رسول توکلی هنرمند و بازیگر عرصه سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری دفاع مقدس اظهار کرد: با توجه به اینکه خودم قبل و بعد از انقلاب و جنگ را از نزدیک دیده و لمس کردهام، مطمئنم میتوان در این حوزه فعالیتهای گستردهای انجام داد.
وی خاطرنشان کرد: رسانهها بزرگترین اهرم در زمینه تولید زیرساخت فرهنگی محسوب میشوند و میتوانند جامعه را برای پذیرفتن هر موردی در حوزه دفاع مقدس آماده کند.
توکلی تصریح کرد: ساخت فیلم و سریال در راستای دفاع مقدس و جنگ حق علیه باطل باید به دست کسانی که اشراف کامل و کافی در این حوزه دارند و همچنین کارها را بر مبنای کارگروه و تفکر و خرد جمعی انجام میدهند قرار گیرد، چرا که این امر خروجی و نتیجه موثری دارد.
فلیمهای دفاع مقدس باید توسط متخصصان ساخته شود
وی تاکید کرد: در صورتی که کارهای فرهنگی به دست افراد غیر متخصص بیفتد و کارها بر اساس روابط صورت گیرد قطعا نتیجه خوب و موثری نداشته وخروجی خوبی ندارد.
هنرمند و بازیگر عرصه سینما و تلویزیون افزود: یکی از معضلاتی جامعه کنونی به فراموشی سپردن موضوعها به شکل عمقی به دلیل غرق شدن در زندگی روزمره است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: روزی بیدار میشوند که دیر است برای اینکه نسل دوم و سوم دفاع مقدس را از نزدیک دیده و لمس نکرده است، بازگو کردن جنگ از زبان آنان به شکل مستند است و باقی و اثرگذارتر است.
وی اظهار کرد: متصدیان امور فرهنگی در برنامه ۷ که کار فرهنگی انجام میشود جر و بحثهای غیر اصولی دارند که این موضوع برای یک برنامه فرهنگی اصلا مناسب نیست.
فقط ۱۰ درصد تولیدات فیلمهای دفاع مقدس موفق هستند
وی تاکید کرد: فقط ۱۰ درصد سازندگان فیلمهای دفاع مقدس موفق عمل کردند چرا که برخی سازندگان فیلم در این حوزه دلیل آن را عدم در اختیار داشتن بودجه کافی و خوب عنوان میکنند در حالی که این گونه نیست.
توکلی ادامه داد: فیلم سازان باید در مناطق جنگی حضور پیدا کنند تا کاملا مباحث مربوط به دفاع مقدس را درک کنند. از نزدیک با جوانان و رزمندگانی که خون و جوانی و عمرشان و جانشان را در راه دفاع مقدس گذاشتند تا انقلاب همیشه پیروز باشد، آشنا شده و با درک عمیق فیلم بسازند.
برخی سازندگان، فیلمهای دفاع مقدس را قربانی منافع مالی خود میکنند
وی اظهار کرد: برخی از فیلم سازان برای کشاندن مخاطب به سینما ارزشهای مقدس دوران هشت سال دفاعی که در برابر زورگویان و ظالمان بود را به مسخره و بازی میگیرند.
توکلی گفت: برخی افراد برای جذب مخاطب بیشتر به سینما، خنداندن مردم و بالا بردن آمار فروش فیلم خود فیلم تولید میکنند که این موضوع برای دفاع مقدس اصلا پسندیده و مطلوب نیست.
هنرمند و بازیگر عرصه سینما و تلویزیون اذعان داشت: متاسفانه در جشنواره فیلمهای دفاع مقدس، فیلم و تولیدی که مورد توجه باشد به چشم نمیخورد و این یک فاجعه است.
وی اضافه کرد: امروزه فیلمهایی که به صورت عمقی به موضوع دفاع مقدس بپردازد یا وجود نداشته یا ضعیف است.
توکلی افزود: باید گفت که با تشکیل ستاد بسیج هنری در صدا و سیما کارهای پیش نمیرود و با یک گل بهار نمیشود. همه سازمانها و نهادها باید در این حوزه وارد عمل شوند.
تمام اقشار جامعه مشتاق و طالب بازگو کردن خاطرات دفاع مقدس هستند
وی اظهار کرد: یک زن بدحجاب و یا پسری که پوشش مناسبی ندارد با نگاه به جانباز و خانواده شهید از تمام وجود و با درون و قلبش به آنها احترام میگذارد و ما این سرمایه را به راحتی از دست میدهیم.
هنرمند و بازیگر عرصه سینما و تلویزیون ادامه داد: اصحاب قلم، رسانه ملی و سینما یک وظیفه و رسالت مهمی در انتقال فرهنگ و ارزشهای دفاع مقدس را بر عهده دارند.
آموزش و پرورش زمینه را برای انتقال ارزشهای دفاع مقدس فراهم کند
توکلی با بیان اینکه من معتقدم که سینما مرده است و باید فاتحهاش را خواند، گفت: در مدارس و آموزش و پرورش باید فضایی ایجاد شود و موضوع انشاءها دفاع مقدس باشد تا خاطران جانبازان و وقایع آن دوران سینه به سینه و نسل به نسل انتقال یابد.
وی اظهار کرد: مربیان پرورشی در هر مدرسه و منطقه حتما خانواده شهید و جانباز و یادگاران دوران دفاع مقدس بسیج را دارند و بازگو کردن خاطرات جانبازان و شهیدان سبب میشود تا ارزشها و آرمانهای دفاع مقدس سینه به سینه به نسلها انتقال یابد.
وی به اهمیت بازگو کردن موضوع با محوریت دفاع مقدس برای نسل جوان اشاره کرد و گفت: نسل امروز و نسلهای آینده مشتاق و طالب بازگو کردن محتوا و مطالب با رویکرد دفاع مقدس هستند.
توکلی اذعان داشت: دفاع مقدس همه دنیا اعتراف کردند که ملت ایران شجاعانه در برابر دشمن ایستادند. تبعیت از رهبری رمز موفقیت و پیروزی در جنگ تحمیلی بود.
وی خاطر نشان کرد: تحت رهبری و تبعیت از نظام فکری در مقابل جهان ایستادیم چرا که رهبری سکاندار است و با هدایت ایشان کشور به پیشرفت دست یافت.
توکلی ادامه داد: در دورهای که در مناطق جنگی که رئیس جمهور خائن بود و اطرافمان را خائنان گرفته بودند و شرایط حاکم بر آن زمان باید برای نسلهای امروز و آینده بازگو شود.
هنرمند و بازیگر عرصه سینما و تلویزیون در پایان گفت: در آن دوران همه اقشار جامعه با دستان خالی وارد دفاع شدند و با دستان خالی جنگیدند و همین امر سبب شگفت و بهت جهانیان شد چرا که حق همواره وهمیشه پیروز است.
رسول توکلی پانزدهم فروردین ماه سال ۱۳۳۹ در اصفهان متولد شد. او متخصص اسکلت سازی و بندر سازی میباشد. توکلی که مدیریت شرکت تولید فیلم نقش جهان را بعهده دارد، از نوشتن غفلت نکرده سناریوهای: باورناباوریها، ردپا، آه زنگها، خواب یخی، استخدام، اسم من رسول را به رشته تحریر درآورد و موفق به نگارش کتاب جمعه میدان خالی نبود، شد.