معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید مطرح کرد؛

ورود حجم بالای پرونده‌های تعیین درصد جانبازی

پاکدل گفت: تعدد قوانین که برخی دیگر همدیگر را نقض می‌کند از مشکلات ماست. چالش بعدی عدم عمل دیگر دستگاه‌ها به قانون است که منجر به اعتراض نسبت به عملکرد بنیاد شهید می‌شود. عدم تصویب مصوبات قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران چالش بعدیست.
کد خبر: ۵۷۸۳۴۸
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۴ - 12March 2023

ورود حجم بالای پرونده‌های تعیین درصد جانبازی/به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس، نشست خبری برنامه‌های روز شهید با حضور «محمود پاکدل» معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران امروز (یکشنبه) در ساختمان شهید رسول زاده برگزار شد.

پاکدل با اشاره به اینکه شاهکار بزرگ انقلاب اسلامی دمیدن روح شهادت‌طلبی در انسان‌هاست اظهار داشت: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برای هر کشوری ضروری است. اگر فرهنگ ایثار و شهادت در هر کشوری نهادینه شود، مصونیت ایجاد می‌کند و این فرهنگ امروز به همت مردم ایران و رهبر انقلاب نهادینه شده است. محصول این نهادینه شدن عزتمندی، اقتدار، استقلال، توسعه، امنیت و آرامش است.

وی افزود: بیشترین عنوان خدمت و بودجه بنیاد شهید مرتبط با معاونت تعاون و امور اجتماعی است. سه نکته همیشه مورد تأکید است، مورد اول خدمت با تکریم و رعایت عزتمندی است. قشر و گروهی که خدمات به آن‌ها ارائه می‌کنیم افضل مردم هستند. نکته بعدی با سهل‌ترین روش و حداقل زمان خدمت را در اختیار خدمت گیرنده قرار دهیم و نکنه سوم خدمت ارائه شده تأثیر مثبت در رفع نیاز ایثارگر داشته باشد.

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: با توجه به نوع خدمات بنیاد شهید و اعتبارات، ما حجم زیادی از قوانین را داریم. قانون تسهیلات اداری استخدامی جانبازان، قانون حالت اشتغال، قانون خدمات ایثارگران، خدمات کشوری، توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و سایر قوانین که در قوانین عمومی تکالیفی برای بنیاد مشخص کرده است.

وی ادامه داد: مجموع جامعه هدف تحت پوشش ما سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر هستند. شهدا ۲۲۸ هزار و ۵۶۴ تن هستند و والدین شهدا آمار ۱۰۵ هزار نفری را شامل می‌شدند. همسران شهدا ۶۱ هزار نفر، فرزندان شهدا ۱۷۳ هزار نفر می‌شوند. آمار جانبازان ۵۴۰ هزار است. اگر جانبازان را به درصد تفکیک کنیم هشت هزار و ۳۰۰ نفر جانباز ۷۰ درصد، ۲۲ هزار نفر جانباز ۵۰ الی ۶۹ درصد پنج هزار و ۶۹۷ نفر جانباز ۲۵ تا ۴۹ و بالغ بر ۳۵۰ هزار نفر جانباز زیر ۲۵ درصد هستند. جانبازان به همراه خانواده‌ها دو میلیون ۳۰۰ هزار نفر می‌شوند. ۴۲ هزار نفر آزاده و خانواده هایشان را داریم که تقریبا ۹۰ درصد ازادگان ما جانباز هستند.

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص بار مالی بنیاد شهید و چالش‌ها تصریح کرد: سال گذشته برآورد ما این بود ۱۲۶ هزار میلیارد برای اجرای قوانین نیاز داریم، اما بودجه ۳۱ هزار میلیارد بود. تعدد قوانین که برخی دیگر همدیگر را نقض می‌کند از مشکلات ماست. چالش بعدی عدم عمل دیگر دستگاه‌ها به قانون است که منجر به اعتراض نسبت به عملکرد بنیاد شهید می‌شود. عدم تصویب مصوبات قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران چالش بعدیست. چالش دیگر، ورود حجم زیادی از پرونده ایثارگری بعد از چند دهه است. در چند سال اخیر ۴۰ هزار پرونده‌ای که فاقد صورت سانحه و مدارک بالینی همزمان مجروحیت هستند، مشمول پنج درصد جانبازی شده‌اند. در سال ۷۱ آمار جانبازان ۱۰۹ هزار نفر بوده و امروز بالغ بر ۶۲۲ هزار نفر هستند.

وی با اشاره به اقدامات چند سال اخیر در حوزه مسکن و گلزارهای شهدا بیان کرد: سند جامع مسکن را تدوین و ابلاغ کردیم وخوشه بندی از ایثارگران صورت گرفته. از آنجا که پروژه‌های ساختمانی با اطاله زمان رو به رو می‌شود مصوبه‌ای از هیئت وزیران گرفتیم تا برای یک بار بتوانیم تسهیلات مسکن پروژه‌ها را به روز رسانی کنیم. ۲۲۰ هزار میلیارد برای ساماندهی گلزار شهدا در نظر گرفتیم و به استان‌ها تخصیص دادیم. همچنین تفاهمنامه با بنیاد مسکن برای ساخت زمین‌هایی که به بنیاد واگذار شده است بسته شد.  در تفاهمنامه با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) برای ساخت مسکن معسرین برنامه دیده شده تا ایثارگران واجد شرایط را معرفی کنیم. با همت ایثارگران ۶۰ هزار فقره وام مسکن جذب شده و منجر به تامین مسکن خواهد شد.

پاکدل بیان کرد: امسال موفق شدیم ۱۰ هزار نفر از معسرین را تحت پوشش ببریم و ۲۰ هزار نفر هنوز در نوبت هستند. برنامه داریم ۵۰ درصد افراد در نوبت یعنی ۱۰ هزار نفر کمک معیشتشان حل شود. پاداش پایان خدمت مربوط به جانبازان را عملیاتی کردیم و در راستای تفویض اختیارات استان‌ها دستورالعمل نحوه پذیرش و مصادیق ایثارگری تدوین و ابلاغ شد.

وی با اشاره وضعیت اشتغال ایثارگران گفت: در حوزه اشتغال و کارآفرینی ۶۰ هزار ایثارگر تبدیل وضعیت شدند. آمار دقیق را از دستگاه‌ها خواستیم و آمار دقیق را بعد سال ارائه می‌کنیم. آمار  ۶۰ تا ۱۵۰ هزار تبدیل وضعیت مطرح است که بخش عمده را شاغلین دستگاه‌ها و سازمان‌های وابسته به وزارتخانه‌ها تشکیل می‌دهند.

پاکدل یکی از دغدغه فرزندان شهدا و جانبازان را استخدام آنان دانست و گفت: مرحله اول آزمون برگزار شد و تعدادی شاغل شدند اما برخی دستگاه ها بحث تامین اعتبار را نهایی نکردند و در قوه قضائیه، محیط زیست و شهرداری‌ها پیگیری ما ادامه دارد تا افراد قبول شده مشغول به کار شوند. مشکل اصلی عدم تامین اعتبار است. در شهرداری‌ها اعلام شد  به نیرو نیاز نداریم و بعد از قانون تبدیل وضعیت اعلام کردند برخی پست‌هایی که برای فرزندان شهدا در نظر گرفتند تکمیل شده. در محیط زیست سختگیری در خصوص فیزیک بدنی شد که حدود ۶۰ درصد پذیرفتگان محیط زیست هم مردود شدند با این حال در تلاش برای پیگیری هستیم.

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهیددتصریح کرد: در خصوص وام قرض الحسنه ۴۰۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشتیم. یکی از اقداماتی که ایثارگران گله مند هستند واگذاری خودرو است که در قانون بودجه ۱۴۰۱ آمده‌. ما یک مجموعه ۶۰۰ هزار نفری را داریم که ۲۵۰ هزار نفر فاقد خودرو بودند و مشمول دریافت ۱۰ هزار خودرو می‌شدند‌. آیین نامه تصویب شد، اولویت یک تا هفت را شامل ۲۳ هزار نفر به وزارت صمت دادیم. در قانون ذکر شده افرادی که مشمول خودروی داخلی شوند نمی توانند از خودروی خارجی استفاده کنند. چون احتمال می‌دادیم افرادی از خودروی داخلی استفاده نکنند آمار بیشتری دادیم تا اگر یک نفر از ۱۰ هزار نفر اول استقبال نکند نفری بعدی برای اولویت بعدی مشخص است.

وی افزود: با ۷۰۰ هزار ایثارگر و خانواده شهید به منظور تخصیص خدمات مددکاری در طرح سپاس دیدار کردیم. کار ۳۵۰ هزار نفر توسط سایر دستگاه‌ها انجام شده و ۹۰ هزار مددکاری فردی داشتیم.

انتهای پیام/ ۱۴۱

نظر شما
پربیننده ها