به گزارش دفاعپرس از مشهد، «یعقوبعلی نظری» استاندار خراسان رضوی در رویداد فرهنگی و هنری «حکیم توس» که بهمناسبت سالروز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی امروز در آرامگاه این شاعر شهیر برگزار شد اظهار داشت: امروز مفتخریم در سالگرد گرامیداشت شخصیتی ادیب گرد هم آییم و به محضر این شخصیت اظهار ارادت داشته باشیم.
وی افزود: فردوسی شخصیتی جامع است که هم نگاه ادبی و برجستگی ادبی وی قابل تقدیر و احترام است و هم مسئله شناسی او بسیار حائز اهمیت است.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: سرودن شاهنامه بر اساس نیاز در آن مقطع از تاریخ صورت گرفته است و میدانیم که فردوسی، این اثر برجسته را مبتنی بر یک نیاز و یک واقعیت سروده است.
نظری با اشاره به مسئله دفاع از حریم در شاهنامه، بیان داشت: دفاع از حریم هم حریم جغرافیایی که هویت ملی مردمان را تشکیل میدهد و هم دفاع از حریم اعتقادی که هویت درونی انسانها را شامل میشود، در شاهنامه مورد توجه قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: این افراد و انسانها هستند که باید از حریمهای جغرافیایی خود دفاع کنند، برای این پاسداری نیاز به روحیه حماسی، استقامت و مقاومت دارند.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه انسانهایی میتوانند موفق باشند که روحیه حماسی و مقاومت در آنها متبلور باشد، خاطرنشان کرد: هر انسانی نمیتواند مدافع باشد پس فردوسی با این نگاه که برای حراست و حفاظت از حریمهای جامعه ایرانی در آن مقطع نیاز به روحیه حماسی بوده، شاهنامه را سروده است.
نظری یادآور شد: سرودهای که مبتنی بر اعتقاد باشد، حتما کاربرد آن چندین برابر خواهد شد لذا در بطن این اثر ضمن اینکه هنرمندانه داستانسرایی و حماسه تولید شده است، روح حماسه نیز در آن جلوهگری میکند.
این مسئول با اشاره به اینکه مبانی اعتقادی توان و قدرت و از همه مهمتر جهت را تعیین میکند، گفت: فردوسی از این جهت قابل تکریم است که مسئلهشناس و زمانشناس بوده است. وی ضمن پرداختن به مرزهای ملی و اعتقادی از ابزار ادب و سخن به نحو مطلوب بهره جسته است.
استاندار خراسان رضوی ابراز داشت: فردوسی در شاهنامه از قوه خلاقیت و داستانسرایی بهخوبی استفاده کرده و این یادگار تاریخ این سرزمین است و ما با تکیه بر این اصول به میدان رفتیم.
نظری ادامه داد: آنچه را که در داستانها و تاریخ میخواندیم در دفاع مقدس متجلی شد و شخصیتهای مبارز و مجاهدی که در شاهنامه به تصویر کشیده شده بود را در صحنه واقعی دیدیم.
این مسئول تأکید کرد: این شخصیتهای ملی و مبارز همان سردار سلیمانیها هستند که در این تاریخ به جهان معرفی شدهاند.
این مسئول گفت: شهیدانی همچون باکری، شوشتری، چراغچی و دیگر شهدا در این مقطع مباحث اعتقادی و حماسهسازی را ترجمه کردند و این تاریخ اعتقادی ماست که پر از این میدانهای حماسه و مقاومت است.
رویداد فرهنگی هنری «حکیم توس» با حضور علاقهمندان به ادب و ادبیات پارسی تا سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر هر شب ساعت ۲۰ در آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار میشود.
انتهای پیام/