رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس:

پنجمین دوره مراسم «یاد‌ها و نام‌ها» در هفته دفاع مقدس برگزار خواهد شد

سردار نائینی از برگزاری پنجمین دوره مراسم «یاد‌ها و نام‌ها» در هفته دفاع مقدس با حضور فرمانده کل سپاه پاسداران خبر داد.
کد خبر: ۶۱۲۶۱۴
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۴ - 26August 2023

پنجمین دوره مراسم «یاد‌ها و نام‌ها» در هفته دفاع مقدس برگزار خواهد شدبه گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، سردار علی‌محمد نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با اشاره به برگزاری پنجمین دوره مراسم «یاد‌ها و نام‌ها» در هفته دفاع مقدس اظهار داشت: هرساله در ایام هفته بزرگداشت دفاع مقدس مراسم «یاد‌ها و نام‌ها» توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به منظور تجلیل از قهرمانان ملی و کسانی که در حوزه دفاع مقدس و پاسداری از انقلاب اسلامی مجاهدت‌هایی از خود نشان داده‌اند، برگزار می‌شود.

وی افزود: امسال هم این مراسم با حضور سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده محترم کل سپاه پاسداران در پنجم مهرماه ۱۴۰۲ برگزار می‌شود.

تجلیل از ۴۵ فرمانده جدید در مراسم «یاد‌ها و نام‌ها» امسال

رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با بیان اینکه در پنجمین دوره مراسم «یاد‌ها و نام‌ها» ۴۵ تن از فرماندهان که نسبت به تاریخ شفاهی خود اهتمام ورزیده‌اند، تجلیل خواهند شد، گفت: در این دوره قرار است از کسانی که تاریخ شفاهی‌شان از مهرماه سال گذشته تا به امسال شروع شده است تجلیل شود.

وی افزود: تاکنون تاریخ شفاهی حدود ۲۰۰ نفر از فرماندهان شاخص دوران دفاع مقدس از رده فرماندهی تیپ مستقل و فرماندهان و مدیران هم‌طراز آن ثبت و ضبط شده است. در پنجمین دوره از ۴۵ فرمانده شاخص جدید در تاریخ شفاهی دفاع مقدس و پاسداری از انقلاب اسلامی ازجمله؛ سرلشکر پاسدار محمد باقری ریاست ستاد کل نیرو‌های مسلح و معاون اطلاعات عملیات سپاه در قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء سپاه در دوران دفاع مقدس، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین طائب، سردار مهندس حمید چیت‌چیان، سردار محمدباقر ذوالقدر، حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی سعیدی، سرداران کاظمینی، مسجدی، شمشیری، حسینی تاش، عظیمی، آسیابانی، ذوالقدرنیا، صبوری، عراقی، مداحی، کلیشادی، دهقانی و تعداد دیگری از سرداران و فرماندهان تجلیل خواهند شد. تاریخ شفاهی این ۴۵ نفر در یکسال اخیر، هم دوران دفاع مقدس و هم دوره پاسداری از انقلاب اسلامی را پس از دفاع مقدس، در برمی‌گیرد.

مشاور فرمانده کل سپاه اظهار کرد: تجلیل از تعدادی از خانواده‌های محترم فرماندهان شهید بخش دیگری از برنامه پنجمین دوره مراسم «یاد‌ها و نام‌ها» می‌باشد.

وی با بیان این‌که در این مراسم از دو اثر زندگی‌نامه شهیدان والامقام سپاه پاسداران رونمایی خواهد شد، گفت: در پنجمین مراسم «یاد‌ها و نام‌ها» با حضور فرماندهان دوران دفاع مقدس از دو اثر جدید که دربرگیرنده زندگینامه شهید والامقام سرلشکر پاسدار اسماعیل دقایقی فرمانده سپاه بدر در دوران دفاع مقدس با عنوان «روشنایی بدر» و کتاب زندگینامه شهید والامقام سرلشکر پاسدار سید محمد حجازی جانشین فرماندهی نیروی قدس سپاه با عنوان «سربلند میدان» رونمایی خواهد شد.

رکورد تعداد جلسات تاریخ شفاهی در یک سال اخیر زده شد

سردار نائینی در ادامه به اقدامات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در ثبت و ضبط تاریخ شفاهی فرماندهان پرداخت و بیان کرد: مرکز از شروع موضوع تاریخ شفاهی تا به الآن بیش از ۴ هزار جلسه تاریخ شفاهی معادل بیش از ۶ هزار ساعت به صورت حرفه‌ای و با نگاه پژوهشی برگزار کرده و به‌تدریج کتب جدید تاریخ شفاهی انتشار می‌یابد. علاوه بر این تاریخ شفاهی فرماندهان دفاع مقدس بخش منحصربه‌فرد گنجینه اسنادی مرکز می‌باشد.

وی با بیان اینکه مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در سال ۱۴۰۱ رکورد تعداد جلسات تاریخ شفاهی خود را زده است، تصریح کرد: در سال‌های ابتدایی تعداد جلسات تاریخ شفاهی که در مرکز انجام شد در طول سال ۲۰ جلسه بود، اما این روند رو به افزایش رفته و سال گذشته این عدد به ۷۱۶ جلسه رسیده است. این عدد قابل‌توجهی است که با همت و تلاش مجموعه همکاران ما در مدیریت گروه تاریخ شفاهی و حمایت و پشتیبانی مؤثر فرمانده محترم کل سپاه اتفاق افتاد.

ورود مرکز به تاریخ شفاهی حوزه‌های پاسداری از انقلاب اسلامی

رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به توسعه و گسترش کار‌های این گروه در سال جاری اشاره کرد و گفت: امسال بعد از مراسم «یاد‌ها و نام‌ها» در دستور کار مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس و به‌خصوص گروه تاریخ شفاهی، گسترش ورود به تاریخ شفاهی حوزه‌های پاسداری از انقلاب اسلامی است که در پنج محور این حوزه‌های جدید را تعریف کرده‌ایم و در یک سال اخیر آغاز گردیده است.

وی با تأکید بر این‌که مرکز در تاریخ‌نگاری متوقف در ۸ سال دفاع مقدس نیست، اظهار کرد: مرکز علاوه بر تاریخ‌نگاری دفاع مقدس مسئولیت تاریخ‌نگاری پس از دفاع مقدس با تأکید بر مأموریت پاسداری از انقلاب اسلامی را بر عهده دارد و با توجه به این‌که تاریخ شفاهی حدود ۸۰ درصد فرماندهان شاخص دفاع مقدس گرفته شده است تاریخ شفاهی میدان‌های مجاهدت‌های جدید پس از دفاع مقدس در پنج محور دفاعی - امنیتی، فرهنگی- اجتماعی، مردمیاری، سازندگی و جبهه مقاومت در دستور کار مرکز قرار گرفته است. فرماندهان و مدیران شاخص این پنج محور فهرست و در دور جدید تاریخ شفاهی گسترش خواهد یافت.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار