حمید شاه آبادی :

تئاتر آیینی و بومی باید حرف اول را در کشور بزند

شورای سیاست گذاری تبدیل به شورای سیاست گذاری دائمی شود و سه ماه یکبار شورا تشکیل شود تا بتوانیم وضع تئاتر آیینی و سنتی را رصد کنیم.
کد خبر: ۱۸۹۷
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۱ - 08August 2013

تئاتر آیینی و بومی باید حرف اول را در کشور بزند

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، جلسه سیاست گذاری شانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی سنتی، با حضور دکترحمید شاه آبادی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی، داوود فتحعلی بیگی دبیر جشنواره و اعضای شورای سیاست گذاری این جشنواره برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، دکتر حمید شاه آبادی بیان کرد: همه همت من در سه سال گذشته این بود که به نوعی تئاتر ملی و بومی در کشور حرف اول را بزند و بتوانیم از این خواستگاه و جایگاه صحبت کنیم. در این عرصه نیز نقش جشنواره و نقش ژانر تئاتر آیینی سنتی بر کسی پوشیده نیست و اهمیت آن در همه سطوح مشخص است. حفظ اصطلاحاً شکل گلخانه ای آن یک درجه اهمیت دارد، انتشارات و کار کارگاهی هم یک درجه اهمیت دارد، اما به هرحال باید تدبیری کرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه تمرکز صرف بر جشنواره پیشرفت چندانی را در این حوزه به همراه نخواهد داشت، افزود: گرچه همه چیزهایی که اکنون داریم، مدیون همین تلاش ها و 15 دوره جشنواره های گذشته و مدیون همتی است که همه دوستان در دوره های گذشته انجام داده اند و من یک دوره در برگزاری آن مشارکت داشتم، اما باید به دنبال این باشیم که بستر موجود ما را به یک جریان هر چند باریک اما مداوم برساند. این را خیلی جدی دو سال قبل نیز به مدیران وقت گفتم که از عرض و طول جشنواره کم، ولی راه را برای استمرار آن باز کنید.

وی تصریح کرد: بدون اینکه بخواهم ذره ای از اهمیت برگزاری جشنواره بکاهم، باید بگویم که واقعیت این است که تقویت دفتر کانون تخصصی نمایش های آیینی سنتی اهمیت اولی دارد و جشنواره ذیل آن است که مفهوم پیدا می کند. جشنواره باید از دل اجرای عمومی در آید و باید ابتدا این دفتر وکانون را تقویت کنیم؛ کانونی که توانسته یک سالن را هم در دل خود داشته باشد.

دکتر شاه آبادی با اشاره به تلاش برای تغییر نیافتن زمان اعلام شده برای برگزاری جشنواره، خاطرنشان کرد: بیایید تصمیم بگیرید که شورای سیاست گذاری تبدیل به شورای سیاست گذاری دائمی شود و تصمیم بگیرید بلافاصله اولین جلسه بعد از شهریورماه برگزار شود و سه ماه یکبار شورا تشکیل شود تا بتوانیم وضع تئاتر آیینی و سنتی را رصد کنیم. فرصتی که استاد نصیریان 40 تا 50 سال قبل فراهم کرده، توانسته مخاطب را جذب کند و امروز فقط کارهای خاص می تواند مخاطب را بیاورد و جشنواره ها به تنهایی مخاطب را جذب نمی کنند، ما باید برای این مسئله تدبیری بیندیشیم.

نظر شما
پربیننده ها