بایرامی:

کتاب‌سازی ادبیات دفاع مقدس را تهدید می‌کند

یک نویسنده کتاب‌های دفاع مقدس گفت: تولید آثار در این حوزه بیش‌تر کتاب‌سازی است و این موضوع ادبیات دفاع مقدس را تهدید می‌کند.
کد خبر: ۵۴۱۰
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۴ - 01November 2013

کتاب‌سازی ادبیات دفاع مقدس را تهدید می‌کند

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، "محمدرضا بایرامی"، نویسنده کتابهای دفاع مقدس، در نشست "بررسی طیف اجتماعی ادبیات دفاع مقدس" که دیشب در نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس برگزار شد، با اشاره به عدم استقبال مخاطبان از نمایشگاه کتاب دفاع مقدس اظهار داشت: به نظر میرسد برخی افراد عمداً یا سهواً بدشان نمیآید که برخی ظرفیتها را خالی کرده و یا نادیده بگیرند؛ همین امر باعث میشود مخاطب از ادبیات دفاع مقدس دور شود.

وی افزود: خالی کردن ظرفیتها این احساس خطر را به وجود آورده تا افرادی، برخی بحثها مانند همین طیف اجتماعی دفاع مقدس را مطرح کنند. با توجه به مرز هزار کیلومتری و با حضور اقوام مختلف و حتی زنان در جنگ، طیف گسترده ادبیات داستانی دفاع مقدس قابل بحث نیست و این امر بدیهی است.

نویسنده رمانهای "پل معلق" و "عقابهای دره شصت" با اشاره به دلایل عدم استقبال از این نمایشگاه با توجه پتانسیل موجود گفت: چرا مخاطب از موضوع جنگ که بسیار دراماتیک و مسئلهای جذاب است استقبال نمیکند؟ به نظر من بخشی از این مشکل به این دلیل است که برخی میخواهند دفاع مقدس و ادبیاتش را مصادره کنند.

بایرامی با طرح این سوال که «چه ضرورتی دارد که از لفظ دفاع مقدس استفاده شود»، تصریح کرد: دفاع هر ملتی از تمامیت ارضی، دین و انقلاب خود مقدس است و نیازی به تأکید روی این موضوع نیست.

این نویسنده با اشاره به وجود ضعف در برخی اثرهای ادبیات دفاع مقدس گفت: کارهایی هستند که حق مطلب را ادا نکردهاند. باید گفت تولید آثار در این حوزه بیشتر کتابسازی است و این موضوع ادبیات دفاع مقدس را تهدید میکند.

وی با انتقاد از چاپ برخی مطالب به عنوان خاطرات جنگ خاطرنشان کرد: در برخی از کتابها، خاطرهسازی انجام شده و برخی وقایع در کتابها آورده شده که امکان وضوح نداشته است. همین باعث میشود که عدهای سرسختانه و بدون خواندن این کتابها آن را کنار بگذارند. وقتی بنده به کتابسازی اشاره میکنم، این دقیقا یک بحث کیفی است. انتشار یک کتاب خوب، خیلی بهتر از 100 کتاب بیکیفیت است.

این نویسنده کتابهای دفاع مقدس با بیان آفتهای خاطرهگویی گفت: خاطرهگویانی که میخواهند خاطره را داستانی کنند، مخاطب عام را بهدست میآورند، ولی مخاطب خاص را راضی نمیکنند و افراد از ادبیات دفاع مقدس دور میشوند.

بایرامی با تأکید بر لزوم توجه به تعادل در نوشتن آثار، افزود: صحبت کردن درباره ایجاد تعادل بین معنویت، هیجان و درام، آسان ولی عملکردن به آن سخت است. من به زعم خودم و دیگران نیز به زعم خود سعی دارند تا این تعادل را برقرار کنند و این یک موضوع سلیقهای است.

وی در پایان صحبتهای خود مخاطبان را به دو دسته تقسیم کرد و با بیان اینکه این دو دسته مخاطب، مخاطب عام و مخاطب خاص هستند، تصریح کرد: برای اینکه یک اثر دیده شود، باید هر دو دسته مخاطب را جذب کرد. عدهٔ کمی هستند که توانستهاند هم مخاطب عام را راضی کنند و هم مخاطب خاص آن را بپسندد.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار