به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، اگر بر اساس عقل و منطق به مسائل منطقهای بنگریم سیاستی که آمریکا باید در خلیج فارس و غرب آسیا پیاده کند، کاستن از دخالتهای مستقیم و غیر مستقیم در امور منطقه است، در واقع پایان تنشهای موجود در منطقه بستگی به سیاست خارجی جو بایدن خواهد داشت.
اگر رییس جمهور آمریکا همچون اسلاف خود بخواهد همچنان در منطقه حضور حداکثری داشته باشد و به دخالتهای خود ادامه دهد، تنشها نیز پایان نخواهد یافت.
کشورهای عربی منطقه از زمانی که جو بایدن به ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شد یک نگرانی نسبت به سیاستها او در قبال خود داشتند و هنوز هم این نگرانیها برطرف نشده است.
هنوز برای رژیمهای عربی منطقه خلیج فارس روشن نیست که بایدن چه سیاستی را در قبال آنها در پیش خواهد گرفت.
مهمترین نگرانی اعراب خلیج فارس، سیاست آمریکا در قبال ایران است.
عربستان و برخی دیگر از کشورهای عربی خلیج فارس از رویکرد بازگشت بایدن به برجام نگران هستند و آن را به زیان خود میپندارند.
عربستان سعودی در دوران دونالد ترامپ، به سیاست سازش با رژیم صهیونیستی تن نداد، اگرچه بی میل هم نبود، اما ملاحظاتی که داشت باعث روند سازش میان ریاض و «تل آویو» همچون سازش امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی به سرعت پیش نرود.
جو بایدن پس از روی کار آمدن و سوار شدن بر اسب قدرت ریاست جمهوری آمریکا، لگرچه با چالشهای داخلی زیادی روبرو است، اما عربستان سعودی را تحت فشار قرار خواهد داد تا به سرعت تن به سازش با رژیم صهیونیستی دهد.
باج خواهیهای آمریکا از عربستان و دیگر رژیمهای عربی منطقه مانند امارات و بحرین نیز شدت خواهد یافت و حتی بیشتر از دوران ترامپ، این رژیمها دوشیده خواهند شد.
آمریکایی که ادعا میکند هفت هزار میلیارد دلار در منطقه هزینه کرده بر اساس همین ادعا نیز باید گوش رژیمهای پولدار منطقه را ببُرد!
بایدن همچنان از سیاست ایران هراسی در منطقه برای ادامه دشمنی عربستان و رژیمهای عربی همسو، بهره خواهد برد تا جایی که بتواند سلاح بیشتری به آنها بفروشد و حضور نظامی خود را در منطقه حفظ کند.
حتی پیش بینی میشود که جو بایدن پرونده ۱۱ سپتامبر را باز کند که در آن نقش عربستان سعودی در حملات تروریستی اثبات شده است؛ پرونده ۱۱ سپتامبر معروف به «جاستا» است.
پروند جمال خاشقچی نیز یکی دیگر از ابزارهایی است که آمریکا میتواند از آن برای فشار به سعودیها بهره ببرد تا از این رژیم بیشتر باج گیری کند.
در این میان رژیم صهیونیستی به خاطر حماقتهای رژیمهای عربی، مشغول چیدن میوههایی میشود که حاصل نادانی و ذلتی است که سران رژیمهای عربی هچون عربستان سعودی به بار آوردهاند.
جو بایدن منافع آمریکا را در ادامه تنش میان روابط ایران و رژیمهای عربی حاشیه خلیج فارس میبیند و عربستان و امارات را ابزاری برای دشمنی علیه ایران قرار میدهد.
طرح صلح ایران که برای منطقه تدوین شده بود، طرحی قابل اجرا و اطمینان بود، اما اعراب از آن استقبال نکردند چرا که آمریکا با آن مخالف بود.
طبیعی هم بود که رژیمهای عربی منطقه خلیج فارس به ویژه عربستان و امارات با این طرح مخالفت کنند.
در ازای آن با فشارهای آمریکا تن به سازش با رژیم صهیونیستی دادند که این سیاست قطعا در یک روند کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت خطرات جدی را برای رژیمهای عربی سازشکار با اسرائیل تولید خواهد کرد.
همچنین بحران یمن باید حل شود، این کشور نزدیک به ۶ سال است که از سوی رژیم سعودی تحت شدیدترین حملات نظامی و محاصره قرار دارد، با این وجود، یمنیها مقاومت کردهاند و با تولید قدرت توانستهاند ضربات سنگینی نیز به عربستان و متحدان آن وارد کنند.
جو بایدن اگر در زمینه بحران یمن عربستان را به پایان حملات وادار نکند، هزینههای سنگینی را متحمل خواهد شد.
ایدن در سیاستهای منطقهای خود سختگیرانهتر از ترامپ عمل خواهد کرد، اعراب سرسپرده و سازشکار باید خود را آماده امر و نهیهای دولت تازه کار آمریکا کنند.
منبع: فارس
انتهای پیام/ 341