به گزارش خبرنگار دفاعپرس از ساری، دفاع مقدس گنجینهای ماندگار از حضور عارفانه انسانهای برگزیده خداست که شهادتطلبی، ایثارگری، گذشت، شجاعت، رشادت، مردانگی و جوانمردی را میتوان از جمله خصوصیات بارز شخصیتی و اخلاقیشان نام برد.
همانان که جان برکف برای دفاع از دین و ناموس، ارزشها و آرمانهای این نظام دل به جاده زدند و در کربلای ایران حماسههای بیبدیل خلق کردند و بر دشمن بعثی پیروز شدند. شهیدانی که هر کدامشان نمونه و الگوی ایستادگی و مقاومت هستند.
«یوسف سجودی» یکی از ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید استان مازندران و اهل شهرستان «بابل» است که در ادامه زندگینامه و وصیتنامه این شهید را از نظر میگذرانیم.
زندگینامه شهید
یوسف سجودی در سال ۱۳۳۷ در شهرستان بابل و در خانوادهای مذهبی و متدیّن متولد شد. تصحیلات ابتدایی، راهنمایی و متوسط را در همین شهرستان، با موفقیت به پایان رساند. او در حال گذراندن دوره دبیرستان بود که ناگاه جرقهای دامن دلش را میگیرد و آتش عشق درونش شعله ور میشود و یکباره از نظر روحی متحوّل میگردد و در فضای تیره و مسموم قبل از انقلاب، فرشتهای دور از شهوت میشود.
این جریان معنوی، به دنبال خوابهایی نورانی و الهام بخش رخ مینماید و دراین سنین، راه زندگی اش را عوض میکند و به تعبیر خود شهید در این دوره، نظرش نسبت به مبدا و معاد روشن میشود. با شروع انقلاب اسلامی، او نیز قطره بی تابی میشود و با اقیانوس امّت گره میخورد. وی با پخش اعلامیههای امام «ره» در شبهای پر خوف و خطر نهضت، پا به پای مبارزین پیش میرود و چندین بار تحت تعقیب قرار میگیرد! اما هربار با درایت و زیرکی خاصّی از چنگ ماموران رژیم میگریزد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی با عنوان «مسئول عملیات» درکمیته انقلاب به مبارزه با عناصر ضد انقلاب و منافقین مشغول میشود. وی در سال ۱۳۵۷ ازدواج کرد که حاصل این ازدواج دو فرزند به نامهای «میثم» و «سمیه»» است.
شوق اتصال به دریای معارف اسلامی و معنویات، او را به طرف شهر مقدس قم کشاند، سپس به مدت یک سال در مدرسه شهید حقانی مشغول به تحصیل شد. همزمان با تحرکات منافقین در شمال کشور به عضویت سپاه قم درآمد و سپس به سپاه بابل منتقل گردید و در سمت مسئول «عملیات ضربت»» سپاه انجام وظیفه کرد.
بعد از سرکوبی مناقفین در جنگلهای شمال، به منظور ادامه تحصیل به قم شتافت، اما شروع جنگ نیز امتحان دیگری بود که او موفق از آن درآمد: چرا که عاشقانه رفع تعلقات کرد و در وادی حماسه و ا یثار رحل اقامت افکند و دیگر تا آخر عمرش در جبهه به سربرد و فقط به مرخصیهای کوتاه مدت اکتفا کرد.
ایشان در جبهه مسئولیتهای گوناگونی از جمله: مسئول گردان مطلع الفجر، مسئول گردان در عملیات فتح المبین، جانشین محور در عملیات والفجر ۴، مسئول محور در عملیات والفجر ۶، فرمانده تیپ سوم از لشکر ۱۷ علی ابن ابیطالب، فرمانده خط گردان در خط پدافندی در ۵ دوره بود تا آنکه در روز ۱۳۶۳/۱۲/۱۶ در عملیات بدر در جزیره مجنون پرنده روحش پیراهن خاک را درید و به سوی آسمانها پرکشید.
وصیتنامه شهید
پروردگارا از تو میخواهم که ایمانم را کامل گردانی و به من توفیق آن دهی که هجرتم فقط برای تو باشد نه برای ریا و خودنمائی نه برای پست و مقام؛ تنها برای تو باشد. خدایا توفیق آن ده که بتوانم مسئولیتی که برگردن من نهاده شده است به خوبی انجام وظیفه کنم توفیق آن ده که در حال نبرد با دشمن کافر بر دلم لرزه نیفتد اوصیکم به تقوی الله و نظم امرکم
برادران سپاهی همچنانکه پیامبر عظیم الشان اسلام حضرت محمد صل الله علیه و آله فرمودند یک پاسدار باید با تقوی باشد و از تمام کارهائی که خداوند حرام کرده است دوری نماید پاسدار اسلام با خلوص و بیریا باشد و بکوشد همواره کارهایش برای خدا باشد و عملی که انجام میدهد برای مدح و ستایش نباشد، چون این کار هیچ ارزش اخروی ندارد برای نفس بود نه خدا پس تو ای برادر پاسدار که لباس سپاه بر تن پوشیدی این را بدان وقتی مردم برای تو ارزش قائل میشوند و احترام میگذارند؛ نکند که خدای نکرده بخود مغرور شوی و فکر کنی منی هستی.
برادر عزیزم هر زمان که شیطان سویت آمد این را به خودت بگو که ای نفس مکار مگر من چه کاری انجام دادم که به خود ببالم به این ارزشی که مردم برای من قائل میشوند به خاطر خون پاسداری هست که در سراسر کربلای ایران به زمین ریخته است این را پاسداران شهید پرور ما داده اند وگرنه من کاری انجام نداده ام.
سفارش دیگر من به شما برادران سپاهی این است که سعی کنید تا میتوانید به سپاه نظم دهید و از بینظمی دوری کنید که این بینظمیها ضررهای بزرگی به ما داده است. برادران عزیز میتوانید خود را بسازید و در نماز جمعهها شرکت کنید و دعا کمیل را به جای بیاورید و نماز شب را حتماً بخوانید و دعا امام زمان را هر روز و شب بخوانید تا خداوند فرجش را هر چه زودتر نزدیک بگرداند و از خداوند بخواهید تا انقلاب مهدی (عج) عمر امام عظیم الشان آیه الله العظمی روح الله الموسوی الخمینی را طولانی بگرداند ان شاءالله.
برادرانم، سفارشم به شما این است که به فکر مادیت و این دنیا نباشید که همه اینها آزمایش است برای انسان همچنانکه علی (ع) فرموده است که دنیا همانند ماری است که وقتی به رویش دست میکشی نرم و لطیف است، ولی زهرش کشنده. سعی کنید بیشتر به فکر آخرت باشید و به فکر معاد و به فکر مردن باشید به فکر آن روزی بیفتید که خداوند از همه کس حساب میکشد و میگوید ای انسان که من تورا خلق کردهام و به تو انواع و اقسام نعمتهای دادهام، تو در دنیا چکار کردهای آیا به مستمندان کمک کردهای آیا به خدا و روز معاد ایمان آوردهای؟
برادران بهوش باشید که نکند خدای نکرده اسیر دنیا شوید و دنیا شما را در شکم خود ببلعد که دیگر پس از مدتی توبه قبول نمیشود، در نماز خواندن کاهلی نکنید و همواره پیرو ولایت فقیه باشید تا با دید وسیع در خط اصیل انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی قدم بردارید. دیگر سفارش نمیکنم، زیرا سفارشات زیاد در قرآن کریم و نهج البلاغه و سایر کتب اسلامی برای هدایت بشر موجود است.
انتهای پیام/