سردار نجاتی:

عملیات بیت المقدس از ایام الله است

نشست صمیمی شاهدان عینی عملیات بیت المقدس با اصحاب رسانه در مشهد مقدس برگزار شد.
کد خبر: ۱۹۶۹۱
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۳ - 22May 2014

عملیات بیت المقدس از ایام الله است

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از مشهد، نشست صمیمی شاهدان عینی عملیات بیت المقدس با حضور اصحاب رسانه در محل اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی برگزار شد. میهمانان این نشست که از یادگاران دفاع مقدس بودند عبارت بودند از حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی موحدی، امیر محمدکاظم تارخ، سردار اکبر نجاتی، سردار محمود باقرزاده، مهندس محمود شهیری پارسا بود.

در ابتدا سردار نجاتی ضمن تبریک ایام مبارک رجب در خصوص عملیات بیت المقدس گفت: عملیات بیت المقدس که منجر به آزادسازی خرمشهر شد نقطه عطفی در دفاع مقدس است که در این عملیات علاوه بر آزادسازی جاده اهواز خرمشهر و هویزه و خارج شدن از تیر رس آتش دشمن، خرمشهر نیز آزاد شد.

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی در ادامه افزود: بیشک عملیات بیت المقدس از ایام الله است و با یادآوری آن ایام در حقیقت شکرگذار پروردگار متعال هستیم. این عملیات بعنوان یک الگو ست و این واقعیت را زنده میکند که با اتکاء به خداوند متعال میتوان مقابل استکبار ایستاد و به فتح و پیروزی رسید.

امیر محمدکاظم تارخ که در زمان عملیات بیت المقدس دانشجوی دانشکده افسری بوده و بعنوان فرمانده گروهان گردان ۱۲۲ لشکر ۷۷ پیروز ثامن الائمه علیه السلام به آن لشکر مامور شده است در ادامه ضمن اشاره به خیانتهای لیبرالها و دولت موقت و عدم اتحاد سپاه و ارتش در آن مقطع گفت: در سال ۱۳۵۹ درست ۱۸ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی جنگ آغاز شد و در آن زمان به علت خیانتهای لیبرالها و دولت موقت که با اعتراض سپهبد ولی الله قرنی مواجه شد باعث گردید پایههای ارتش آسیب ببیند. ارتش در غائلههای ترکمن صحرا، گنبد و سیستان وارد عمل شد. وجود بنی صدر بجای اینکه پیوند دهنده بین سپاه و ارتش باشد مانع برقراری این ارتباط و وحدت شد. این امر باعث شد که نتوانیم در زمان آغاز جنگ حالت فوق العاده در کشور اعلام کنیم و بر همین اساس اراده سیاسی بر این مسئله قرار نگرفت.

فرمانده سابق لشکر ۷۷ پیروز ثامن الائمه علیه السلام با اشاره به آغاز جنگ تحملیی تصریح کرد: دشمن تجاوز خود را بصورت غافلگیرانه آغاز کرد هر چند شواهد و قرائن این حمله را داشتیم ولی وقتی جنگ آغاز شد کشور شرایط فوق العاده نداشت. حتی سرلشکر شهید فلاحی، بنی صدر را به غرب برده بود و او را از تجمع دشمن با خبر کرده بود و به وی گفته بود دشمن برای پیک نیک به اینجا نیامده و قصد تجاوز دارد که بنی صدر هیچ اقدامی انجام نداد تا حالت فوق العاده اعلام شود تا ما در این حالت احتیاطمان را فرا بخوانیم و نیروهای خود را تقویت کنیم و آماده بشویم تا اگر دشمن حمله کرد در مقابل دشمن بایستیم.

وی در خصوص راهبرد نیروهای مسلح در آغاز جنگ گفت: از روزی که تهاجم آغاز شد اول ما باید جلوی دشمن را میگرفتیم ما نمیتوانستیم در روزهای اول دشمن را پس بزنیم. با آن شرایطی که در کشور و مسئولین سیاسی وقت و در راس آن بنی صدر وجود داشت آن شرایط حاکم نبود و جلو دشمن باید سد میشد.

راهبرد اول ما در دفاع مقدس توقف و تثبیت دشمن در مناطق اشغالی بود. در سال اول جنگ با انجام ۸۷ عملیات کوچک و محدود که ارتش و سپاه در منطقه انجام دادند دشمن را متوقف و زمین گیر کردند و باعث این شد تا میل سلحشوری از دشمن گرفته شود و او را در لاک دفاعی خود فرو ببرد.

امیر تارخ در مورد نقش لشکر ۷۷ ثامن الائمه علیه السلام در عملیات بیت المقدس گفت: قبل از عملیات بیت المقدس بمنظور انحراف دشمن لشکر ۷۷ به عنوان قرارگاه فجر ماموریت پیدا کرد تا عملیاتی را در فکه انجام دهد که این عملیات با نام مقدس امیرالمومنین علیه السلام انجام شد و منجر به آزادسازی ارتفاعات ۱۷۲ و شیخ هادی شد و عراق با این تصور که ایران در این منطقه عمل کرده و در منطقه دیگری وارد عمل نمیشود باعث گردید که قرارگاههای فتح و نصر از کرخه عبور کنند.

طی عملیات بیت المقدس در مرحله سوم تصمیم بر آن شد قرارگاه کربلا بمنظور قطع جاده شلمچه به خرمشهر اقدام کرده و آنرا مسدود کند تا نیروها به شلمچه برسند و تیپ ۳ لشکر ۷۷ پیروز ثامن الائمه علیه السلام به فرماندهی سرهنگ اصلوبی این ماموریت را انجام داد، این تیپ ابتدا در کوشک و از سه گوش کوشک بطرف جنوب طوری حرکت کرد تا جلو دشمن گرفته شود و راه تقویت نیز پیدا نکند.

وی در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: فتح خرمشهر با همدلی همه بدست آمد و دست خدا بالای دست جماعت است و اگر این طور شد موفقیت حتمی ست.

ما وجوه مشترکات آنقدر داریم که جایی برای افتراق نیست روزی شهید صیاد گفت: ارتشی و سپاهی یک لشکرالهی است وی همه فرماندهان ارتش و سپاه را در قرارگاه کربلا جمع کرد و گفت: با هم عبادت کنیم با هم کارکنیم و با هم غذا بخوریم.

امروز نیروهای مسلح ید واحد هستند و بر اساس وظایفی که به عهده ما گذاشته شده باید آن را به نحو احسن آن را انجام دهیم و در مقابل تهدیدات دشمن بایستیم.

سردار نجاتی که معاون گردان زرهی تیپ ۲۱ امام رضا علیه السلام در عملیات بیت المقدس بودند در بخش دیگری از این نشست با اشاره به حضور نیروهای خراسان در عملیات بیت المقدس گفت: تیپ جواد الائمه علیه السلام در چزابه در حالت پدافند بود و تیپ ۲۱ امام رضا علیه السلام با استعداد ۱۹ گردان در این عملیات حضور داشت. این عملیات در چهار محور انجام شد که عبارت بودند از محور اول که محور قرارگاه قدس بود و وظیفه عبور از کرخه کور را به عهده داشت و در دهم اردیبهشت ماه صورت گرفت. مرحله دوم در جبهه میانی و کانال بیوض و در شانزدهم اردیبهشت انجام شد. مرحله سوم که در نوزدهم اردیبهشت ماه و با هدف آزادسازی دژ مرزی در ایستگاه حسینیه و کوشک صورت گرفت و مرحله چهارم در یکم خرداد ماه ۱۳۶۱ بعد از آزادسازی دژ در سمت ایستگاه حسینیه و کوشک از پاسگاه زید به سمت کوت سواری و نهایتاً شلمچه بود که مرز بسته شد و دشمن محاصره شد که در این مرحله محمد مهدی خادم الشریعه فرمانده تیپ ۲۱ امام رضا علیه السلام به شهادت رسید.

