«زمان ایستاده بود»؛ روایتی جذاب از سرنوشت ۶۱ آزاده در جنگ تحمیلی

یک نویسنده کتاب گفت: کتاب «زمان ایستاده بود» در مورد ۶۱ آزاده جنگ تحمیلی است که برای دفاع از میهن به جبهه رفتند و در طی عملیات‌های مختلف اسیر رژیم بعثی عراق شدند. این کتاب در انتشارات فرهنگی پیام آزادگان به چاپ رسیده و به پنج زبان زنده دنیا نیز ترجمه شده است.
کد خبر: ۴۰۰۸۶۱
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۴ - 11June 2020

«زمان ایستاده بود»؛ روایتی جذاب از سرنوشت ۶۱ آزاده در جنگ تحمیلیبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، یک نویسنده کتاب گفت: کتاب «زمان ایستاده بود» در مورد ۶۱ آزاده جنگ تحمیلی است که برای دفاع از میهن به جبهه رفتند و در طی عملیات‌های مختلف اسیر رژیم بعثی عراق شدند. این کتاب در انتشارات فرهنگی پیام آزادگان به چاپ رسیده و به پنج زبان زنده دنیا نیز ترجمه شده ارزانه قلعه‌قوند نویسنده کتاب در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون مضمون کتاب «زمان ایستاده بود» گفت: کتاب «زمان ایستاده بود» در مورد ۶۱ آزاده جنگ تحمیلی است که برای دفاع از میهن به جبهه رفتند و در طی عملیات‌های مختلف اسیر رژیم بعثی عراق شدند. این کتاب در انتشارات فرهنگی پیام آزادگان به چاپ رسیده و به پنج زبان زنده دنیا نیز ترجمه شده است.

وی در همین راستا ادامه داد: کتاب «زمان ایستاده بود» مجموعه روایت‌هایی کوتاه است که تنها به لحظه چگونگی اسارت رزمندگان در جنگ تحمیلی پرداخته است، افرادی که از اقشار مختلف کشور هستند اعم از بسیجی، سپاهی، ارتشی و هرکدام از استان‌های مختلف و در بین آنان مرزنشین، هنرمند، کارگر، مسئول، معلم و روحانی نیز وجود دارد.

قلعه‌قوند پیرامون علل نگارش کتاب «زمان ایستاده بود» ابراز کرد: هر جنگی به طور قهری شهید، اسیر و جانباز دارد. اما من نقش اسرا را در رساندن پیام انقلاب به جهان بسیار پر رنگ می‌بینم. نگاهی به تاریخ، خصوصا در تاریخ اسلام و در زمان قیام «امام حسین (ع)» نشان می‌دهد این اسیران بودند که ظلم حاکم وقت بر «سیدالشهدا (ع)» را آشکار کردند و وقایع کربلا را برای مردم بازگو کردند بدین ترتیب حقانیت و صدای اسلام حقیقی را به گوش همگان رساندند.

وی در همین راستا ادامه داد: جنگ تحمیلی تنها به رژیم بعثی عراق منتهی نمی‌شد بلکه پشتیبانی دنیای استکبار را با خود به همراه داشت و صدمات بسیاری را بر کشورمان وارد کرد، در این میان تعدادی شهید شدند و تعدادی در همان وضعیت به اسارت درآمدند. گفته و ناگفته‌های بسیاری از اسارت رزمندگان ما وجود دارد که بخش گسترده‌ای از آن مطرح نشده است، نکته‌هایی که نشان از استقامت، صبر، دلیری و استواری مردانی بزرگ دارد.

وی به فصل‌ها و محتوای کتاب «زمان ایستاده بود» اشاره و تاکید کرد: مطالعه داستان اسارت هر یک از این افراد نشان می‌دهد آنان تا لحظه آخر از کشور دفاع کرده‌اند و چقدر افتخار آمیز برای کشور خود تا پای جان ایستادگی کردند، در میانه داستان‌ کتاب «زمان ایستاده بود» خواننده به این نتیجه می‌رسد که این اسرا بودند که عراقی‌ها را اسیر کرده بودند.

قلعه‌قوند به علت نامگذاری کتاب «زمان ایستاده بود» اشاره و تصریح کرد: از آنجا که بسیاری از افرادی که برای دفاع از کشور به جبهه اعزام می‌شدند آرزو داشتند تا برای دفاع از میهن جان خود را نیز بدهند، هرگز به اسارت فکر نمی‌کردند، در زمان رویارویی با لحظه سخت اسارت گویی زمان برای تک تک آنان ایستاده بود، آن‌ها در مصاحبه‌هایشان گفته بودند برای ما آنجا دنیا به پایان رسیده بود. این گفته‌ها باعث شد تا من نام کتابم را «زمان ایستاده بود» بگذارم.

این نویسنده کتاب گفت: نام‌های زیادی برای این کتاب به من پیشنهاد شده و مشورت‌های بسیاری با همکاران و نویسندگان دیگری داشتم البته گزینه دوم من برای نام کتاب «تفنگ‌های بی فشنگ بود»، اما در نهایت نام «زمان ایستاده بود» به عنوان بهترین نام برای این کتاب انتخاب شد.

قلعه‌قوند به ویژگی‌های کتاب «زمان ایستاده بود» اشاره و اظهار کرد: کتاب «زمان ایستاده بود» متشکل از داستان‌های کوتاه اما کاملا مستند است، با این همه حتی ادبیات بکار رفته نتوانست به حقایق و مستندات خللی وارد کند. مکان، زمان، افراد، عملیات و منطقه همه مستند هستند و بر آنان تاکید شده و همه این موارد در قالب ادبیات داستانی به رویداد‌ها نگاه کرده و توانسته روایتی شیرین را برای مخاطب به همراه داشته باشد. کتاب با زبانی ساده نوشته شده، در عین حال لحجه افراد در هر بخش مد نظر قرار گرفته و در هر فصل به مقتضی زبان و لهجه راوی منعکس شده است.

وی چاره اندیشی برای دوری از آسیب و جذابیت کتاب «زمان ایستاده بود» را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: برای اینکه مخاطب از ادامه داستان دل زده نشود تلاش کردم تا جزئیات و لهجه را در نگارش خود جای دهم، زیرا روند همه داستان‌ها به گونه‌ای بود که از یک عملیات شروع و به اسارت فرد ختم می‌شد و این روند تکرار را برای مخاطب ایجاد می‌کرد.

قلعه‌قوند اسارت را رویدادی تلخ در زندگی هر فرد دانست و ابراز کرد: اسارت همواره به عنوان رویدادی تلخ در زندگی افراد شناخته می‌شود، اما تلاش کردم تا با پر رنگتر کردن بخش‌های جذاب از تلخی اسارت را تا حد زیادی کم رنگ کنم، زیرا معتقدم، جنگ همواره تلخی را برای مردم کشور‌ها با خود به همراه دارد.

وی پیام کتاب «زمان ایستاده بود» را دشمن شناسی دانست ابراز کرد: کتاب «زمان ایستاده بود» تلاش دارد دشمن شناسی و تسلیم نشدن در مقابل دشمن همچنین مقاومت و رسانه شناسی را مطرح کند، این مهم باتوجه به بیانیه گام دوم و تاکیدات مقام معظم رهبری پیرامون معرفی سبک زندگی شهدا و آزادگان مولفه‌ای قابل توجه و با اهمیت محسوب می‌شود. ما باید از رویکرد جامعه دوران هشت سال دفاع مقدس درس بگیرم و آینده اجتماعی خود را با توجه به دغدغه‌ها امروز بسازیم. اسارات جزعی از دیروز ماست که در دل دفاع مقدس جای گرفته است. اگر دفاع مقدس هشت سال بود، اما اسارت زمانی بیشتری را به خود اختصاص داد. سبک زندگی اسرا نمونه‌ای ارزشمند برای زندگی محسوب می‌شود.

قلعه‌قوند ضرورت ترجمه کتاب‌های ارزشی را در دنیا مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: نگارش کتاب دفاع مقدس و ارزشی همچنین ترجمه آن به زبان‌های مختلف باعث می‌شود تا این پیام به دنیا مخابره شود که رزمندگان ما در طی هشت سال دفاع مقدس تا چه میزان تلاش کردند و تا چه حد ایثار کردند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/341

نظر شما
پربیننده ها