وزرای خارجه رژیم صهیونیستی و آمریکا درباره ایران و فلسطین گفت‌وگو کردند

وزرای خارجه رژیم صهیونیستی و آمریکا در تماس تلفنی ضمن تاکید بر اصل «عدم غافلگیری» بین دو طرف، درباره ایران، فلسطین و توافق‌های سازش صحبت کردند.
کد خبر: ۴۶۲۶۷۷
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۶ - 18June 2021

وزرای خارجه رژیم صهیونیستی و آمریکا درباره ایران و فلسطین گفت‌وگو کردندبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، «یائیر لاپید» وزیر خارجه جدید رژیم صهیونیستی برای دومین بار در هفته جاری با «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده به‌صورت تلفنی گفت‌وگو کرد.

طبق گزارش رسانه‌های صهیونیستی، لاپید در این تماس تلفنی بر لزوم رعایت سیاست «عدم غافلگیری» تاکید کرد که در آن دو طرف همدیگر را درباره اقدامات مهمی که قرار است انجام دهند، با خبر کنند.

خبرنگار نشریه عبری‌زبان «واللانیوز» در این باره نوشت: «این دو در مورد وضعیت امنیتی و سیاسی منطقه خاورمیانه، ایران و پتانسیل گسترش روند عادی‌سازی [روابط با کشور‌های عربی]به طور مفصل صحبت کردند».

وبگاه اطلاع‌رسانی وزارت خارجه آمریکا نیز طی بیانیه‌ای در این‌باره گفت: «بلینکن و لاپید در تماس تلفنی بر تداوم گفت‌وگو ‌های آمریکا با کابینه جدید اسرائیل درباره فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی اسرائیل و منطقه صحبت کردند».

در این بیانیه آمده است: «وزیر خارجه (بلینکن) درباره تعهد آمریکا به امنیت اسرائیل، اهمیت روابط دوجانبه و لزوم تقویت روابط فلسطینی‌ها با اسرائیل به شیوه‌ای عملی گفت‌وگو کرد. آن‌ها همچنین درباره فرصت‌های موجود در منطقه برای تعمیق تلاش‌های عادی‌سازی و همچنین مسائل امنیتی منطقه از جمله ایران صحبت کردند».

لاپید که در توافق کابینه چرخشی قرار است دو سال دیگر نخست‌وزیر اسرائیل شود، پیشتر نیز دعا کرده بود: «برجام، یک توافق بد است و ما هر کاری بتوانیم برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب اتم انجام می‌دهیم». (جزئیات بیشتر)

در ماه‌های گذشته، رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا کارگروهی به ریاست مقام‌های شورای امنیت داخلی دو طرف برای هماهنگی سیاست‌ها در قبال ایران تشکیل داده و جلساتی را در چارچوب آن برگزار کرده‌اند.

این جلسات به ریاست مشاوران امنیت داخلی دو طرف یعنی «جیک سالیوان» از طرف آمریکا و «مئیر بن‌شابات» از طرف رژیم صهیونیستی برگزار شده و دو طرف گفته‌اند به توافقاتی دست پیدا کرده‌اند.

کشور‌های غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعا‌ها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها