به نمایندگی از ۴۲ هزار گروه جهادی در کشور؛

بیانیه مجمع مرکزی جهادگران کشور در خصوص طرح احیای جهاد سازندگی

مجمع مرکزی جهادگران کشور به نمایندگی از ۴۲ هزار گروه‌های جهادی در خصوص احیای جهاد سازندگی بیانیه‌ای صادر کرد.
کد خبر: ۴۸۴۱۹۸
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۴ - 12October 2021

بیانیه مجمع مرکزی جهادگران کشور در خصوص طرح احیای جهاد سازندگیبه گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، مجمع مرکزی جهادگران کشور به نمایندگی از ۴۲ هزار گروه‌های جهادی در خصوص احیای جهاد سازندگی بیانیه‌ای صادر کرد.

متن بیانیه مذکور به شرح زیر است:

«از دستاورد‌های بزرگ فرهنگی و مدیریتی انقلاب اسلامی ورود فرهنگ جهاد و خدمت بیمنت و خالصانه به تمامی عرصه‌های اداری، علمی، دفاعی و فرهنگی کشور بوده و واژه مقدس جهاد پس از انقلاب اسلامی به سایر ابعاد زندگی مردم ایران راه یافت و یکی از پیام‌های بزرگ انقلاب این بود که مسائل معنوی و مادی با یکدیگر می‌توانند هم راستا شوند. کما اینکه در طول تاریخ معاصر می‌بینیم که حضرت امام راحل عظیم الشأن در مورد سازندگی از این استعاره استفاده و جهاد را وارد صحنه‌های سازندگی می‌کنند.

فرمان حضرت امام (ره) در سال ۵۸ با تأسیس جهاد سازندگی، علاوه بر رفع محرومیت و خدمترسانی و توسعه روستایی، تفکر و فرهنگ جهادی و انقلابی را به جامعه تزریق و مقدمات لازم جهت غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان کشور فراهم گردید. در سال‌های پس از جنگ و به دلیل تغییر نگاه از رویکرد جهادی به نگاه ساختاری و سازمانی، موجب کم‌رونقی و کم‌اثری جهاد سازندگی در سال‌های پایانی دهه ۷۰ گردید.

با انحلال جهادسازندگی در سال ۷۹ و تشکیل وزارت جهادکشاورزی، هویت مردمی بودن خود را از دست داد و از محرومیت‌زدایی و خدمت‌رسانی، به بخش کشاورزی تقلیل یافت. مقام معظم رهبری (مد ظله‌العالی) در دیدار جهادگران در سال ۸۹ فرمودند «این کار اول از خود جوان‌ها شروع شد... سال ۷۹ گزارش این حرکت زیبا و باشکوه به ما رسید و منجر شد به اینکه پیام بسیج سازندگی به قاطبه جوانان کشور داده شود» و بسیج سازندگی را برای ساماندهی، سازماندهی و صیانت از گروه‌های جهادی بنا نهادند و حالا این سرمایه عظیم گروه‌های جهادی به درخت تنومندی تبدیل شده که در کوران بحران‌ها و حوادث در کنار سایر نهادها، ارگانها، سازمان‌ها و پا به پای دولت در کنار مردم حضور پیدا می‌کند و به نقش‌آفرینی می‌پردازد.

خدمات این جهادگران بسیجی در مقابل دید همگان به نمایش گذاشته شده است و هم اکنون این ندا و بانگ جهاد گسترش یافته و جوانان به سمت این جریان مقدس می‌شتابند. به طور طبیعی این فعالیتِ ده‌ها هزار هسته گروه‌های جهادی در سراسر کشور که به رشد معنوی، خودباوری و تشکیلاتی منظم دست پیدا کردهاند، نویدبخش مژده آینده بهتر خواهد بود. ان‌شاءالله

در حال حاضر در سراسر کشور بیش از ۴۲ هزار هسته گروه جهادی که در سامانه اطلس جهادی ثبت و دارای شناسه عملکردی می‌باشند، مشغول به فعالیت هستند و ساختاری با حضور و انتخاب و مدیریت نمایندگان گروه‌های جهادی با عنوان مجمع جهادگران در سه سطح شهرستان، استان و کشور تعریف شده است و اما حال که گروه‌های جهادی با نگاه مردمی و تفکر انقلابی به این سطح از شکوفایی و استعداد رسیدهاند، زمزمه‌های طرح احیا جهادسازندگی شنیده و مجدداً در حال کلید خوردن است.

