به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «محمدصالح جوکار» رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی با تاکید بر ضرورت احیای تحرک و پویایی در دانشگاهها درباره نقش دانشگاه در فضای سیاست داخلی کشور، اظهار داشت: اگر نشاط جوانی با یک محیط علمی، پژوهشی و فرهنگی تلفیق شود میتواند هم تولید محتوا و هم تولید حرکت انجام دهد. اینکه ما میگوییم جوانان و به ویژه دانشجویان ما پیشران حرکتهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در سطح جامعه هستند به دلیل همین موضوع است. دانشگاه باید برای جامعه الگو ساز و امید آفرین باشد.
وی در ادامه مطرح کرد: تحرک و پویایی در محیط دانشگاه باید آینده کشور را به گونهای رقم بزند که مردم را امیدوار کند، این محیط پویا و فعال و با نشاط باید توسط خود دانشجو ایجاد شود، نمیتوان با دستور از بالا یا خارج از دانشگاه این محیط را ایجاد کرد. گرچه ساختار دانشگاهها در ایجاد این محیط میتواند خیلی کارساز باشد، ولی در اصل پایه و اساس کار فعالیت خود دانشجو است.
نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: به عنوان مثال هسته اولیه یک تشکل دانشجویی یک نفر یا پنج نفر است، این تشکل یک ایده یا یک خلاقیت یا یک تفکری دارد که میتواند دور محور این هسته اولیه سایر افراد را جذب کند. تشکل دانشجویی یک بستر فعالیتی را ایجاد میکند که سایر دانشجوها جذب آن شده و به فعالیت میپردازند. ما هرچه بتوانیم این بستر را بهتر فراهم کنیم و این تشکلهای دانشجویی فعالتر و پویاتر از قبل به فعالیت خود ادامه دهند این به نفع کشور است. با فعال شدن این تشکلها محیط دانشگاه متحول میشود.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور در ادامه تاکید کرد: البته نقش اساتید و مدیران دانشگاه نیز حائز اهمیت است؛ پیوند بین اساتید و دانشجویان میتواند به مسیر تحول در دانشگاه سرعت ببخشد. اینکه دانشجو بتواند ظرفیتهای خود و خلاقیتش را ارائه کند تحول آفرین است. ما این مثلث را باید در دانشگاه داشته باشم، پیوند بین اساتید، محتوا و دانشجو کمک میکند تا بستر پیشرفت دانشجو، انجام حرکتهای نوآورانه در دانشگاه فراهم شود.
وی افزود: ما نیازمند تحول در تفکر مدیران و اساتید دانشگاهها و دانشجویان هستیم، این سه مثلث باید مقداری با یکدیگر تطبیق پیدا کنند. مدیر دانشگاه باید زمینه بروز خلاقیتهای دانشجویان در بستر تشکلها را فراهم کند. از سوی دیگر اساتید نیز باید نقش راهنمای خود را حفظ کنند.
وی ادامه داد: یکی از بحثهایی که حضرت آقا از سالهای گذشته بر روی آن تاکید داشتند ایجاد کرسیهای آزاد اندیشی است. عموما دانشگاه محل تضارب اندیشهها است ما باید این بستر را فراهم کنیم که افراد در محیط دانشگاهی تفکرات، نظریات و تئوریهای خود را بیان کنند، نظرات مخالف نیز شنیده شود، سپس برترینها از این محیط علمی انتخاب شود.
جوکار در پایان گفت: در کرسیهای آزاد اندیشی همه میتوانند نظرات خود را مطرح کنند و بهترین نظرها استخراج و از آنها استفاده شود. احیای این کرسیهای آزاد اندیشی یک پویایی برای حرکت در محیط دانشگاهی فراهم خواهد کرد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/ ۹۱۱