گروه بینالملل دفاعپرس- علیرضا محمدی؛ رژیم صهیونیستی همواره از اعلام آمار واقعی تلفات خود در جنگ هایش خودداری میکند. این رژیم که از بدو تشکیل چهار جنگ بزرگ با اعراب، سلسله درگیریها با حزبالله لبنان و مقاومت فلسطین در غزه و کرانه باختری، حملات هوایی به کشورهایی، چون عراق، سوریه، لبنان و نهایتا جنگ با ایران را پشت سرگذاشته است، سانسور شدید روی تلفات خود را در اولویت قرار میدهد.
اما این سوال که تلفات واقعی «اسرائیل» در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی به ایران چه تعداد بوده، همواره مطرح میشود. منابع رسمی صهیبونیستها تا کنون به ۳۵ کشته و حدود چهار هزار زخمی اعتراف کردهاند. اما اگر بخواهیم نگاه شفافتری به این موضوع داشته باشیم باید مروری به روزهای اول جنگ کنیم.
تا روز سوم جنگ یعنی تا زمانی که هنوز سانسور شدید روی رسانهها و حتی شهرکنشینان برای انتشار تصاویر یا اعلام دقیق حجم ویرانیها و تلفات اعمال نشده بود، منابع عبری حداقل به صورت قطره چکانی تعداد کشتههای خود را اعلام میکردند. اما از روز سوم که جبهه داخلی سرزمینهای اشغالی اعلام کرد سانسور شدید روی رسانهها اعمال میکند، همین میزان قطره چکانی اعلام تلفات نیز ممنوع شد.
در شامگاه ۲۳ خرداد ایران موج اول عملیات وعده صادق ۳ را به اجرا گذاشت. با گذشت چند ساعت، برآوردها حکایت از ۸۰ کشته و زخمی در بین صهیونیستها تا پایان روز ۲۳ خرداد داشتند. سپس با انجام موج دوم عملیات وعده صادق ۳ در بامداد ۲۴ خرداد، رسانههای عبری و بینالمللی (که منابع آنها نیز عموما رسانههای عبری زبان بودند) از ۳ کشته و ۱۷۲ مجروح در میان صهیونیستها خبر دادند. تعداد زیادی نیز در زیر آوارها مانده بودند که بالطبع بر تلفات صهیونیستها میافزود.
در شامگاه ۲۴ خرداد و بامداد ۲۵ خرداد نیز دو موج دیگر از حملات موشکی و پهپادی ایران رهسپار سرزمینهای اشغالی شدند. ظهر روز ۲۵ خرداد در یک جمعبندی کلی عنوان شد رژیم صهیونیستی در شب پشت سر گذاشته شده (از شامگاه ۲۴ خرداد تا بامداد ۲۵ خرداد) ۱۱ کشته و بیش از ۲۰۰ مجروح داده است و ۳۸ نفر نیز همچنان زیر آوار ماندهاند.
در همین روز اعلام شد فقط در «بیت یام» که نزدیک تلآویو است، به اذعان مسؤولان محلی، ۶۱ ساختمان توسط موشکهای ایرانی آسیب دیدهاند که در این میان ۶ ساختمان به طور کامل تخریب شدند. قاعدتا این حجم از تخریب و افرادی که زیر آوار مانده بودند تخمین تلفات را بیش از آمار اعلام شده میکرد. نهایتا در یک حساب سرانگشتی و طبق آماری که خود اسرائیلیها اعلام کرده بودند، آنها تا ظهر روز دوم جنگ، ۱۴ کشته و بیش از ۳۷۰ مجروح داشتند. ضمن اینکه دهها نفر نیز زیر آوار مانده بودند.
ثابت ماندن تلفات از روز سوم جنگ
در روز سوم جنگ و همزمان با تداوم موج حملات عملیات وعده صادق ۳، روزنامه «یدیعوت آحارونوت» در گزارش خود که مربوط به روز ۲۶ خرداد ماه میشد، تعداد کشتههای صهیونیستها صرفا در حیفا را ۸ نفر اعلام کرد. با احتساب تلفاتی که در تلآویو و دیگر نقاط سرزمینهای اشغالی به «اسرائیل» تحمیل شده بود، رسانههای این رژیم تا ظهر روز سوم جنگ (۲۶ خرداد) و قبل از آنکه جبهه داخلی رژیم سانسور شدید خود را اعمال کند، خبر از ۲۴ کشته و بیش از ۳۰۰ مجروح دادند. آماری که با توجه به شدت حملات ایران و همچنین حبس تعداد زیادی از صهیونیستها زیر آوار، مسلما بسیار بیشتر از این تعداد بود.
اما بعد از اعمال سانسور شدید در سرزمینهای اشغالی، آمار کشتههای «اسرائیل» روی عدد ۲۴ ثابت ماند. این عدد حتی در روزهای بعدی و به نقل از برخی رسانههای عبری زبان کاهش نیز یافت. در واقع ایجاد سردرگمی و بالا و پایین کردن آمار تلفات از شگردهای رسانهای حاکم در سرزمینهای اشغالی است که بارها و بارها از این شیوه و حربه استفاده کردهاند.
ثابت ماندن آمار تلفات «اسرائیل» از روز سوم جنگ تا روز پایانی آن ادامه داشت. این امر درحالی بود که رصد کانالهای عبری زبان در تلگرام و دیگر پلتفرمها نشان میداد که آنها در خلال این روزها تلفات بسیاری دادهاند. اما رسانههای جریان اصلی و نهادهای رسمی این رژیم از روز ۲۷ خرداد تا روز چهارم تیرماه حتی یک نفر به آمار تلفات خود اضافه نکردند. اینچنین سانسور شگفت انگیزی در حالی صورت میگرفت که از روز ۲۷ خرداد تا روز پایان روز دوم خرداد، ایران حدود ۱۳ موج از حملات موشکی و پهپادی ذیل عملیات وعده صادق ۳ را به اجرا گذاشته بود.
موج بیست و دوم عملیات وعده صادق ۳ در صبح روز سوم خرداد انجام گرفت و این حمله آخرین ضربه کاری ایران به رژیم صهیونیستی در وعده صادق ۳ بود. با برقراری آتشبس بین دو طرف، در حالی که صهیونیستها توانسته بودند از فشار حملات ایران نفس راحتی بکشند، بالاخره پس از حدود یک هفته، اعلام کردند که موشکهای ایرانی توانستهاند بر آمار کشتههای آنها بیفزایند.
اگر یادمان باشد در موج ۲۲ عملیات وعده صادق ۳، منطقه «بئرسبع» کانون اصلی حملات ایران بود و ظاهرا در این منطقه تنها اصابت یک موشک به یک ساختمان ۷ طبقه خسارات و تلفات بسیاری به وجود آورده بود. بیشتر تلفاتی که صهیونیستها در روز آخر جنگ مجبور به اعتراف به آن شدند در همین «بئرسبع» بود. رسانههای صهیونیستی ابتدا گزارش دادند که ۸ نفر در موشکباران «بئرسبع» به هلاکت رسیده و ۳۰ نفر نیز زخمی شدهاند، اما ساعاتی بعد چهار نفر از تلفات خود کم کردند و تعداد کشتهها را چهار نفر اعلام کردند.
در همین روز یک رسانه اسرائیلی با اعتراف به سانسور اخبار نوشت: «ما میدانیم تعداد کشتهها بیش از این است، اما چیزی نمیگوییم، چون مسؤولیتپذیر هستیم!» همزمان رسانه روسی «راشاتودی» تعداد کشتههای «بئرسبع» را ۱۱ نفر اعلام کرد. یکی از کانالهای عبریزبان نیز ساعاتی پس از اعلام آتشبس و در حالی که تصاویر حمله ایران به «بئرسبع» را منتشر کرده بود، نوشت: «تنها در این حمله ایران ۲۹ اسرائیلی به قتل رسیدند.»
