به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، «سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (دوشنبه) در نشست خبری درباره آخرین وضعیت اتباع ایرانی در اوکراین، اظهار داشت: نگرانیهای ایرانیان مقیم اوکراین کاملاً قابل درک است، اما به رغم تمامی تلاشهای مفصلی که در سطح وزارت امور خارجه و در سطح سفارتخانههای ما در اوکراین و در کشورهای همجوار مثل مجارستان، لهستان و اتریش داشتیم، اما حتی اگر چند ۱۰ ایرانی نیز در جاهای مختلف دسترسی به آنها نباشد و یا در صفهای طولانی برای ورود به برخی از این کشورها حضور داشته باشند، برای ما ناراحت کننده است و باید حتماً در اسرع وقت تلاش کنیم که مشکلاتشان را حل کنیم.
اقدامات انجام شده برای اتباع ایرانی مقیم اوکراین
وی افزود: تمهیدات مختلفی ازجمله بیانیههایی که صادر کردیم، مقدمهای بود که به ایرانیان بگوییم آنهایی که کار اضطراری ندارند از اوکراین خارج شوند، تعداد اندکی از ایرانیان خارج شدند و بعد از آغاز هم جنگ تلاش گستردهای توسط سفارت در اوکراین انجام شد و تعدادی از ایرانیان نیز خارج شدند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: سه فاز را در نظر گرفتیم که فاز اول آن، انتقال ایرانیان از مناطق جنگی از جمله خارکوف به مناطق امنتر بود که تعداد ۵۰ نفر در خارکوف در روز آغاز جنگ باقی مانده بودند. برخی از آنها از خارکوف خارج و به سمت اسلواکی حرکت کردند و ما تلاش کردیم تا آنها را پیدا کنیم.
خطیبزاده همچنین تصریح کرد: متاسفانه شکایت بسیاری از ایرانیان از صفهای چند کیلومتری برای ورود به لهستان است که ما در آنجا ونهایی را با پرچم کشورمان برای تسهیل امور ایرانیان مستقر کردیم.
از خطوط قرمز خود در مذاکرات عبور نمیکنیم
وی همچنین در خصوص آخرین وضعیت مذاکرات وین نیز گفت: سفر آقای باقری به تهران همانند بسیاری از سفرهایی که او داشت برای انجام مشورتهای لازم با تهران بوده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: شورای عالی امنیت ملی، راهبری مذاکرات را داشته و سفر علی باقری درباره موضوعات باقیمانده است.
خطیبزاده تصریح کرد: برخی موضوعات هم باقی مانده است که دستورالعملهای لازم درباره صحبت با طرفهای مقابل به آقای باقری داده شد. متأسفانه همچنان طرفهای غربی و آمریکا در مورد سه موضوع اصلی تصمیم سیاسی خود را نگرفتهاند.
وی گفت: متاسفانه در سه یا چند موضوع اصلی همچنان طرفهای غربی و آمریکا تصمیم سیاسی خود را نگرفته اند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: در تمامی تماسها تلاش کردیم خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران و منطق کشورمان برای طرف غربی روشن شود.
خطیبزاده تاکید کرد: الان در نقطهای هستیم که ابهامی برای واشنگتن و اروپا وجود ندارد و از خطوط قرمز خود هم عبور نمیکنیم و طرفهای غربی بیش از این مذاکرات را کش ندهند.
وی تاکید کرد: علی باقری امروز صبح وارد وین شد برای اینکه مطمئن شود مسائلی که مربوط به رفع تحریمها و ادعاهای سیاسی درباره برنامه هستهای بوده است رفع شده است و طی روزهای آتی باید شاهد باشیم طرف مقابل تصمیم خود را گرفته یا نگرفته است.
پیشنویسی از توافق آماده شده است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: پیشنویس به صورت مشترک آماده شده است و بیش نویسی است که بالای ۹۷ یا ۹۸ درصد آن به صورت مشترک نگاشته شده است و آنچه که باقی مانده است، مواردی است که باید مرتفع شود.
خطیبزاده اظهار داشت موضوعاتی در حوزه رفع تحریمها، تضامین و برخی ادعاهای سیاسی در حوزه فعالیتّای صلح آمیز هستهای ایران باید در یک بستر مناسب آماده شود؛ در وین نیستیم که توافق جدید کنیم. توافق در ۲۰۱۵ انجام شده است.
وی افزود: ما و ۱+۴ در وین حضور داریم که مطمئن شویم اگر آمریکا میخواهد به برجام برگردد که یک شبه این مسیر را طی نکند و مسیر راستی آزمایی برای آمریکا وجود دارد.
خطیبزاده در واکنش به مذاکرات با آژانس نیز گفت: برخی سوالات ادعایی میان ایران و آژانس از ماهها قبل موضوعاتش مطرح شده است. سفر آقای کمالوندی به وین و یا سفر برخی مقامات آژانس طی هفتههای گذشته به صورت عادی انجام شده است.
وی افزود: نکات فنی آژانس شنیده شده است. برداشت ما، ماهها قبل این بود که اگر نگاه فنی به سوالات آژانس باشد تمامی اینها قابل بسته شدن بود. کما اینکه وقتی در خصوص دوربینهای کرج گفت وگوهایی شد، همین مسیر پیش میرفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: متأسفانه برداشتها وجود دارد که برخی، در مذاکرات فنی آژانس دخالت سیاسی میکنند. پیام ما همواره این بوده که اجازه دهید آژانس مسئول راستی آزمایی تعهدات هستهای ایران در چارچوب فنی بماند.
وی افزود: ایران روابط فنی بسیار خوبی را با حفظ بی طرفی آژانس همواره داشته است. این پرونده در خصوص برخی سوالات ادعایی باید خیلی پیش تر بسته میشد.
انتهای پیام/341