گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس: هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم دفاع مقدس و مقاومت در دو بخش نسل روایت و عمومی با حضور سینماگران پیشکسوت حوزه فیلم مقاومت، به میزبانی استان بوشهر و شهر عسلویه که در جنوبیترین نقطه کشور و در مرز خلیج فارس قرار دارد، درحال برگزاری است.
به گزارش خبرنگار اعزامی دفاعپرس، جشنواره مقاومت همزمان با اکران آثار این رویداد در سینماهای سراسر کشور، برنامههای متنوع آموزشی خود را در بخشهای مختلف از ۱۳ اسفند با حضور سینماگران پیشکسوت حوزه مقاومت آغاز کرده است.
به این ترتیب در بخش نسل روایت دو کارگاه برگزار شد که شامل کلاسهای «تدوین روی کاغذ» با حضور سعید محسن یوسفی و «فیلم تک نفره» با تدریس سیدمهدی میرغیاثی بود.
همچنین در بخش کارگاههای عمومی دو نشست «زن و سینمای مقاومت» با ارائه نکات آموزشی انسیه شاهحسینی و «جهان سرمایهداری و سینمای مقاومت» با تدریس محمدرضا اسلاملو برگزار شد.
در این کارگاهها اساتید مدعو ضمن ارائه نکات آموزشی خود بر اساس سرفصلهای تعیین شده به مباحثه و گفتگو با فیلمسازان حاضر در این کارگاهها پرداختند.
برگزاری کارگاههای آموزشی جشنواره فیلم مقاومت در خلیج فارس
این رویداد با حضور فیلمسازان ایرانی و خارجی، چهرههای هنری، نظامی، سیاسی و ... در خلیج فارس آغاز به کارکرد.
جشنواره مقاومت همزمان با اکران آثار این رویداد در سینماهای سراسر کشور، برنامههای متنوع آموزشی خود را در بخشهای مختلف با حضور سینماگران پیشکسوت حوزه مقاومت آغاز کرد.
به این ترتیب در بخش نسل روایت دو کارگاه برگزار شد که شامل کلاسهای «تدوین روی کاغذ» با حضور سعید محسن یوسفی و «فیلم تک نفره» با تدریس سیدمهدی میرغیاثی بود.
همچنین در بخش کارگاههای عمومی دو نشست «زن و سینمای مقاومت» با ارائه نکات آموزشی انسیه شاهحسینی و «جهان سرمایهداری و سینمای مقاومت» با تدریس محمدرضا اسلاملو برگزار شد.
در این کارگاهها اساتید مدعو ضمن ارائه نکات آموزشی خود بر اساس سرفصلهای تعیین شده به مباحثه و گفتگو با فیلمسازان حاضر در این کارگاهها پرداختند.
جهان برای امنیت خود نیازمند جبهه مقاومت است
نخستین جلسه کارگاههای آموزشی این رویداد در بخش عمومی برگزار شد. انسیه شاهحسینی کارگردان و فیلمنامه نویس با تدریس موضوع «زن و سینمای مقاومت» میزبان هنرمندان فیلمساز و علاقهمندان به این حوزه شد.
شاهحسینی سینماگر عرصه مقاومت با اشاره به شرایط کنونی و تلاش استکبار جهانی برای کمرنگ نشان دادن جبهه مقاومت گفت: این وظیفه هنرمند و رسانه است که با تلاش بیشتر و ساخت آثار قوی بتواند جبهه مقاومت را قویتر از قبل به نمایش بگذارد.
وی ادامه داد: همچنین مسئولین کشور باید با دغدغه مقاومت خود را بیشتر عجین شوند و به عنوان بازوهای پرتوان مقاومت عمل کنند. با بسترسازی و کارهای فرهنگی میتوان در جبهه مقاومت پیشرو بود.
این سینماگر گفت: متاسفانه از هنرمندان و کسانی که در زمینه مقاومت دغدغه دار هستند به صورت جدی حمایت نمیشود و همین امر باعث میشود که ما در بخش رسانه ضعیف عمل کنیم و در برابر این جنگ نرم شکست خورده باشیم. جهان برای امنیت خود نیازمند جبهه مقاومت است.