آمار واقعی کشتهها و مجروحین رژیم صهیونیستی
روز چهارم تیرماه و یک روز بعد از ترک مخاصمه، کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی در یک جمع بندی کلی ادعا کرد که این رژیم در خلال ۱۲ روز جنگ با ایران، ۲۹ کشته و ۸۲۷ مجروح داده است. ۳۱ هزار ساختمان آسیب دیده و ۴۰۰۰ خودرو نیز منهدم شدهاند. این روایت حداقلی از تلفات و خسارتها تا چند روز روایت رسمی رژیم صهیونیستی باقی ماند. اما نهایتا مرکز مطالعات امنیت «اسرائیل» تعداد مجروحان این رژیم را ۳۵۲۰ نفر اعلام کرد. تعداد کشتهها نیز تا ۳۵ نفر افزایش داده شد. این تعداد مجروح توسط برخی از رسانههای اصلی عبری زبان نظیر روزنامه معاریو نیز تایید شد.
برهمین اساس، محمد باقر قالیباف در روز ۱۹ تیرماه در گفتوگویی که با رسانه ملی انجام داد، طبق آمار مرکز مطالعات امنیت رژیم اشغالگر قدس، اعلام کرد که «براساس همین عدد اعلامی از تعداد مجروحان، این رژیم بیش از ۵۰۰ کشته داشته است.» چرا که در تاریخ جنگها، نسبتی بین میزان مجروحین و کشته شدهها وجود دارد که معمولا این میزان یک پنجم است. یعنی در ازای هر پنج نفری که مجروح میشوند، یک نفر کشته میشود؛ بنابراین قالیباف حد پایینی از تلفات صهیونیستها را در نظر گرفته بود و اگر ما بخواهیم حد بالا را در نظر بگیریم، به آمار بیش از ۸۰۰ کشته میرسیم. چرا که همین میزان اعلام مجروحین نیز شامل سانسور میشود و طبق برخی از گزارشها، صهیونیستها بیش از چهار هزار مجروح دادهاند.
در روزهای بعد از پایان جنگ، گزارشهایی مخابره شد مبنی بر اینکه با هک یک سایت اسرائیلی، آماری از تعداد کشتههای این رژیم در جنگ ۱۲ روزه به بیرون درز کرده است. بر طبق این گزارشها، تعداد کشتههای اسرائیل بیش از ۸۰۰ نفر اعلام شده بود. هرچند برخی از رسانهها ادعا کردند که خبر هک این سایت جعلی است، اما چند روز قبل (۳۱ تیرماه) رابی سلمان مدیر شرکت «ردلاین» اسرائیل، در گفتوگویی با شبکه ۱۴ تلویزیون «اسرائیل» آمار بیش از ۸۰۰ نفر را تایید کرد. رابی سلمان در این گفتوگو که به جرّ و بحث و مبادله کلمات تند میان مجری و او منتهی شده بود، گفت: به مهندسی اذهان با این قبیل دروغها پایان بدهید. تعداد کشتههای «اسرائیل» در جنگ با ایران، نه فقط ۳۵ نفر، بلکه ۸۹۳ نفر بود. لعنت به شما و کانال بیارزشتان.
چنانچه دیدیم، آمار «بیش از ۸۰۰ کشته» از سوی منابع مختلف تکرار شده است. با توجه به سابقه سانسور شدید آمار تلفات در رژیم صهیونیستی و اداره پادگانی سرزمینهای اشغالی و همچنین برآورد میزان کشتهها به نسبت مجروحین و درز اخبار و آمار از درون سرزمینهای اشغالی، به نظر میرسد آمار بیش از ۸۰۰ کشته میتواند رقم درستتری برای کشتههای «اسرائیل» در جنگ ۱۲ روزه با ایران باشد.
انتهای پیام/ ۱۳۴