‌آموزان رتبه اول سطوح تحصیلی به شمار می‌رفت.

وی هنگامی که در سال سوم متوسطه (سال ۱۳۳۹) مشغول به تحصیل بود، پدرش را از دست داد. پس از آن در سال ۱۳۴۰ با موفقیت کامل دیپلم ریاضی را از دبیرستان نظام اخذ کرد و سپس وارد دانشکده افسری شد. از آنجا که در ایام تحصیل در دبیرستان نظام به فعالیت‌های مذهبی دست می‌زد، ضداطلاعات ارتش او را در مظن اتهام قرار داد و او را از دانشکده افسری اخراج کرد.

با این وجود پس از مدت کوتاهی بعد از گذراندن دوره تربیت معلم به استخدام رسمی آموزش و پرورش درآمد. ایشان در دوره فعالیت‌های خود در این وزارتخانه همواره به علت برگزاری مجالس عزاداری ماه محرم در مظن اتهام مسئولین آموزش و پرورش منطقه بود.

پس از مدتی جلسات سیاسی و مذهبی در سطوح بالاتر را تشکیل داد و با همکاری روحانیان شهرستان رودسر همگام با ملت ایران در مبارزه علنی علیه رژیم پهلوی و همراهی با حضرت امام خمینی رهبر کبیر انقلاب اسلامی فعالیت کرد و خود نیز در آن جلسات فعالانه شرکت می‌کرد. به واسطه همین جلسات و سازماندهی مبارزاتی بود که او بعد‌ها در سال‌های دانشجویی هم مجبور می‌شد تا هفته‌ای یک بار به رودسر بیاید و کار‌ها را سازماندهی کند.

بعد از ۱۰ سال سابقه خدمت آموزشی همراه با مبارزه و ایثار، در سال ۱۳۵۰ در رشته ریاضی در دانشگاه تهران پذیرفته شد. انصاری همچنین با دوشیزه‌ای مؤمن و متعهد به نام «حمیده دانش‌کاظمی» ازدواج کرد که او خود به عنوان یک زن مبارز همراه شهید انصاری تلاش زیادی کرده‌اند.

سال‌های حضور او در تهران، سال‌های آشنایی با «علی شریعتی» و آیت‌الله «سید محمود طالقانی» و آیت‌الله «علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی» و شهید «محمد حسینی بهشتی» و شهید «محمدجواد باهنر» و شهید «محمد‌علی رجایی» و سایر مبارزان بزرگ انقلابی بود.

در واقع این سال‌ها را می‌توان مرحله جدیدی از مبارزات ایشان دانست که به صورت علنی درآمده بود. به همین جهت چندین بار به زندان افتاد و بار‌ها تحت تعقیب قرار گرفت. با این وجود او پس از دریافت دانشنامه‌ تحصیلی لیسانس از دانشگاه تهران برای ادامه تحصیل راهی آمریکا شد.

در ایالات متحده به عضویت انجمن اسلامی دانشجویان آمریکا و کانادا درآمد و در عین حال سخنران این انجمن و سخنگوی دانشجویان در ایالات مختلف آمریکا و کانادا محسوب می‌شد. سخنرانی‌های انقلابی او بر همه فارغ‌التحصیلان بعد از سال ۱۳۵۴ مشهود و مشهور است.

خانه‌ مسکونی‌اش در کانزاس آمریکا محل تشکیل جلسات انجمن و فعالیت شبانه‌روزی او به نحوی بود که از طرف سازمان سیا (سازمان مرکزی اطلاعات) در این کشور تحت تعقیب قرار گرفت و چند بار بازداشت شد. انصاری به دلیل دوستی با شهید «مصطفی چمران» چندین مرتبه به لبنان رفت.

همچنین در رشته‌های صنایع سنگین و مترو و راه ادامه تحصیل داد و توانست مدرک مهندسی خود را دریافت کند و همزمان در رشته ریاضی هم ادامه تحصیل داد؛ اما قبل از اخذ مدرک ای ریاضی بنا به دعوت حسن غفوری‌فرد که آن زمان استاندار خراسان بود، به ایران بازگشت و به سمت معاونت استانداری خراسان انتخاب و منصوب شد.

انصاری بنا به پیشنهاد آیت‌الله «اکبر هاشمی رفسنجانی» و وزیر کشور وقت، در پایان سال ۱۳۵۸ به سمت استانداری گیلان منصوب شد. همان زمان ریاست دانشکده فنی گیلان و عضویت هیأت علمی دانشگاه تهران را نیز بر عهده گرفت.

ورود او به استانداری گیلان مصادف با بلوا و غوغای گروهک‌ها، تحصن‌های به اصطلاح حق‌طلبانه‌ عناصر معلوم‌الحال با نیرنگ طرفداری از مظلومین شد. به دلیل رفتار‌های خاص آیت‌الله لاهوتی امام جمعه وقت رشت، بین او و انصاری اختلافاتی بروز کرد؛ لذا آیت‌الله لاهوتی به قهر از گیلان به تهران آمد و این در حالی بود که آیت‌الله احسان‌بخش هم طی حکمی که روز هشتم اردیبهشت سال ۱۳۵۸ از دفتر امام گرفته بود، به عنوان مسئول رسیدگی به سفارتخانه‌های کشور‌های اسلامی از گیلان خارج شده بود؛ لذا آیت‌الله امینیان، به نوعی امامت جمعه رشت نیز محسوب می‌شد و در تمام کار‌ها دوشادوش علی اخوین انصاری حضور به هم رسانیدند.

سرانجام ساعت هفت صبح روز دوشنبه ۱۳۶۰/۴/۱۵ (چهارمین روز از ماه مبارک رمضان) هنگامی که انصاری و نورانی (معاون ایشان) در داخل ماشین نشسته بودند تا به سمت استانداری حرکت کنند در یک کمین غافلگیرانه و ناجوانمردانه، در خیابان لاکانی رشت توسط منافقین (گروهک مجاهدین خلق) به رگبار گلوله بسته شدند. شهید انصاری در محل ترور و شهید نورانی پس از انتقال به تهران به شهادت رسیدند.

پس از شهادت شهید انصاری، رییس جمهور وقت «محمدعلی رجایی» به همسر شهید انصاری پیشنهاد داد که به پاس نقش فراوان و موثر او در جریانات انقلاب و تثبیت جمهوری اسلامی پیکر او را به تهران منتقل کنند تا در کنار شهدای هفتم تیر و انقلاب در بهشت زهرا به خاک سپرده شود اما همسر شهید در پاسخ اظهار داشت که در انصاری در وصیتنامه‌اش خواسته است تا در رودسر و کنار شهدای زادگاهش به خاک سپرده شود.

منبع

فرهنگنامه‌ی شهدای علم و دانش، مرکز اسناد انقلاب اسلامی

انتهای پیام/ 118

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار