به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، سازمان ملل در اقدامی نامتعارف، با اجابت بیچون و چرای درخواست رژیم آلسعود، ظرف کمتر از یک هفته از موضع خود در قرار دادن ائتلاف تحت رهبری عربستان در لیست سیاه ناقضان حقوق کودکان عقب نشینی کرد. هرچند که با مراجعه به سوابق رفتار مکرر این سازمان در انفعال در برابر قدرتها، اقدام اخیر آن چندان هم عجیب به نظر نمیرسد.
«بانکیمون»، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز پنجشنبه گذشته با اشاره به اثرات مخرب عملیات ائتلاف کشورهای عربی به سرکردگی عربستان سعودی، بر کودکان در یمن، نام این ائتلاف را در فهرست سیاه ناقضان حقوق کودکان قرار داد.
بانکیمون در این بیانیه، به افزایش 5 برابری استفاده غیر قانونی از کودکان در جنگ یمن و رشد 6 برابری موارد نقض عضو کودکان اشاره کرده و ائتلاف سعودی را مقصر 60 درصد از موارد کشته شدن کودکان در این جنگ دانست.
این بیانیه به سرعت انتقاد تهدید آمیز عربستان را به دنبال داشت. احمد العسیری سخنگوی ائتلاف عربستان سعودی در یمن در واکنش به گزارش سازمان ملل گفت: سازمان ملل در راهکار گردآوری اطلاعات ضعیف عمل میکند و گزارش این سازمان درباره نقض حقوق کودکان در یمن متناقض است و صحت ندارد.
وی همچنین مدعی شد: اطلاعات موثقی داریم که سازمان ملل شورشیان (انصارالله) را با نامهای وزارت خارجه یمن خطاب قرار میدهد و در عین حال به دولت ناشی از کودتا معترف نیست.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، در این بیانیه ذکر شده بود که در جریان حملات عربستان به یمن طی یکسال گذشته بالغ بر 6400 نفر کشته شدهاند که از این میان 785 تن کودک بوده و 1168 کودک دیگر نیز زخمی یا دچار نقص عضو شدهاند. سازمان ملل در گزارش خود تأکید کرده بود که نیمی از حملات سعودی علیه مدارس و بیمارستانها بوده است.
به نوشته روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، روز دوشنبه و تنها 4 روز پس از انتشار بیانیه مذکور، بان کیمون با اتخاذ موضعی متناقض، اعلام کرد: فعلا تا حصول نتیجه از بررسیهای مشترک در کنار نمایندگان ائتلاف، قرار دادن نام این اتحاد نظامی در لیست سیاه را به حالت تعلیق در میآوریم.
وی با اشاره به دعوت از اعضای ائتلاف برای سفر به نیویورک افزود: به زودی جزئیات عملکرد نیروهای ائتلاف در جلسهای مشترک مورد بحث قرار خواهد گرفت.
تنها دقایقی پس از این اظهار نظر بان کیمون، «عبدالله بن یحیی المعلمی»، نماینده عربستان در سازمان ملل در مقابل رسانهها حاضر شد و با نقد مجدد اظهارات دبیرکل، خروج از لیست سیاه را کاملا غیر مشروط و بازگشت ناپذیر خواند.
از طرفی «فیلیپ بلوپین»، معاون مدیر حمایت جهانیِ سازمان دیدهبان حقوق بشر با انتقاد از این اقدام سازمان ملل گفت: «ارزش کودکان یمن بیش از اینها است.»
بلوپین افزود: «دفتر دبیرکل سازمان ملل متحد با تسلیم شدن در مقابل فشار بیشرمانه عربستان سعودی اقدامی مشابه با سال گذشته در مقابل رژیم صهیونیستی صورت داد و ارزش خود را پایینتر آورد.»
این نخستین بار نیست که سازمان ملل تحت فشارهای سیاسی اقدام به تغییر مواضع خود در قراردادن نام کشورهای ناقض حقوق بشر در لیست سیاه می نماید. دقیقا یک سال پیش از این نیز دیپلماتها خبر دادند که این سازمان زیر بار فشارهای سنگین آمریکا و لابی صهیونیستی، علیرغم توصیههای یکی از نمایندگان ارشد این سازمان در منطقه، نام رژیم صهیونیستی را از لیست ارتشهای عامل کشتار کودکان خارج کرد.
سازمان ملل روز 8 ژوئن سال 2015 فهرست موسوم به «لیست ننگ» را که شامل اسامی ناقضین حقوق کودکان است، بدون گنجاندن نام رژیم صهیونیستی منتشر کرد، در حالی که بیش از 500 کودک فلسطینی در آخرین تجاوز این رژیم به باریکه غزه در ژوئیه 2014 شهید شدند.
مراکز و سازمانهای مختلف حقوق بشر نیز از سازمان ملل خواسته بودند که نام رژیم اشغالگر قدس را در لیست ننگ بگنجاند.
سازمان دیده بان حقوق بشر از بانکیمون دبیرکل سازمان ملل خواسته بود که به فشارهای رژیم صهیونیستی و آمریکا برای درج نکردن نام این رژیم در لیست ننگ تن ندهد.
نکته قابل تامل و مضحک در رفتار متناقض سازمانملل آنجاست که این سازمان در بیانیه خود مبارزان فلسطینی را بدلیل کشته شدن یک پسر خردسال و زخمی شدن 6 کودک دیگر بر اثر اصابت راکتهای غزه به شهرکهای صهیونیستنشین، متهم به زیر پا نهادن حقوق کودکان کرده درحالیکه تجاوز51 روزه رژیمصهیونیستی به باریکه غزه در سال 2014 باعث شهادت 2200 فلسطینی از جمله 539 کودک و زخمی شدن 2 هزار و 956 کودک دیگر شد که اکثر کودکان مجروح هم اکنون دچار مشکلات روحی و معلومیت همیشگی شدهاند اما رژیم صهیونیستی به راحتی توسط سازمان ملل از اتهام این فجایع تبرئه شد.