به گزارش خبرنگار دفاع پرس از قم، فرشاد زادخور طی سخنانی در دیدار مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان قم در محل اداره کل راه آهن، با عرض تسلیت ایام اربعین و ماه حزن و اندوه اهل بیت(ع)، خاطرنشان کرد: رویارویی حق و باطل از ازل بوده و تا عصر ظهور هم ادامه خواهد یافت؛ آثار مربوط به عرصه های حضور نظامی و دفاعی و اوج رشادت مسلمانان و نیز جنایت ها و خیانت های دشمنان از صدر اسلام تاکنون، گنجینه های درس آموز و ارزشمندی هستند که لازم است بیش از پیش مورد مطالعه قرار گیرد.
وی با ذکر این نکته که کشورهای دنیا برای حفظ آثار جنگ های کوچک خود، بناهای رفیع یادبود و فیلمهای فاخر می سازند، آثار مکتوب تولید و قهرمانان حماسه ها را تکریم می کنند و نسل به نسل بغض مقدس خود را نسبت به دشمنان دیرینه شان حفظ می نمایند، افزود: حفظ و ترویج فرهنگ عاشورایی هشت سال دفاع مقدس و شرح حماسه راست قامتان تاریخ، تلاش همه جانبه تمامی دستگاه ها و نقش آفرینان آن حماسه های فراموش نشدنی را می طلبد.
دستگاه های اجرایی بیشترین ظرفیت را در انتقال فرهنگ دفاع مقدس دارند
این پیشکسوت دفاع مقدس با اشاره به فعالیت خود در حوزه شعر و ادبیات پایداری، استقبال از آثار ادبی، نمایشی و هنری و... مربوط به حوزه ایثار و شهادت را نشان دهنده علاقه و انس مردم نسبت به این فرهنگ پویا خواند و افزود: جامعه تشنه فرهنگ غنی و متنوع دفاع مقدس است، فرهنگی که در آن جلوه های دعا و نیایش، توسل و معنویت، رزم و سلحشوری، دفاع جانانه، وداع آخر، سبک زندگی و ساده زیستی، مزاح و شوخی، عملیات روانی و ... موج می زد و ضرورت دارد آموزه های آن دوران، به نسل های سوم و چهارم منتقل گردد.
مدیر بسیجی نمونه کشوری استان قم در سال 91، با اشاره به جایگاه بسیج در ادارات گفت: نقش نیروهای بسیجی در ادارات همین است که ارزش های انقلاب اسلامی را حفظ کنند و باورهای انقلابی و بخصوص فرهنگ عاشورایی انقلاب و دفاع مقدس را ترویج و منتقل نمایند.
زادخور با بیان اینکه مجموعه راه آهن همچون سایر دستگاه های اجرایی از بهترین ظرفیت ها برای جمع آوری و ثبت خاطرات و اسناد دفاع مقدس برخوردار است، خاطرنشان ساخت: اسناد و خاطرات پیشکسوتان دفاع مقدس و خانواده های معظم شهدا، در واقع لوکوموتیو پیش برنده قطار دفاع مقدس هستند و در این راستا، استفاده از ظرفیت های پنهان دستگاه های اجرایی گام بلندی در این زمینه خواهد بود.
وی که در اواخر سال 1366 از خدمت در کسوت پاسداری به خدمت در راه آهن منتقل شده است، به نقش آفرینی لشکر 17 امام علی بن ابی طالب(ع) اشاره کرد و گفت: سازماندهی، تقسیم و توجیه رزمندگان لشکر از پنج استان، عمدتا در درون قطارها انجام می شد و امور آمادی لشکر نیز در ساختمانی مربوط به راه آهن قم در مجاورت ایستگاه صورت می گرفت؛ ضمن آنکه نیروهای لشکر بوسیله راه آهن به طور شناور از جنوب به غرب و بالعکس در رفت و آمد بودند.
عضو شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان قم در پایان، حضور متناوب نیروهای راه آهن در جبهه ها و اشتغال 15 کارمند آزاده و همچنین تعدادی از خانواده های معظم شهدا و ایثارگران در جمع کارکنان راه آهن قم را از افتخارات این مجموعه برشمرد و بر تشکیل کارگروه هایی به منظور تسریع در جمع آوری و ثبت اسناد و خاطرات دفاع مقدس تاکید کرد.
قطار بهترین پوشش اعزام نیرو به جبهه بود
سرهنگ پاسدار احمد حسینی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان قم نیز در این دیدار با بیان اینکه مجموعه راه آهن از بهترین بسترها برای خدمتگزاری مستقیم به زائران و مجاوران حرم کریمه اهل بیت(س) و مسجد مقدس جمکران به شمار می رود، به ماموریت های اداره کل حفظ آثار در زمینه سیاست گذاری، هدایت، کنترل و ممیزی آثار مربوط به دفاع مقدس در استان اشاره و اظهار کرد: راه آهن قم بخصوص در دوران دفاع مقدس و اعزام و جابجایی نیروها و حمایت و پشتیبانی لشکر نقش بسزایی ایفا کرده است.
وی با اشاره به اینکه هیچ وسیله ترابری برای نقش آفرینی در جنگ و پوشش نیروها به گستردگی، اطمینان و امنیت راه آهن نبود، گفت: راه آهن قم، قطعه مهمی از پازل عملکرد دستگاه های دولتی در دوران دفاع مقدس را تشکیل می داد که بایستی بدور از بخشی نگری، به طور کامل و جامع مورد مطالعه قرار گیرد.
دبیر شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در استان قم اضافه کرد: ناگفته هایی چون صحنه های وداع و قطاری که تمام مسافران آن در مسیر رفت و برگشت، اختصاصا رزمندگان اسلام بودند و گاهی بخاطر حملات دشمن با چراغ خاموش در دل شب تردد می کرد، قطعا بخش مهمی از موزه آرایی مرکز فرهنگی انقلاب و دفاع مقدس در استان را به خود اختصاص خواهد داد.
حسینی تعیین جزئیات و مدخل های نقش راه آهن در دانشنامه دفاع مقدس را مورد تاکید قرار داد و افزود: تدوین چنین دائرة المعارف معظمی که با همکاری کلیه نهادها و دستگاه های اجرایی استان، صورت می گیرد، ضمن آنکه نقش دولت را در دوران دفاع مقدس تدوین می کند، مرجع مستند و مستدلی نیز برای محققان و دانشجویان و سایر علاقمندان خواهد بود.
در این دیدار، کتاب چلچراغ و همچنین تابلویی مزین به شهدای شاخص نیروهای مسلح و اقشار استان به ویژه شهیدان حسنی و عسکری از شهدای راه آهن قم، به مدیرکل راه آهن تقدیم گردید.