با توجه به مباحث مطروحه جهت تنویر افکار عمومی:

اولاً: جهاد در دولت نتیجه نمیدهد، ولی در نهاد قطعاً نتیجه می‌دهد. اگر در دولت مثمر ثمر می‌بود، وزارت جهاد که هست؟ جهاد اگر موفق بود، چون مردمی و بر پایه مردم بود. روزی جهاد سازندگی انقلابی و مردمی را دولتی کردند و همین دولتی‌ها باز به فکر احیا برآمده‌اند، این جای بسی تأمل است! از طرفی همه دولت باید جهادی بشود، افراد باید جهادی بشوند، نه اینکه جهاد دولتی بشود. ضمناً اگر دولت تغییر یابد باید چکار کرد و چه اتفاقی خواهد افتاد؟! هیچ نهادی مثل بسیج نمیتواند نخ تسبیح این داستان باشد.

ثانیاً؛ مقام معظم رهبری در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ۷۹ در خصوص ثبت و سازماندهی گروه‌های جهادی فرمودند: «این‌ها را سازماندهی کنید. سازماندهی و اعزام با شما (بسیج)، شناسایی‌های قبلی با جهادسازندگی و دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری و بقیه جاها. بودجه هم با دولت، پول بگذارند بروند روستا‌های فراوانی را پیش‌بینی کنند، سازماندهی و دسته بندی و اعزام و اداره کار با شما، شناسائی و بقیه کار‌ها با جهادسازندگی و پشتیبانی هم با دستگاه‌های دولتی.»

در نتیجه بهتر است به جای استفاده از کلمات و اسمها، از ظرفیت‌های ایجاد شده استفاده نمائیم و به جای ایجاد ساختار و نامه‌ها، بخشنامه‌ها، ابلاغیات و میزسازی، همین مدل موفق گروه‌های جهادی بسیج سازندگی، با نگاه مدبرانه رهبری را بعنوان یک الگوی موفق در پیش بگیریم.

مضافاً؛ بعد از اینکه خبرگزاری‌ها مشروح جلسه دیدار رئیسجمهور محترم با پیشکسوتان و نخبگان جهادی را عنوان نمودند، جای بسی تعجب بود، با توجه به اینکه مجمع عالی جهادگران، نماینده ۴۲ هزار هسته جهادی است، ولی در جلسه حضور نداشته است!

ثالثاً: نکته مهم این است که همین جهادسازندگی قرار است با اتکا به همین نیرو‌های جوان و گروه‌های جهادی و بسیج سازندگی باشد. پس چه نیاز است که تجربه سه دهه موفق گروه‌های جهادی را نادیده گرفته و به یک ساختار در بدنه دولت برگردیم که عاقبت آن مشخص است.

در همین راستا؛ مجمع مرکزی جهادگران به نمایندگی از ۴۲ هزار گروه جهادی سراسر کشور مخالفت خود را برای ساختارسازی مجدد در تشکیل جهادسازندگی ابراز می‌نماید و آمادگی خود را برای کمک به دولت انقلابی جهت خدمت‌رسانی و محرومیتزدایی به مناطق محروم و برای همافزایی و دادن پیشنهادات و نظرات را اعلام می‌دارد.

در پناه قرآن کریم و ائمه معصومین علیهم السلام همواره در حفظ دستاورد‌های انقلاب و خدمت صادقانه موفق و پایدار باشید.

مجمع مرکزی جهادگران کشور
به نمایندگی از ۴۲ هزار گروه جهادی در سراسر کشور
۲۰ مهرماه ۱۴۰۰»

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار