به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «امین زارع» کارشناس علوم قرآنى در گفتوگویی پیرامون دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: دعا در ماه مبارک رمضان عملی ارزشمند است، در دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان بیان شده است: «اللهمّ وفّرْ فیهِ حَظّی من بَرَکاتِهِ وسَهّلْ سَبیلی الى خَیْراتِهِ ولا تَحْرِمْنی قَبولَ حَسَناتِهِ یا هادیاً الى الحَقّ المُبین، خدایا زیاد بگردان در آن بهره مرا از برکاتش وآسان کن راه مرا به سوى خیرهایش ومحروم نکن ما را از پذیرفتن نیکىهایش اى راهنماى به سوى حـق آشکار».
وی به مضمون دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان اشاره و بیان کرد: بندگان خدا در این روز از خداوند میخواهند که سودی فراوان در این ماه مبارک برای آنان قرار دهد، زیرا ماه رمضان نسبت به ماههای دیگر سال برکات بیشتری را با خود به همراه دارد و بنده در این ماه به خدا بسیار نزدیکتر است لذا باید کارهایی انجام دهیم که برکات از ما دور نشود.
زارع غنیمت شمردن ماه مبارک رمضان را امری مهم دانست و تأکید کرد: ماه مبارک رمضان ماهی عزیز است و در آن بندگان میتوانند به فضیلتهای بسیاری دست یابند لذا باید وقت را غنیمت شمرد و نهایت استفاده را از این ماه مبارک برد. در دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان بندگان از خداوند میخواهند تا به آنان توفیق دهد که بتوانند به عبادت بپردازند هرچند برخی از این توفیق برخوردار نمیشوند. افرادی که بیمار میشوند یا به هر علتی نمیتوانند ماه مبارک رمضان را به روزه داری و عبادت به سر کنند در حقیقت افرادی هستند که از توفیق الهی محروم مانده اند؛ لذا از خدا میخواهیم تا ما را در مقابل رخدادهای ناگوار مانند بیماری و یا آنچه را که سبب میشود از اعمال ارزشمند این ماه غافل شویم دور بدارد و گناهان ما را بر ما ببخشد.
وی به فراز دوم دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان اشاره و تصریح کرد: در فراز دوم بندگان از خداوند میخواهند تا خیرات را بر آنان نازل کند البته خیرات دو جنبه دارد یکی خیرات شخصی و نفسی است که سرچشمه از لطف خداوند نسبت به بنده دارد، لطفی است که خداوند در درون هر فرد قرار داده است، اما خیرات نوع دوم خیراتی است که از خود فرد ساخته میشود بهترین حالتی که خدا بر بنده منت گذاشته و مرحمت نموده است در این نوع خیرات مسیری است که پروردگار را در مقابل بنده اش قرار میدهد تا به واسطه او خیراتی انجام گیرد، به عنوان مثال سبد کالایی تهیه میکنیم و آن را به افراد نیازمند که در حاشیه شهر هستند هدیه میکنیم این خیرات در نفس من از سوی خداوند قرار داده شده به عبارت دیگر امرى بین من و خدایم است که از خدا در من ایجاد شده وبه بقیه مردم ارائه شده است.
زارع به شرایط اقتصادی ایجاد شده از بیماری کرونا اشاره و ابراز کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا و مشکلات اقتصادی که این بیماری با خود به همراه داشت بسیاری از خانوادهها به دلایل مختلف دچار مشکلات معیشتی و مالی شده اند لذا توجه ما به این خانوادهها بسیار مهم است در اینجاست که میتوانیم خیرات انجام دهیم باید حواسمان به اقوام، اطرافیان، همسایهها و طبقههای پایین جامعه باشد.
وى ماه مبارک رمضان را زمانی مناسب برای رشد و تعالی نفس دانست و تاکید کرد: ماه مبارک رمضان ماهی ارزشمند است که بندگان میتوانند در این ماه به رشد و تعالی روحی برسند و در این زمینه گامهای مناسب بردارند.
زارع به فراز سوم دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان اشاره و بیان کرد: از جمله مزیتهایی که در ماه مبارک رمضان وجود دارد اثبات نمودن بندگی انسان نسبت به خداست در این ماه بنده بار دیگر به خود یادآور میشود که او موجودی ناچیز و ناتوان است و هر آنچه که وجود دارد همگی قدرت لایزال الهی است در این ماه علاوه بر چشیدن طعم گرسنگی و تشنگی و یاد فقرا به تمرین برای کسب قلبی صاف اقدام میکنیم در این مسیر ابعاد رابطه بین خود و خدا را به بهترین شکل درک میکنیم با نگاهی به دعای ابوحمزه ثمالى درمییابیم که باید چگونه در مقابل خدا خشوع داشته باشیم، در فرازهای اول این دعا تاکید شده خداوندا من از خود چیزی ندارم و هر آنچه را که امروز از آن بهرهمند هستم نعماتی است که تو بر من نازل گردانده اى اگر من تو را شناختم تو خود باعث شدهای که من تو را بشناسم و در برابر این لطف تو سپاس فراوان دارم. اگر امروز ثوابی را مرتکب شدم موفق به انجام عملی نیک گشتم و این همان توفیقی است که تو به من عطا کرده ای.
وى به فراز بعدی دعای روز دهم ماه مبارک رمضان اشاره و بیان کرد: در این فراز به کلمه «حق مبین» که یکی از اسماء خداوند است اشاره شده بدین ترتیب در هنگام دعا به حقیقت «ائمه معصومین (ع)» تبرّک میجوییم و آنان را واسطه قرار میدهیم تا دعای ما مورد قبول حق قرار گیرد. در اینجا بندگان از خداوند میخواهند تا به حق «پیامبر اکرم (ص)» و «ائمه اطهار (ع)» ما را به راه راست هدایت کنند. هدایت در سایه «ائمه اطهار (ع)» خصوصا حضرت «امیرالمومنین (ع)» به عنوان یکی از راهنمایان بندگان مومن خداوند امری مهم و ارزشمند است.
وی پیرامون شیوه بر طرف کردن ضعف در دعا بیان کرد: قرار دادن «ائمه اطهار (ع)» در کنار دعا سبب میشود تا فقر و ضعفی که در دعای ما وجود دارد به واسطه این بزرگواران برطرف شود، عزمت و شان این افراد سبب میشود تا عبادات ما تکمیل گردد.
زارع به نکتهای ارزشمند در دعا اشاره و خاطرنشان کرد: اولین نکتهای که باید در هنگام دعا به آن اشاره شود این مهم است که این دعا در مقام چه کسی مطرح میشود و در شأن چه کسی است یکی از عواملی که در کیفیت دعا و مقبول بودن آن نزد خدا تاثیر دارد مقوله حسن ظنی است که در قرائت کننده دعا وجود دارد خداوند همواره این مهم را در نظر دارد و هر چه حسن ظن در قرائت کننده دعا بیشتر باشد خداوند رحمت بیشتری را بر فرد نازل میکند و در عین حال دعا به استجابت نزدیکتر است.
منبع: میزان
انتهای پیام/ ۹۱۱