به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، سید ضیاءالدین دری کارگردان، تهیه کننده و فیلمنامه نویس سال ۱۳۳۲ در محله نواب تهران دیده به جهان گشود و بعد از سالها حضور مستمر در عرصه فرهنگ و هنر و تلاش برای ارتقا و رشد هنر این مرز و بوم ۲۶ مرداد سال جاری دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت؛ مرگ دری بازتابهای گستردهای در رسانههای داخل و خارج از کشور پیدا کرد و مردم و سینماگران او را به بهترین شکل ممکن تا سرای ابدی اش بدرقه کردند.
دری سالهای سال به واسطه ساخت فیلمها و سریالهای مطرح و پرمخاطب در دل و جان مردم ریشه دوانده بود و قطعاً تا دهها سال نام و یاد او هرگز در میان مردم، اهل هنر و هنرمندان از بین نخواهد رفت.
او دارای تحصیلات ناتمام در رشته علوم ارتباطات بود. سید ضیاءالدین دری فعالیت هنری را با تلویزیون آغاز کرد. دری کارگردان سریالهایی در حوزه تاریخ معاصر است که از جمله آنها میتوان به سریالهای محبوب «کیف انگلیسی» با بازی لیلا حاتمی و علی مصفا و «کلاه پهلوی» اشاره کرد. «سردار سنجرخان» تازهترین پروژه این سینماگر فقید بود که توسط خود وی نگارش شده و قرار بود به زودی ساخته شود که دست اجل به دری مهلت انجام این کار را نداد.
هنرمندان مطرحی همچون: امیرعلی دانایی و شفیع آقامحمدیان در آستانه نوروز ۱۳۹۸ در فراق این کارگردان مطرح سینما، تلویزیون کشور گفتوگو کردند و از او برایمان گفتند که در ادامه بازنشر آن را ملاحظه خواهید فرمودید:
امیرعلی دانایی بازیگر جوان سینما و تلویزیون با بیان اینکه یکی از ویژگیهای بارز شخصیت زنده یاد سیدضیاءالدین دری مهربانی و خوش قلب بودن ایشان بود اظهار داشت: من برای ایشان حدود ۵ هزار پلان بازی کردم؛ علاوه بر ساخت اثر من همواره در کنار ایشان بودم و با ایشان صحبت میکردم و با هم مراوده داشتیم، اما حتی یک بار به خاطر نمیآورم که ایشان صدای شان را بلند کرده باشند، به شخصی توهین کرده باشند و یا دل کسی را شکسته باشند.
وی ادامه داد: زنده یاد دری انسانی بسیار شریف و دوست داشتنی بود و الفبای هنر بازیگری را به من یاد داد و به همین دلیل برای من نه تنها یک فیلمساز که یک استاد و یک پدر سینمایی محسوب میشود.
این سینماگر جوان تأکید کرد: ایشان تمام فنون سینما را به من آموختند و به من اعتماد به نفس میدادند؛ همه اینها باعث شد تا من در اثر ایشان توأم با آرامش کار کنم. زنده یاد دری با دقت و وسواس بسیار زیادی کارشان را انجام میدادند و هنرمندی صاحب سبک و مولف بودند که قطعاً آثارشان تا دههها بعد همچنان میتواند در آسمان هنر کشور بدرخشد. آثار ماندگار زنده یاد دری به خصوص آثاری که برای تلویزیون تولید کردند هرگز از یاد مردم نخواهد رفت و من بسیار متأسفم که ایشان طی سالهای آخر حیات شان برخلاف میل باطنی شان نتوانستند اثری تولید کنند.
دانایی در خاتمه گفتوگویش یادآور شد: «پهلوان خشمگین» اثری بود که زنده یاد دری مدتها در پی تولید آن بودند، اما مسئولان از تولید این اثر حمایتی نکردند و متأسفانه این اثر که سناریوی فوق العادهای هم داشت به تولید نرسید و من امیدوارم که حداقل اینک پس از درگذشت شان به یاد زنده یاد دری این اثر که فیلمنامهای درخشان دارد تولید شود.
شفیع آقامحمدیان کارگردان سینما و مدیرعامل سابق مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی نیز با بیان اینکه درگذشت زنده یاد دری ضایعهای جبران ناپذیر برای سینما و تلویزیون کشور بود اظهار داشت: ما در سینما و تلویزیون کشورمان مگر چند فیلمساز بزرگ، متعهد، ولایی و دغدغهمند مانند زنده یاد دری داریم؟ زنده یاد دری یکی از نوابغ سینما و تلویزیون ایران بود که آثار ماندگارش در رابطه با تاریخ معاصر کشور هرگز از یادها نخواهد رفت.
وی ادامه داد: سینمای ما یک سینماگر سیاسی داشت که آن هم زنده یاد دری بود! بنده به جرأت میگویم طی ۴۰ سالی که از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی میگذرد سینما و تلویزیون کشور چنین فیلمساز اندیشمند، خلاق، متبحر، کارشناس و سینماشناس که بتواند نگاه سیاسی درست خود را در قالب فیلم و سینما تلفیق کند نداشته ایم. زنده یاد دری نگاهی بسیار عمیق و درست به سیاست داشت و تسلط جدی اش بر تاریخ و سیاست همیشه مثال زدنی بود.
این سینماگر خاطرنشان کرد: ایشان هرگز به صورت باری به هر جهت کار نمیکردند. تمام تلاش زنده یاد دری این بود که اثری ماندگار خلق کند و آن اثر را برای ملت ایران به یادگار بگذارد که خوشبختانه در این مسیر موفق هم شد چرا که آثار ایشان تا سالهای متمادی بر تارک فرهنگ و هنر این کشور خواهد درخشید.
منبع: سینماپرس
انتهای پیام/ ۱۳۴