وی در ادامه گفت: در این سالها نیروهای فرهنگی کشور از جبهه مقاومت فاصله گرفتند و یا اولویت اول آنها نبوده است، که در نتیجه بستر فرهنگ سازی و رسانه آن بسیار کمرنگ شده است. در صورتی که کار فرهنگی همانند تیربارچی میدان جنگ در جبهه مقاومت میتواند عمل کند، اما باید بستر آن فراهم شود که این اتفاق بسیار کم افتاده است.
برگزاری جشنواره مقاومت در خارج از پایتخت قدم مبارکی است
سیدمهدی میرغیاثی نویسنده و کارگردان از اساتید کارگاههای آموزشی جشنواره مقاومت در بخش نسل روایت، درباره نحوه برگزاری جشنواره گفت: اینکه جشنواره مقاومت از پایتخت خارج شده و در مکان دیگری برگزار میشود قدم مبارکی است. تنوع در اجرای برنامهها با حضور اساتید و کارشناسان بسیار قابل توجه و خوب انجام شده است.
وی درباره موضوع کارگاه آموزشی خود گفت: در کارگاهی که برگزار شد درمورد «فیلمسازی تک نفره» صحبت شد. ما فیلمسازان همیشه دارای شرایط عادلانه و با امکانات خوبی نیستیم که بتوانیم همیشه فیلم بسازیم. در این کارگاه به راههایی که یک فیلمساز بتواند به تنهایی فیلم بسازد اشاره شد. فیلمساز باید بتواند با استفاده از ابزارها و تکنیکهای مورد نیاز برای ساخت یک فیلم در شرایط تنهایی، با بودجه و امکانات کم پروژه را جلو ببرد و فیلمسازی خود را تداوم بخشد. در حوزههایی مانند مقاومت و مستند لازم است عوامل اجرایی کم باشند. به طور مثال شخصی که میخواهد در مناطق جنگی مانند سوریه فیلم بسازد، باید توانایی پیش بردن پروژه خود را با نیرو و ابزار کم داشته باشد.
میرغیاثی همچنین درباره چشم انداز بلندمدت جشنواره مقاومت تاکید کرد: جشنواره باید ریلگزاری شود و فیلمسازی را به سمت درست خود هدایت کند. اگر سیاستگزاری و هدفگزاری درستی نداشته باشیم، برگزاری جشنواره تبدیل به یک دورهمی میشود.
وی درباره تغییر عنوان جشنواره «دفاع مقدس» به جشنواره «مقاومت» گفت: قدم درست و فکر شدهای بود. این اقدام مفهوم مقاومت را گسترش داده و از جنگ بین ایران و عراق فراتر میبرد. مقوله مقاومت، مقوله تقابل خیر و شر و جنگ بین حق و باطل را پوشش میدهد.
میرغیاثی با ارائه پیشنهاداتی برای برگزاری جشنواره مقاومت تصریح کرد: نکته مهم در جشنوارهها حمایت قبل از تولید از فیلمسازان است. اینکه جشنواره فیلمهای سینماگران را دریافت کند و جایزه بدهد کار خوبی است، اما ارزشمند نیست. بهتر است در کنار برگزاری جشنواره حتما فیلمسازان و موضوعات آنها هدایت شوند. در کارگاهها با اساتید همراه به یکسری تولیدات تحت عنوان الگوی جشنواره برسند و آن فیلمها وقتی در فستیوال اکران میشود و دیده شود قطعا فیلمساز میتواند مسیر روشنی را برای خود پیدا کنند.
وی ضمن تشکر و آرزوی موفقیت برای همه عوامل اجرایی جشنواره مقاومت گفت: جا به جایی جشنواره از تهران به یک شهر یا منطقه دیگر حتما دردسرها و سختیهایی داشته، اما برکاتی هم درون خود دارد.
انتهای پیام/ ۱۲۱