به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، بنا بر اطلاعات رسیده به خبرنگار فارس، وی ارتباطات جدی نظامی و امنیتی با ایالات متحده آمریکا بویژه در پنتاگون و سازمان سیا داشته است. (از جمله آن میتوان به دیدار وی با کالین پاول اشاره کرد.)
نزار زاکا که از او به عنوان گنج پنهان ایالات متحده یاد میشود، فارغالتحصیل آکادمی نظامی «ریور ساید» آمریکا در سال 1985 و عضو شورای فارغالتحصیلان این آکادمی است. علاوه بر این، 2 تن از فرزندان وی نیز در این آکادمی تحصیل کردهاند.
این جاسوس آمریکایی که دبیرکلی سازمان عربی اطلاعات و ارتباطات بوده، در زمینه فضای سایبری نیز فعالیتهای مختلفی انجام داده و در اسنادی که از ویکی لیکس منتشر شده، آمده است: او پیش از این حامی جریان آزاد ملی لبنان بوده است، اما بعدها و در سال 2009 مسئولیت ستاد انتخاباتی جریان 14 مارس در منطقه زحله را به عهده گرفت.
بنا بر این گزارش، وی از افراد مورد اعتماد آمریکا محسوب میشده و سفارت آمریکا با وی در بیروت ارتباط نزدیکی داشته است.
نزار زاکا اقدامات مختلفی را در لبنان انجام داده و گاهی با جریان 14مارس همراه بوده و گاهی نیز به ظاهر به عنوان مخالف این جریان و سعد حریری گام برداشته است.
نکته قابل توجه دیگر آنکه آمریکا نظر وی را -به عنوان یک فعال سیاسی اهل سنت- در خصوص سخنرانی باراک اوباما رئیسجمهور این کشور در دانشگاه قاهره جویا شده است که این امر نشان دهنده جایگاه مهم «زاکا» برای آمریکاییهاست.
فعالیت در حوزه IT از دیگر اقدامات نزار زاکا بوده و به در خواست وی بود که آمریکا در حوزه اینترنت شمال لبنان ورود پیدا کرده و اطلاعات لازم را در اختیار او قرار میدهد.
به گزارش خبرنگار فارس، آن چه که بیش از همه درخصوص این جاسوس آمریکایی جلب توجه می کند، پوششی است که او برای فعالیتهای خود انتخاب کرده است؛ فعالیت در حوزهی IT از جمله پوششهایی است که زاکا، اقدامات ضدامنیتی خود را تحت این عنوان پیش میبرده است.
منبع: فارس