کارشناس مسائل آفریقا:

گسترش روابط ایران و مصر باعث ایجاد تحولاتی در منطقه می‌شود

قنادباشی با بیان این‌که ایران همواره از گسترش روابط با مصر استقبال کرده است، گفت: روابط ایران و مصر طبیعتاً زمانی به سمت آینده پرسود حرکت می‌کند که مردم دو کشور بتوانند با یکدیگر تعامل داشته باشند و مسیر رفت و آمد مردم بین دو کشور تسهیل شود.
کد خبر: ۵۳۲۲۴۰
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۵ - 03July 2022

گسترش روابط ایران و مصر باعث ایجاد تحولاتی در منطقه می‌شود

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «جعفر قنادباشی» کارشناس مسائل آفریقا در گفت‌وگویی در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر برگزاری مذاکرات اطلاعاتی بین ایران و مصر به میزبانی بغداد و اظهار تمایل مجدد مقامات تهران برای گسترش روابط با مصر از جمله صحبت‌های اخیر وزیر امور خارجه و سخنگوی وزارت خارجه ایران، اظهار داشت: اگر مصر بتواند از این فضای خاصی که غربی‌ها حاکم کرده‌اند و هزینه‌هایی که رژیم صهیونیستی و ارتجاع عربی انجام می‌دهند تا بین ایران و مصر فاصله و شکاف بیشتری ایجاد کنند، فاصله بگیرد و براساس منافع ملی خود تصمیم بگیرد، طبیعتا روابط دو کشور می‌تواند گسترش پیدا کند.

وی با بیان این‌که علاقه‌مندی در ایران برای ارتباط با مصر زیاد است، ادامه داد: اگر روابط دو ملت ایران و مصر را از بعد تاریخی در منطقه بررسی کنیم، می‌بینیم که این روابط نمونه‌ای نداشته است.

قنادباشی با بیان این‌که مصری‌ها به مردم ایران علاقه‌مند هستند و ایرانی‌ها را جدا از مذاهب اسلامی نمی‌بینند، افزود: از سویی دیگر باید به این موضوع توجه داشت که مردم مصر به شدت ضد صهیونیست هستند و همچنین از گروه‌های تروریستی و افراط‌گرا نیز همچون وهابیت دوری می‌کنند.

کارشناس مسائل آفریقا در همین ارتباط تصریح کرد: در زمان حسنی مبارک ایران قدم‌هایی برای گسترش روابط با مصر برداشت و در همین چارچوب شاهد سفر افرادی، چون آقایان ولایتی، حداد عادل و لاریجانی به مصر و دیدارشان با حسنی مبارک بودیم و بعد از سرنگونی حسنی مبارک نیز مقامات ایران از جمله احمدی‌نژاد رئیس جمهور وقت به مصر سفر کرد و با محمد مرسی دیدار کرد و محمد مرسی نیز برای در شرکت اجلاس سران شرکت‌های غیرمتحد سفری یک روزه به تهران داشت.

وی با بیان این‌که غربی‌ها و برخی کشور‌های مرتجع عرب از بهبود روابط ایران و مصر نگران هستند چرا که این باعث ایجاد وحدت بین مسلمانان می‌شود، افزود: در همین چارچوب آن‌ها تلاش می‌کنند که مصر را در محور کشور‌های مخالف ایران قرار دهند و در همین راستا اقدام به برگزاری مانور مشترک با مصر می‌کنند و یا اجلاس‌هایی، چون شرم الشیخ را در این کشور برگزار می‌کنند برای این‌که مصر را در دسته کشور‌های مقابل ایران قرار دهند.

قنادباشی با بیان این‌که یکی از ملزومات گسترش روابط با کشور‌ها نزدیکی دو کشور از نظر ساختار سیاسی به یکدیگر است، ادامه داد: هرچه ساختار یک کشور مردمی‌تر باشد امکان نزدیک شدن ما به آن‌ها بیشتر است.

کارشناس مسائل منطقه با اشاره به محدودیت‌های بسیار گسترده‌ای که برای سفر ایرانیان به مصر وجود دارد، گفت: روابط ایران و مصر طبیعتا زمانی به سمت آینده پرسود می‌رود که مردم دو کشور با یکدیگر تعامل داشته باشند و در موضوعاتی، چون گردشگری میزبان یکدیگر باشند.

وی با بیان این‌که ایران همیشه تمایل داشته که روابطش را با مصر گسترش دهد، افزود: هر موقع که آن‌ها گامی برداشته‌اند این موضوع با استقبال ایران مواجه شده است و در این راستا گام‌هایی را برداشته است.

کارشناس مسائل مصر با تاکید بر این‌که گسترش روابط بین ایران و مصر فقط به نفع دو کشور نیست بلکه برای منطقه و جهان اسلام منافع عمده‌ای به همراه دارد، گفت: گسترش روابط بین کشورهای، چون ایران، مصر و ترکیه می‌تواند تحولات مهمی را در منطقه ایجاد کند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار