گروه استانهای دفاعپرس- «علیاصغر زینلی» فعال رسانهای؛ کسی نمیتواند تصوری واقعی از حال خانوادهای داشته باشد که در نهایت بیخبری از عزیزشان در جستجوی او همه جا را گشته، اما نشانی از او نیافته و این بیخبری کشنده و جانکاه چه بلایی سر والدین، همسر و فرزندان یک آزاده آورده است.
تا جایی که داغ فراق جگرگوشههایشان بعضی از آنها را به کام مرگ برده و از غصه بیخبری عزیزشان به دیدار حق شتافتند.
یا زنانی که با گمان شهادت همسران خود زندگی جدیدی را آغاز کرده و یا فرزندانی که پس از گذشت سالها هیچ تصوری از پدرشان نداشته و فقط پدر را در زمزمهها و اشعار شبانه مادر بخاطر سپردهاند.
حال تصور کنید در این برهوت بیخبری ناگهان مامور جمعیت هلال احمر نامه عزیزشان را به آنها رسانده است، هیجان ناشی از دریافت چنین نامهای میتواند زیباترین پدیده زندگی هر پدری باشد که یعقوبوار در حسرت رسیدن خبری از یوسف خود موهایش سفید و سوی چشمانش از بین رفته باشد.
بسیاری از اقدامات و فعالیتهای انجام شده در عرصه نیمه پنهان دفاع مقدس هنوز در گمنامی مانده است.
موضوعی مثل نامهها و نامهرسانان در شرایط عادی شاید بتواند یک موضوع طبیعی و عادی باشد، اما وقتی این موضوع وارد دنیای آزادگان میشود از چنان اهمیتی برخوردار میشود که تحویل نامه یک آزاده به خانوادهاش میتوانسته است شبیه یک معجزه عمل کند.
در یکی از روزهای پاییزی سروشمهر مشاور امور ایثارگران جمعیت هلال احمر خراسان رضوی مهمان موسسه بود تا با مرور خاطرات گذشته، نامههای دوران اسارت بار دیگر زنده شود.
در این نشست صمیمانه آازاده سرافراز علیاکبر عرفانی مدیر موسسه فرهنگی پیام آزادگان خراسان رضوی از دغدغه همیشگی موسسه در خصوص بازخوانی رازهای پیدا و پنهان نامههای دوران اسارت سخن گفت و خواستار تلاش مشترک دو مجموعه برای خارج کردن موضوع نامههای دوران اسارت از بایگانی خاطرات و اسناد بجا مانده بخصوص در هلال احمر شد تا بهعنوان بخش مهمی از اسناد بجا مانده از دوران اسارت آزادگان عزیز مورد بررسی قرار گرفته و ضمن دستهبندی موضوعات و سوژههای ناب توجه در این خصوص امکان بهرهمندی و حفظ آنها فراهم شود.
در این نشست سروشمهر نیز به نمایندگی از جمعیت هلال احمر ضمن بیان این موضوع که از دوران اسارت آزادگان بیش از ۳ هزار نامه و عکس به مقصد نرسیده که در بایگانی باقی مانده است آمادگی مجموعه متبوع خود را برای همراهی و همکاری با موسسه در راستای شناسایی نامهها و عکسهای بجا مانده از دوران اسارت و تحویل آنها به صاحبانشان و نیز احصا موضوعات و بهرهبرداری از نامهها و استفاده از آنها در راستای تولید مستندها و رسانههای نوشتاری و نیز اطلاعرسانی اقدامات مشترکی بعمل آید.
انتهای پیام/