حداد عادل مطرح کرد؛

بعد از جنگ وظیفه ادبیات دفاع مقدس است که آینه‌ باشد/ ادبیات دفاع مقدس انفجار ادبی بود

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه بعد از جنگ وظیفه ادبیات دفاع مقدس است که آینه باشد، گفت: ادبیات دفاع مقدس انفجار ادبی بود که در ظرف ۲۰ سال گذشته تولید شده است این‌ها ظرفیتی است که می‌تواند در سینمای دفاع مقدس نیز مورد استفاده قرار گیرد.
کد خبر: ۴۲۶۷۳۶
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۵ - 16November 2020

بعد از جنگ وظیفه ادبیات دفاع مقدس است که آینه‌ باشد/ ادبیات دفاع مقدس انفجار ادبی بودبه گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، «غلامعلی حدادعادل» رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در آیین اختتامیه «هجدهمین دوره کتاب سال دفاع مقدس» که امروز (دوشنبه) همزمان با هفته کتاب، کتابخوان و کتابدار با حضور سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، با بیان اینکه هر چیزی در دنیا یک بود و نمود دارد، اظهار داشت: مراد از بود، وجود ظاهری است و نمود نیز جلوه آن در ادراک ما انسان‌ها و مقداری است که آن را می‌شناسیم.

وی افزود: خیلی از چیزها بود دارد ولی نمود ندارد و برخی چیزهای دیگر نمود دارد، اما بودی ندارد. با این مقدمه دفاع مقدس از آن واقعیت‌هایی است که بود و واقعیت آن از نمود آن یعنی آن چه معرفی شده بسیار بیشتر است؛ بنابر این باید همه تلاش کنیم تا نمود دفاع مقدس را به بود آن نزدیک کنیم، البته هرگز چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد که واقعیت دفاع مقدس را کاملاً بیان کنیم و بشناسانیم؛ چراکه حقایقی در دل‌های رزمندگان بوده که هیچ کس به آن‌ها دسترسی نداشته و به قلم و بیان نخواهد آمد.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تاکید بر اینکه دفاع مقدس یک واقعیت عظیم است، عنوان کرد: اگر کسی از دفاع مقدس ارزیابی کند و طول مدت که هشت سال استمرار داشته و وسعت جبهه را که از کجا تا کجا بود و دشمن را در نظر بگیرد متوجه خواهد شد که تقریبا یک جنگ جهانی علیه یک کشور رخ داده است.

حدادعادل خاطرنشان کرد: بعد از جنگ وظیفه ادبیات دفاع مقدس است که آینه‌ باشد و تصویر درستی از نور خورشید دفاع مقدس را برای نسل جوان بازتاب دهد؛ این کار وظیفه‌ای زینب‌گونه و بسیار سنگین است.

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با اشاره به اینکه کشورهای غربی از جنگ جهانی اول و دوم بیشترین استفاده را برای تولید ادبیات برده‌اند، گفت: می‌بینید در جنگ جهانی اول و دوم کشورهایی که پیروز شدند تا چه اندازه رمان، کتاب و فیلم سینمایی درباره آن تولید کردند و در موزه‌های خود به سربازان و رزمندان آن افتخار می‌کنند هنوز پس از گذشت بیش از هفت دهه از جنگ جهانی دوم کشورهای غربی در حوزه ادبیات جنگ تولید دارند؛ اما ما برای دفاع مقدس خود چه کرده‌ایم؟ یادآوری دفاع مقدس فقط احترام به رزمندگان و شهدا نیست، بلکه وظیفه مهم‌تری در پیش است که باید با حفظ آثار دفاع مقدس راه را برای آیندگان روشن کنیم.

وی عنوان کرد: بسیاری از جوانان را می‌شناسم که رزمندگان و شهدایی مثل شهید ابراهیم هادی و یا شهید آوینی را الگوی خود قرار دادند و البته از همه برتر شهید سلیمانی که الگوی الگوهای دفاع مقدس است را الگوی زندگی‌شان قرار دادند.

ادبیات فارسی با ادبیات دفاع مقدس غنا پیدا کرده است

حداد عادل خاطرنشان کرد: معتقدم ادبیات فارسی با ادبیات دفاع مقدس غنا پیدا کرده است. ارزیابی ما در فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی این است که با 20 هزار کتاب ارزشمندی که از دفاع مقدس چاپ شده، هر کس بخواهد عالمانه و بدون تعصب ادبیات فارسی را ارزیابی کند ناچار است تصدیق کند که با دفاع مقدس میدان وسیعی به روی عرصه شعر و نثر فارسی به عنوان ادبیات دفاع مقدس باز شده است.

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی ادامه داد: پیش از این ادبیات حماسی داشتیم اما مربوط به هزار سال پیش بود حالا با رخداد دفاع مقدس و ادبیات خاص آن ادبیات حماسی‌مان غنا پیدا کرده است مثال آن شعرهای فاخری است که درباره دفاع مقدس سروده شده است چه رمان‌ها و داستان‌های ارزشمندی که در این زمینه نوشته شده است. ادبیات دفاع مقدس انفجار ادبی بود که در ظرف 20 سال گذشته تولید شده است اینها ظرفیتی است که می‌تواند در سینمای دفاع مقدس نیز مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها