اصفهان، مظهر تجلی وحدت اقوام و ادیان است

استاندار اصفهان با اشاره به مظاهر اتحاد و وحدت اقوام و ادیان در اصفهان گفت: مدیران باید با رویکردهای خلاقانه و انسجام‌بخش، از ظرفیت اقوام در استان استفاده کرده و بر همدلی بيشتر آنها بیفزایند.
کد خبر: ۷۶۱۴۰۵
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۸ - 10July 2025

به گزارش دفاع‌پرس از اصفهان، «مهدی جمالی‌نژاد» استاندار اصفهان در جلسه کمیسیون امور اقوام استان اصفهان با تأکید بر اهمیت این کمیسیون اظهار داشت: این کمیسیون از جهت حاکمیتی و نیاز روز جامعه به سرمایه و انسجام اجتماعی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و لازم است موضوعات مربوطه به درستی در این کمیسیون دنبال شود.

اصفهان، مظهر تجلی وحدت اقوام و ادیان است

وی با اشاره به موقعیت خاص اصفهان در حوزه اقوام و اتحاد آنها در این استان، عنوان کرد: از منظر تاریخی اصفهان خاستگاه حضور، ظهور و بروز برخی شخصیت‌ها و نخبگان اقوام بوده که اثرگذاری قابل‌توجهی در فرآیند توسعه و ساخت مکاتب مختلف فرهنگی و تمدنی داشته‌اند؛ قبرستان تخت فولاد و وجود قبور تعداد قابل‌توجهی از شخصیت‌های قومی، ناظر بر این موضوع است.

استاندار اصفهان افزود: از منظر جغرافیایی نیز اصفهان محل تردد و اقامت شهروندانی با تبار قومی لر، ترک، گرجی، عرب و همچنین مهاجرانی از اقوام سایر استان‌ها و مناطق کشور است به نحوی که امروز علاوه‌بر مرکز استان، جمعیت قابل توجهی از اقوام و افراد با ریشه‌های قومی و محلی در نیمی از شهرستان‌های استان اقامت و فعالیت دارند. 

وی ادامه داد: از منظر مدیریت کلان کشور، امر حکمرانی در جمهوری اسلامی ایران، قانون اساسی و اسناد بالادستی، جایگاه اقوام باید همراه با تأکید بر تکریم، احترام، انسجام و نگاه عدالت‌محور باشد.

جمالی‌نژاد با بیان اینکه ریشه‌ها، پیوندها و تعلق خاطر عمیق اقوام با ایران و مباحث اعتقادی از فرصت‌های موجود در این حوزه است، گفت: برخورداری از مظاهر فرهنگی و تمدنی خرده فرهنگ‌ها از جمله موسیقی و برخی آداب و رسوم جذاب و قابل بهره‌برداری در حوزه‌های گردشگری نیز از جمله فرصت‌هایی است که باید با مشارکت اقوام مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: ویژگی‌های اخلاقی اقوام از جمله شجاعت، صداقت و گذشت و همچنین توجه آنها به همبستگی اجتماعی و جمعیتی باید در راستای ایجاد وحدت مورد استفاده قرار گیرد؛ از طرفی استفاده از ظرفیت جمعیت اقوام استان در پیشبرد نیازها و مسائل خاص استان از طریق پیوندهای قومی و مناسبات تاریخی و اجتماعی ضروری است.

استاندار اصفهان تأکید کرد: فرمانداران باید با خلاقیت برای برگزاری برنامه‌های وحدت‌آفرین با استفاده از ظرفیت اقوام تلاش کرده و با انسجام بسیار زیاد، از فرصت حضور اقوام استفاده کنند؛ اصفهان از گذشته‌های دور با داشتن صفاخانه‌ها، محلی برای اتحاد اقوام و ادیان مختلف بوده و امروزه نیز باید محلی برای تجلی وحدت آنها باشد.

وی همچنین با اشاره به برخی آسیب‌ها در حوزه اقوام، ادیان و مذاهب، خواستار نگرش صحیح و همگرایانه مدیران به این موضوع شد و بر لزوم اجرای برنامه‌های فرهنگی وحدت‌بخش در این عرصه تأکید کرد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار