به گزارش خبرنگار دفاعپرس از ساری، سردار «عبدالله ملکی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران امروز در مراسم افتتاحیه همایش ملی اسناد در مجتمع شهید بهشتی بهزیستی استان مازندران اظهار داشت: یکی از دغدغههای ادارات کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در استانها در حوزه مدارک دفاع مقدس، موضوع اسنادی، تاریخ شفاهی و خاطرات رزمندگان است و به دنبال گمشده هستیم و هنوز نتوانستیم خوب پیدا کنیم چرا که با کمبود اعتبار مواجه هستیم.
وی عنوان کرد: باید برای در تهران و در استانها یک ردیف قابل توجهی برای جمع آوری تاریخ شفاهی و خاطرات و اسناد اختصاص یابد.
سردار ملکی با اشاره به اینکه روح و محتوای موزه از اهمیت بسیاری برخوردار است، بیان داشت: این مسئله کمتر مورد توجه قرار گرفت و این در حالی است که برای ساخت موزه اعتبار محدودی در نظر گرفته میشود، اما در موضوع محتوایی که بازدید کننده با روح آن سر و کار دارد توجه نمیشود.
این مسئول شمار رزمندگان مازندران را بیش از ۱۶۰ هزار رزمنده اعلام کرد و با بیان اینکه باید به تعداد این افراد کتاب تولید شود، تصریح کرد: همچنین برای ۱۰ هزار و چهارصد شهید استان باید کتاب تولید شود.
وی با عنوان اینکه مازندران در زمان جنگ ۱۰ تا یگان را معین بود و لشکر ۲۵ کربلا، لشکر ۳۰، سپاه مریوان از جمله آنهاست، گفت: خاطرات همه اینها باید جمع آوری بشود. همچنین خاطرات رزمندگان جنگ جنگل در شمال باید جمع آوری و به کتاب تبدیل شود.
سردار ملکی با بیان اینکه اسناد موجود در دست فرماندهان و رزمندگان باید به موزه انتقال پیدا کند، به اهمیت آثار مربوط به موضوع دفاع مقدس اشاره کرد و خاطرنشان کرد: باید اسناد جمع آوری و برای جانمایی در موزه در اختیار ما قرار بگیرد.
این همایش به مدت ۲ روز با حضور ۱۰۰ تن از اساتید و مدیران اسنادی کشور و با مدیریت سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس و میزبانی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران در مجتمع شهید بهشتی بهزیستی مازندران برگزار میشود.
همچنین از دو عنوان کتاب اسنادی «اسناد مشرح مذاکرات مقامات ایران و عراق پیرامون اسراء و مفقودین» و «از خون دل نوشتم» نامههای حجت الاسلام «محمدحسن جمشیدی» به فرزند شهیدش «مهدی جمشیدی» رونمایی شده است.
انتهای پیام/