ساجد
جبهه و جنگ
دفاع مقدس همچون واقعه عاشورا، صحنه کربلایی بود که در آن رزمندگانی با هر سن‌و‌سالی نقش‌آفرینی کردند؛ در این میان نقش موسپیدها، همچون نقش حبیب‌بن‌مظاهر (ع) در عاشورای حسینی بود.
تصویری قدیمی از اقامه نماز فرماندهان سپاه به امامت فرمانده کل قوا
تصویری از اقامه نماز توسط فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به امامت حضرت امام خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا را می‌بینید که در آن سردار سرلشکر پاسدار «محسن رضایی» فرمانده کل سپاه در دوران دفاع مقدس و سردار «محسن رفیق‌دوست» وزیر سپاه در دوران دفاع مقدس نیز دیده می‌شوند؛ این عکس احتمالاً مربوط به دوران بعد از جنگ تحمیلی و قبل از سال ۱۳۷۵ در پادگان لشکر ۱۰ سیدالشهداء (ع) است.
زندگی در شرایط جنگی، با وجود همه سختی‌هایی که به‌همراه داشت، از کمبود امکانات گرفته تا شنیدن خبر شهادت همرزمان، باز هم صفای خاص خود را داشت و رفاقت، انجام رسوم و پیوندهای اجتماعی بین رزمندگان برقرار بود.
کربلا قلب زنده‌ای است که حیات تکاملی انسان در همه تاریخ مدیون اوست؛ رزمندگان ما برای تحقق اهداف آل پیامبر به جبهه رفتند و این‌گونه است که کربلای ما با کربلای سال ٦١ هجری قمری پیوند خورده است.
بهترین بندگان خدا، یعنی بنده‌ترین بندگان خدا در دفاع مقدس گرد آمدند تا بر صف کفر بتازند و بند از اسرای شب بر گیرند و آینه فطرت‌ها را از تیرگی گناه بزدایند و کاری کنند تا جهان بار دیگر اهلیت ولایت نور را پیدا کند.
عکس/ حبیب‌ها، علی‌اکبرها و قاسم‌های خمینی (ره)
اگرچه دفاع مقدس را جوانان یعنی یاران در گهواره امام خمینی (ره) اداره کردند؛ اما جنگ، صحنه حضور تمامی نسل‌ها بود و حتی کسانی که پا به سن‌وسالی گذاشته بوده؛ اما روحیه‌ای همچون جوانان داشتند نیز در جبهه‌ها حضور پیدا می‌کردند.
شهدا و جانبازان در همه راه باهم شریکند. هر دو را عشق و نور، پروانه‌سان از خود بی‌خود می‌کند، تا آن‌جا که دل از جان شیرین بر می‌کنند و آماده قربانی شدن در راه خدا می‌شوند و همین آمادگی برای مرگ در راه خدا که ملازم است با قطع همه تعلّقات دنیوی، بالاترین مرتبه‌ای است که روح انسان به آن دست می‌یابد.
تصویری از جراحت سردار «قاآنی» در دوران دفاع مقدس
سردار سرتیپ پاسدار «اسماعیل قاآنی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس سکاندار فرماندهی لشکرهای ۵ نصر و ۲۱ امام رضا (ع) بود و رزمندگان او را «آقا اسماعیل» خطاب می‌کردند.
شوخ‌طبعی‌های جبهه/ اصطلاحات «آب زیر کاه» و «ادوکلن سنگر»
رزمندگان به «خمپاره ۶۰ میلی‌متری» به‌دلیل این‌که گلوله موذی تیز و فرزی بود که بی سر و صدا و بدون هیاهو می‌آمد، «آب زیر کاه» می‌گفتند. همچنین آن‌ها هنگامی که بوی پا و جوراب نشسته در سنگر می‌آمد نیز اصطلاح «ادوکلن سنگر» را به‌کار می‌بردند.
عکس/ ارتشی، سپاهی؛ دو لشکر الهی
تلاش برای ایجاد شکاف میان ارتش و سپاه، یکی از اقدامات دشمن در دوران دفاع مقدس بود و در مقابل نیز کسانی همچون شهید صیاد شیرازی برای ایجاد وحدت میان این دو لشکر الهی تلاش‌های زیادی می‌کردند که این وحدت موجب انجام عملیات‌های مشترک زیادی میان ارتش و سپاه و رقم خوردن پیروزی‌های شیرین برای سپاه اسلام شد؛ تجلی این وحدت، قرائت دعای وحدت توسط سردار «سید یحیی صفوی»، سردار «محسن رضایی» و شهید سپهبد «علی صياد شیرازی» در حسینیه قرارگاه کربلا اس که تصویر آن را در ادامه مشاهده می‌کنید.
پربیننده ها
آخرین اخبار