به گزارش دفاع پرس از قم، در بیانیه اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان قم به مناسبت 16 آذر آمده است: روز دانشجو، فرصتی دگرباره است تا با احصاء زوایایی از اهمیت، منزلت و ارزش بی شمار قشر دانشجو، به بیان بخشی از حماسه آفرینی های دانشجویان رزمنده و شهید در دوران دفاع مقدس پرداخته شود.
این بیانیه می افزاید: دانشجویان همواره در خط مقدم جنگ سخت و نرم و مبارزه با استکبار جهانی قرار دارند؛ کما اینکه در طلیعه نهضت اسلامی در 16 آذر سال 1332 و در اعتراض به حضور معاون رئیس جمهوری آمریکا، جاری شدن خون بی گناه شهیدان احمد قندچی، مهدی شریعت رضوی و مصطفی بزرگ نیا بر صحن مقدس دانشگاه، مهر تاییدی بر ایستادگی دانشجویان بر قله های رفیع سربلندی و هوشیاری و بیداری آنان و تاثیرگذاری عمیق بر معادلات و روابط اجتماعی و سیاسی است.
بیانیه تصریح می کند: حماسه خونین آذر سال 1332 که به عنوان روز ایستادگی دانشجویان در برابر استکبار در تاریخ این کشور ثبت گردید، حلقه نخست از زنجیره حلقاتی بود که با جنبش آزادی خواهی و عدالت طلبی دانشجویی آغاز شد و تداوم یافت و در دوران مبارزات انقلابی دانشجویان در قالب انجمن های اسلامی داخل و خارج کشور و همراه با روحانیت و سایر مردم بیداردل، به اوج خود رسید و در هشت سال دفاع مقدس، جلوه ماندگاری از این قشر فرهیخته ثبت شد؛ پس از آن نیز با نهضت علمی و آرمان گرایی برگرفته از اصول و آرمان های امام عظیم الشان و تبیین آن در کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی، تا رسیدن به قله های افتخار، همچنان پویا، بانشاط و پرتحرک در جنبش است.
بخش دیگری از بیانیه اداره کل حفظ آثار با اشاره به نقش دانشجویان در دفاع مقدس می افزاید: دوران دفاع مقدس که تجلی حضور همه جانبه مردم در عرصه دفاع از ارزش های اسلامی بود، از حضور دانشجویان نیز خاطره های ماندگار بسیاری به یاد دارد. یاد حماسه آفرینی های شهدای دانشجویی همچون شهید علم الهدی و دیگر شهیدان سرافراز دانشجو در هویزه که همپا و همراه اساتید شهیدی چون شهید چمران به امر رهبر و امام خویش قهرمانانه در مقابل دشمن بعثی ایستادگی کرده و جان خود را تقدیم نمودند، همچنان در صفحات دیوان زرین انقلاب و دفاع مقدس فروزندگی و تلالو دارد. خط سرخی که پس از دوران دفاع مقدس در دسترسی به تکنولوژی هسته ای با خون سرخ شهدای سرافرازی چون احمدی روشن ها و ... تثبیت و ظهور و بروز یافت.
این بیانیه عنوان می کند: ساخت برخی تجهیزات نظامی در بسیاری از دانشگاه های کشور از جمله افتخارات دانشجویان در دوران دفاع مقدس است که نظیر آن را می توان در مراکزی چون دانشگاه های استان مرکزی، دانشکده فنی دانشگاه تبریز و ... یافت، به طوریکه خون مطهر 22 دانشجوی بسیجی در هنگام ساخت تجهیزات مورد نیاز جبهه ها، بر اثر بمباران هوایی دانشکده فنی تبریز در شبانگاه 27 دی ماه سال 65، برگ افتخار دیگری بر حماسه آفرینی دانشجویان در دفاع مقدس ثبت نمود؛ افتخار بزرگی که در اوج محدودیت ها و تحریم ها و زیر حملات ناجوانمردانه دشمنان، مصداق همکاری موثر دانشگاه با صنعت بود و نیازهای تجهیزات نظامی رزمندگان اسلام را تامین می کرد.
بیانیه اداره کل حفظ آثار قم به مناسبت 16 آذر به دیگر نقش آفرینی دانشجویان اشاره می کند و می افزاید: امداد رسانی دانشجویان پزشکی در جبهه ها و حضور دانشجویان دیگر رشته ها به طور سازماندهی شده و یا مستقل و همچنین آمار قابل توجه شهدا و ایثارگران این قشر فرهیخته، خود سند گویای دیگری بر نقش آفرینی، حضور و تاثیرگذاری دانشجویان در مسیر انقلاب و دفاع مقدس با الهام از رهنمودهای پیامبرگونه امام راحل است.
این بیانیه با اشاره به توصیه های مکرر رهبر انقلاب خطاب به دانشجویان تصریح می کند: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه ای(مدظله العالی) در پیام های و دیدارهای خود خطاب به دانشجویان به طور مکرر آرمان گرایی، اعتلا طلبی، تهذیب و معنویت، صفا و یکرنگی، شکستن مرزهای محدودیت، راضی نبودن به وضع علمی موجود، جهاد و نوآوری علمی، هوشیاری در برابر دسیسه های استکبار، تعمق و تدقیق و آنچه که از ملزومات دانشجوی تراز انقلاب است، بیان و تاکید فرمودند و انتظار می رود دانشجویان به عنوان قشر ممتاز جامعه، همچون سال های انقلاب و دفاع مقدس، در همه عرصه های مورد نیاز نظام اسلامی حضور بی بدیل خود را تا رسیدن به قله های سرافرازی استمرار بخشند.
در بخش پایانی بیانیه می خوانیم: در این روز تاریخی یاد و خاطره شهدای گرانقدر استان قم بخصوص شهدا و ایثارگران دانشجو را گرامی می داریم و به ارواح قدسی آنان درود می فرستیم.