به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، «سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی» معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه سفر به استان کرمانشاه امشب (پنجشنبه) با حضور در برنامه زنده «رودررو» شبکه استانی زاگرس اظهار داشت: سلام و درود خدمت مردم کرمانشاه دارم که به تعبیر مقام معظم رهبری این استان «سینه ستبر ایران اسلامی» است. مردم کرمانشاه در طول ۴۵ سال پیروزی انقلاب اسلامی مرزبانان و مرزداران غیور بودند که اجازه ندادند خاک کشور به دست دشمنان تجزیهطلب بیفتد و خانوادههای شهدا گل سرسبد در نقاط مختلف کشور هستند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اهداف سفر استانی به کرمانشاه گفت: اولین هدف در سفر استانی عرض ارادت خدمت خانوادههای ایثارگران استان است. در هیچ جای شهر و روستای کشور ما نیست که ایثارگران نباشند و این استان هم خط درگیری و نبرد بوده است. در کنار این موضوع نظارت میدانی بر دستگاهها داریم که بر برنامهها و سیاستهای ابلاغ شده نظارت کنیم. برگزاری میز خدمت با حضور معاونان و مدیران ستادی از برنامههای دیگر ما بود. حضور در نشست شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت به عنوان شورای فرا دولتی در کشور که رئیس آن رئیس جمهور و در استان استاندار و دبیرخانه آن در بنیاد شهید و امور ایثارگران است، از برنامههای دیگر سفر بود. ترویج و تکریم خانوادههای ایثارگران از دیگر برنامههای مهم این سفر استانی است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با ارائه آماری از تعداد ایثارگران استان کرمانشاه گفت: در حال حاضر از جمعیت ایثارگرانی که در قید حیات هستند ۱۲۸ هزار و ۴۹۴ نفر در استان کرمانشاه تحت پوشش بنیاد هستند، استان کرمانشاه دارای ۹ هزار و ۷۲۶ شهید، ۲ هزار و ۲۶۱ نفر جانباز و هزار و ۷۶۸ نفر آزاده است.
قاضیزاده هاشمی با ارائه گزارشی از وضعیت اشتغال ایثارگران استان کرمانشاه، گفت: در حوزه اشتغال مشکل استان کرمانشاه جدی است، عزیزانی نیاز به شغل دارند و بیکار هستند و در ۱۲ ماه ۱۴۰۱ فرزندان ایثارگر متقاضی شغل هزار و ۴۷۱ نفر هستند که نسبت به سال قبل آن افزایش داشته است. از این تعداد ۳۲۱ نفر فرزند شهید و جانباز ۷۰ درصد متقاضی کار هستند. در حوزه استخدام در دستگاههای دولتی ۴۳۴ مورد در سال ۱۴۰۰ و در ۹ ماه اول سال ۱۴۰۱ تعداد ۳۸۴ نفر استخدام شدند که رشد کمی بوده است طبق بند ج ماده ۷۸ برنامه ششم توسعه دولت مکلف است که همه فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد را استخدام کند و سهمیه ۴۲۷ نفر برای استان وجود دارد که ۳۰۸ نفر جذب شدند. در مورد تبدیل وضعیت ایثارگران از ۲ هزار و ۹۶۹ نفر که مشمول هستند ۲ هزار و ۳۴۹ نفر تبدیل وضعیت شدند که ۶۲۰ نفر باقی ماندند.
معاون رئیس جمهور در مورد اعطای تسهیلات خوداشتغالی استان کرمانشاه، گفت: ۲۰۲ میلیارد تومان اعتبار مصوب از محل تسهیلات اعتباری در استان بوده است که از این میزان ۲۲ میلیارد محقق شده و بانکهای عامل باید کمک بیشتری کنند. اعتبارات بنیاد شهید و امور ایثارگران در زمینه تسهیلات اشتغال ۷ برابر شده است که لازم است دستگاههای دیگر هم برای بهبود وضعیت اشتغال همکاری کنند.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه در حوزه مسکن، استان کرمانشاه به دلیل کوهستانی بودن و کمبود زمین با مشکلاتی مواجه است، گفت: ۵ هزار و ۳۸۰ نفر ایثارگر در این استان اولویت اول ما هستند و هیچ خدمت مسکن در طول این ۴۰ سال دریافت نکردند. ۱۹ هزار و ۷۰۳ نفر در اولویت دوم قرار دارند و وام مسکن دریافت کردهاند، اما در حال حاضر فاقد مسکن هستند این نشان میدهد که نرخ بیمسکنی بالا است و لازم است که همکاری در استان تقویت شود. در حوزه تسهیلات اشتغال پیگیریهایی انجام شده است و با توجه به اینکه در حوزه اشتغال سیاست دولت کوچکسازی است و فرصت استخدامی دولت کمتر میشود نیاز به توسعه استان در حوزه کشاورزی و صنعت وجود دارد.
معاون رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، گفت: دچار یک عقبماندگی در حوزه روایتگری صحیح در پدیده دفاع مقدس هستیم و به همین دلیل در برخی موارد امروز جای شهید و جلاد عوض شده است. امسال با سرمایهگذاری بنیاد شهید و امور ایثارگران و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فیلم «اتاقک گلی» ساخته شد که در جشنواره فیلم فجر در ۱۱ بخش کاندید و در ۳ بخش جایزه دریافت کرد، این فیلم درباره مردم استان کرمانشاه بود. باید واقعیتها گفته شود و روایتگری کنیم که مردم استان کرمانشاه قهرمانان و اسطوره واقعی هستند و این روایتهای صحیح در یاد و خاطر مردم باقی میماند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد دولت الکترونیک برای خانوادههای ایثارگران، گفت: طبق گزارش دولت الکترونیک ما جزو ۱۰ دستگاه برتر هستیم و ۱۰۰ درصد خدمات بنیاد به صورت الکترونیک و هوشمند است. ایثارگران نیازی به مراجعه حضوری ندارند در عین حال نظام مددکاری فعال تعریف شده است، زیرا میانگین سن جامعه هدف بنیاد بیش از ۶۰ سال است که ممکن است نتوانند از خدمات هوشمند استفاده کنند و باید به آنها کمک شود.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه در قالب طرح سپاس ۲۹ هزار دیدار در یک سال در استان کرمانشاه صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: از همه خانوادهها حداقل یک بار سرکشی شده است و میزان مراجعات به ما و هوشمندسازی حاکی از این است که مشکلات کاهش یافته است. در زمینه خدمات درمانی به سمت پایش سلامت میرویم و اینکه دارو در منزل تحویل داده شود، اما نیاز به همکاری سایر دستگاهها برای ارائه خدمترسانی داریم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به مرکز جامع فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار کرمانشاه، گفت: در همه استانها مرکز جامع فرهنگی، ورزشی، تفریحی و درمانی تحت عنوان ایثار وجود دارد که خدمات این مراکز را حتی دانشگاههای علوم پزشکی هم ندارند. امیدواریم این مجتمع در سفر استانی رئیس جمهور تکمیل شود و در مرکز توانبخشی ایثار در استان کرمانشاه با توجه به روحیه پهلوانی مردم این استان سالن ورزشهای باستانی نیز وجود دارد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پایان با اشاره به اهمیت مسئله ایثار و شهادت و اینکه این موضوع حیاتبخش در جامعه است، گفت: اگر در جامعه فرهنگ ایثار و شهادت نباشد منجر به تجزیهطلبی و دعوای داخلی میشود. اگر ما یکپارچگی و اعتلای اسلام، آرامش و امنیت را میخواهیم باید روحیه ایثار و شهادت و فداکاری حفظ شود. باید حاضر باشیم برای کشور فداکاری کنیم و این موضوع در تفکر الهی ما وجود دارد و لازم است توسط سازمانهای فرهنگی بازگویی شود. اگر انسان دچار تفکر خودگرایی شود و تنها به منافع خودش فکر کند این موضوع ضد فرهنگ ایثار و فداکاری است. باید موضوع ایثار و فداکاری را در مدارس بازگو کرد و این امانت بزرگ را با اعتلا و رشد تحویل نسل آینده قرار دهیم.
انتهای پیام/