به گزارش خبرنگارفرهنگ و هنر دفاع پرس، علی دارابی در آیین رونمایی کتاب آینده پژوهی انقلاب اسلامی، بیم ها و امیدها در سازمان اسناد و کتابخانه های ملی ایران ضمن اشاره به مباحث، فصول و نمایه های این کتاب گفت: این اثر به مدت چهار سال دغدغه من بود و بالاخره در دو سال اخیر سامان یافت. کتاب بر اساس متودلوژی و ره یافت آینده پژوهی کار شده است و از میان 13 روشی که در این زمینه وجود دارد یک روش ترکیبی انتخاب شد.
وی افزود: می بایست نگاه درونی داشت و به تولید علم بومی اقدام کنیم.
دارابی در رابطه با سخن اصلی این کتاب گفت: می خواستیم روندها، چشم اندازها و تحولات جهانی را با مسائل انقلاب اسلامی بررسی کنیم. اینکه چطور می توانیم به مانایی و پویایی انقلاب کمک کنیم و در عین حال پشتیبان و مدافع گفتمان خود باشیم.
معاون سابق سیما گفت: آینده پژوهی رمالی و پیش گویی نیست بلکه یک علم است. ما در بحث مربوط به مسائل اساسی با سونامی تغییرات در عرصه ارتباطات و رسانه مواجه هستیم و قابل مقایسه با گذشته نیست.
وی با اشاره به رشد فردگرایی افزود: مک دونالدیزه شدن یک مکتب جهانی شده است و همه می خواهند با عجله و شتاب به مسائل رسیدگی کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما گفت: در 30 سال آینده متوسط عمر جوامع و میانگین سنی به 130 سال خواهد رسید و این در حالی است که پیری جمعیت رابطه مستقیم با محافظه کاری دارد و ما باید آمادگی مواجه با آن را داشته باشیم.
وی با اشاره به انقلاب اسلامی مردم ایران و رهبری عظیمالشان آن گفت: ما باید چالش ها و آسیب های فراروی انقلاب را بشناسیم و برای برون رفت از این موضوع به مطالعه و عمل بپردازیم.
وی افزود: باید قادر به توصیف وضع موجود باشیم تا بتوانیم روش ارائه دهیم. باید تغییراتی در ساختار نظام نیز ایجاد شود. بنده در کتاب هم اشاره کرده ام که باید به سمت 2 مجلسی شدن پیش برویم و یا نظام پارلمانی به جای نظام ریاستی بر قرار شود که حضرت آقا هم به آن اشاره کردند.
نویسنده کتاب آینده پژوهی انقلاب اسلامی بیم ها و امیدها گفت: برای باز سازی در حوزه فرهنگ و اجتماع را باید مورد توجه قرار دهیم. انقلاب اداری و مقدم بر آن انقلاب اخلاقی باید صورت گیرد. همچنین به اقتصاد مقاومتی و اقتدار نظامی و مسائل دیگر را به عنوان الگویی برای 30 سال آینده انقلاب اسلامی در کتاب ارائه کرده ایم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: باید در بحث آینده پژوهی تلاش بیشتری صورت گیرد و آینده انقلاب اسلامی را برای برنامه ریزی و سیاست گذاری روشن کنیم.