سردار باقرزاده که فرمانده گردان تیپ ۲۱ امام رضا علیه السلام بودند و در شروع عملیات بیت المقدس به تیپ بیت المقدس که متشکل از نیروهای استان خوزستان بود پیوست و در گردان شهید صادق توسلی انجام وظیفه نمود نیز از حضور خود در این عملیات میگوید: ما در مرحله دوم در شب اول از روبروی امامزاده سکینه (دبّ حردان) وارد عمل شدیم و افتخار خط شکنی را داشتیم و الحمدالله موفق شدیم و در مرحله بعد در جاده آسفالته اهواز خرمشهر وارد عمل شدیم که الحمدالله در این مرحله نیز موفق شدیم. ما در مرحله آخر عملیات بیت المقدس استعداد ۱۹ گردان به ۳ گردان رسید که در شلمچه وارد عمل شده بودند.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی موحدی موحدی که در زمان آغاز عملیات بیت المقدس از نیروهای اطلاعات و عملیات بوده و در شب عملیات معاون گردان یا زهرا سلام الله علیها از تیپ ۱۴ امام حسین علیه السلام پوده و در این گردان انجام وظیفه نموده با بیان ماموریت گردان حضرت زهرا سلام الله علیها و گفت: یکی از سختترین ماموریتها در جریان عملیات بیت المقدس بعهده گردان حضرت زهرا سلام الله علیها از تیپ ۱۴ امام حسین علیه السلام بود.

وی در بخش دیگری از سخنانش در مورد مرحله دوم عملیات بیت المقدس افزود: عمده پاتکهایی که در مرحله دوم انجام شد توسط یگانهای زرهی دشمن انجام گرفت و بعلت مسطح و دشت بودن منطقه پاتکها توان نیروها را میگرفت ولی رزمندگان دلیرانه مقاومت کردند و با اینکه از لحاظ نیرویی در تنگنا بودیم ولی رزمندگان با راهکارهای حساب شده ضربات سنگینی را به دشمن وارد کردند

مهندس شهیری جزء نیروهای جهادگر و در عملیات بیت المقدس مسئول خط بود از نقش جهاد خراسان در عملیات بیت المقدس گفت و افزود: عمده توانمندیهای جهاد سازندگی خراسان در عملیات بیت المقدس در جبهههای جنوب استقرار داشت و مقرهای عملیاتی در سوسنگرد و اهواز مستقر بود مسئول مهندسی رزمی جهادسازندگی خراسان بعد از اینکه شهید رضوی به جهت حضور ایشان در سطح قرارگاه مرکزی جهادسازندگی به عنوان فرمانده کل مهندسی رزمی جهادسازندگی در جبهههای جنوب تعیین گردیدند، فرمانده مهندسی رزمی جهادسازندگی خراسان به شهید بزرگوار و سلحشور حاج هاشم ساجدی واگذار گردید.

در مرحله اول عمده نیروها در سوسنگرد و تحت امر قرارگاه قدس مستقر بودند و بنا شد در دهم اردیبهشت از شمال هویزه خاکریزهای حساس و مواصلاتی احداث شود. در منطقه دارخوین هم عبور از کارون صورت گرفت و بعلت احداث پل PMPدشمن متحمل ضربه سنگینی شد. بعد از دو شب استقرار در هویزه به ما ابلاغ شد تا همه امکانات مهندسی رزمی خود را به سمت ایستگاه حسینیه گسیل داریم تا به محض شکستن خط برای احداث خاکریز دو جداره و راههای دسترسی برای ادوات و انتقال مجروحان اقدام کنیم. بعد از استقرار سه چهار روزه ما در منطقه ایستگاه حسینیه مشغول به احداث خاکریز شدیم و بعد از پیشروی به جاده آسفالت اهواز خرمشهر رسیدیم و روی جاده آسفالت خاکریز و خاکریز دوجداره زدیم. در مرحله دوم که مصادف بود با ولادت امیرالمومنین علیه السلام، از روی جاده اهواز خرمشهر حرکت کردیم و بعد از طی ۱۷ کیلومتر به دژ مرزی ایران رسیدیم. و دستگاههای مهندسی رزمی اولین امکاناتی بود که قبل از روشن شدن هوا به دژ مرزی رسیدیم و در پشت دژ به احداث سکو برای تانکها پرداختیم. تا تانکها با استقرار در این محلها تانکهای دشمن را که در دژ مقابل بودند هدف قرار دهند.

بعد از سه شب به دژ عراق نیز تسخیر شد و ما در انجا نیز اقدام به احداث خاکریز نمودیم. در عملیات بیت المقدس ما از ۱۰۰ دستگاه لودر و بولدوزر و حدود ششصد، هفتصد نیروی رزمی مهندسی جهت انجام امور محوله استفاده کردیم.

در این نشست صمیمی میهمانان خاطراتی را نیز از این حماسه بزرگ بیان داشتند.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار