به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، از زمانی که جنگ اوکراین آغاز شده حرف و حدیثهایی درباره جنگ اتمی نیز به گوش میرسد.
اگر اوکراین دارای سلاح هستهای بود، احتمال استفاده این سلاح از سوی ارتش این کشور در جنگ با روسیه وجود داشت، اما در جریان فروپاشی شوروی، تسلیحات هستهای مستقر در اوکراین جمع آوری شدند.
روسیه دارای سلاح هستهای است و در اروپا نیز کشورهای فرانسه و انگلیس چنین سلاحی را دارند.
اما این که کشوری در این شرایط بحرانی جسارت استفاده از بمب اتمی را داشته باشد روشن نیست؛ چراکه میدانند استفاده از این سلاح ویرانگر تبعات بسیاری سنگینی خواهد داشت و تبدیل به یک جنگ هستهای گسترده خواهد شد.
با این وجود در ماجرای بحران اوکراین دو طرف از وجود سلاح هستهای برای تهدید یکدیگر بهره بردند تا طرف مقابل را بترسانند.
لهستان که تا پیش از فروپاشی شووی سابق یکی از کشورهای بلوک شرق محسوب میشد، پس از فروپاشی به سوی غرب گرایش پیدا کرد و اکنون یکی از کشورهای نزدیگ به آمریکاست.
مرز مشترک لهستان با اوکراین و پذیرش آوارگان و پناهندگان اوکراینی از سوی ورشو، این کشور را در صدر اخبار منطقه قرار داده است.
سیاست تخاصمی لهستان علیه روسیه که با حمایت اروپا و آمریکا در جریان است، باعث شده تا آمریکا روی این کشور حساب ویژه باز کند.
پیشنهادهایی از سوی مقامات لهستان برای استقرار نیروهای ناتو و تسلیحات و تجهیزات نظامی پیشرفته آمریکا در خاک این کشور شده که قطعاً بر تشدید درگیریها و جنگ در اوکراین میافزاید.
روشن است که هر گونه رفتار تحریک آمیز از سوی کشورهای منطقه درگیری، باعث پایان جنگ نخواهد شد و تاکنون نیز ثابت شده که دخالتها و تحریکات انجام شده، بر آتش جنگ افزوده است.
حال تصور کنید استقرار تسلیحات هستهای آمریکا در خاک لهستان چه واکنشی را از سوی روسیه در پی خواهد داشت.
معاون نخست وزیر لهستان از استقرار بمبهای اتمی آمریکا استقبال کرده و ادعا کرده استقرار بمبهای اتمی آمریکا در لهستان، بازدارندگی در برابر روسیه را افزایش خواهد داد.
اما این اقدام نه تنها بازدارندگی را افزایش نمیدهد، بلکه سطح رویارویی را بالا میبرد و احتمال وقوع جنگ هستهای را افزایش میدهد.
به گفته وی، استقرار بمبهای اتمی آمریکا در لهستان در دستور کار قرار ندارد، اما «بهزودی» ممکن است این دستور کار تغییر کند.
معاون نخست وزیر لهستان از ناتو خواست در کشورش مرکز فرماندهی مشابه مرکزی در هلند دایر کند که عملیاتهای این اتحاد نظامی در آن برنامه ریزی میشود.
اظهارات این مقام لهستانی در حالی صورت میگیرد که «دیمیتری مدودوف»، معاون رئیس شورای امنیت روسیه، پیشتر درخصوص تبدیل شدن لهستان به خط مقدم ناتو در برابر روسها هشدار داده بود.
اظهارات و مواضعی از جنس مواضع معاون نخست وزیر لهستان تنور جنگ را داغتر میکند، در حالی که کشورهای منطقه باید سعی کنند راکتور اتمی جنگ را خنک کنند تا از انفجار مهیب آن جلوگیری کنند.
لهستان اکنون نقش مهرهای را بازی میکند که آمریکا آن را حرکت میدهد.
در حالی که تا پیش از جنگ اوکراین، لهستان مشکل حاد و خاصی با روسیه نداشت، اکنون میبینیم که ورشو به گونهای رفتار میکند که روسیه دشمن لهستان است و هر آن قصد دارد به این کشور حمله نظامی کند!
لهستان از بحران اوکراین قصد دارد بهره برداری کند و در این راه میکوشد تا جایگاه خود را با سرسپردگی بیشتر ارتقاء دهد.
در سال ۱۳۹۷، دولت لهستان پیشنهاد ایجاد پایگاه نظامی آمریکا در خاک خود را داده بود و حتی حاضر شده بود تا ۲ میلیارد دلار نیز بابت آن پرداخت کند.
لهستان حاضر شده بود ۲ میلیارد دلار برای ایجاد پایگاه نظامی دائمی ارتش آمریکا در خاک این کشور پرداخت کند.
گزارش شده که پنتاگون نیز با این معامله موافق است؛ این موضوع یعنی که در ۲۵۰ کیلومتری مرز روسیه، آمریکا صاحب یک پایگاه نظامی خواهد شد که از نظر کارشناسان میتواند گرمای تنشها را بیشتر کند.
در سال ۱۳۹۸ نیز وزیر دفاع لهستان از توافق آمریکا و لهستان در مورد احداث شش پایگاه نظامی آمریکایی در خاک لهستان خبر داده بود، اما تاکنون به نظر نمیرسد که چنین اتفاقی افتاه باشد.
اکنون زمان مناسبی برای لهستان به نظر میرسد که بخواهد روند ساخت پایگاه نظامی در خاک خود را تسریع کند و این اتفاق با واکنش روسیه میتواند همراه باشد.
منبع: میزان
انتهای پیام/ ۹۱۱