افتتاح خانه سازش محله‌ی کارخانه‌ نمک زاهدان

در راستای کاهش پرونده‌های ورودی به محاکم قضایی، خانه سازش محله‌کارخانه‌ی نمک در حاشیه شهر زاهدان افتتاح شد.
کد خبر: ۶۶۶۵۸۲
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۹ - 11May 2024

افتتاح خانه سازش محله‌ی کارخانه‌ نمک زاهدانبه گزارش دفاع‌پرس از زاهدان، در راستای کاهش پرونده‌های ورودی به محاکم قضایی، خانه سازش محله‌کارخانه‌ی نمک در حاشیه شهر زاهدان افتتاح شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین «غلامرضا نجفی» معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سیستان و بلوچستان در خصوص کاهش پرونده‌های واصله به محاکم قضایی استان گفت: مهم‌ترین هدف راه‌اندازی خانه سازش، اصلاح ذات البین و ایجاد سازش میان مردم می‌باشد. در همین راستا و با توجه به حدیثی از رسول خدا"صلی الله علیه و آله" که می‌فرماید: کسی که در طریق اصلاح میان دو نفر گام بردارد، فرشتگان آسمان بر او درود می‌فرستند، تا زمانی‌که بازگردد و ثواب شب قدر به او داده می‌شود. می‌توان با حضور مؤثر معتمدین و متنفذین از تشکیل بخش قابل‌توجهی از پرونده‌های قضایی پیشگیری کرد.

حجت الاسلام نجفی‌ گفت: از مزایای خانه های سازش می‌توان به تسریع در روند رسیدگی، اطاله دادرسی، صرفه‌جویی در وقت و هزینه و همچنین آشناسازی سازشگران با مطالب حقوقی با توجه به موضوع اختلاف اشاره نمود و تلاش بر آن بود که از افراد ذی‌صلاح و مورد تأیید آن محل در برقراری صلح و سازش استفاده شود.

 معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان اظهار داشت: در سال گذشته دو طرح شیوه نامه توقیف و فک پلاک و شیوه‌نامه ثبت واقعه ازدواج بدون مراجعه به محاکم قضایی به‌نحو شایسته اجرا شد و در همین راستا طرح خانه‌های سازش در سال ۱۴۰۲ تعداد ۹ فقره قتل را سازش و از تشکیل 157 فقره پرونده به محاکم قضایی جلوگیری و در خانه سازش به صلح رسیده است.

وی با اشاره به نقش و جایگاه سیاست جنایی مشارکتی و عدالت ترمیمی در قضازدایی و ارتقای رسیدگی به اختلافات واصله به محاکم ابراز داشت: بدون شک با فعال سازی نقش و رسالت مردم بویژه نخبگان محلی در فصل خصومت و منازعات مردمی می توان به تحقق و نهادینه سازی سازش پایدار بین اقشار مختلف مردم همت گمارد. راهبردی که به امنیت محلات، ایجاد الفت بین ساکنین و تقویت اثربخشی مشارکت های مدنی می انجامد و از شکل گیری جرایم خشن و انتقام جویی های احساسی اجتناب می شود.

 نجفی در انتها ابراز امیدواری کرد تا با وجود خانه سازش از تشکیل پرونده در دستگاه قضایی جلوگیری شود و همچنین با وجود دو سامانه سجام قوه قضاییه و سامانه سامع که پل ارتباطی میان مردم و دستگاه قضایی می باشد، در صورت وجود مشکل همچون اطاله دادرسی، فساد اداری، فساد اقتصادی، صیانت از آب، محیط زیست، منابع طبیعی و... گزارش خود را ثبت و از این ظرفیت موجود استفاده نمود.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار